Wild Atlantic Way, dalan pesisir ing Irlandia

Cara sing apik kanggo njelajah lanskap sing apik ing Irlandia yaiku nyewa mobil. Pisanan, sampeyan kudu ndeleng bagean saka negara sing pengin dikunjungi lan banjur mesthi akeh papan sing katon lan saiki uga akeh rute wisata sing disetel karo macem-macem minat para pengunjung.

Dadi, Irlandia nawakake kita ngerti semenanjung, surfing ing pesisir, njelajah tebing, wilayah sing adoh karo bangunan megalitikum, teluk lan berkah saka pesisir Atlantik sing apik. Yaiku sing Cara Atlantik Liar.

Cara Atlantik Liar

Punika a rute sing jembaré 2600 kilometer dadi salah sawijining rute gisik paling dawa ing jagad iki. Mlaku ing pesisir kulon Irlandia diwiwiti ing Semenanjung Inishowen ing sisih lor nganti kutha Kinsale, ing County Cork sing bersejarah, ing sisih kidul.

Iki minangka tur khusus kanggo para pecinta alam lan mujur nengen. Tanah lan segara bisa ditemokake ing saindhenging kilometer kasebut, nuduhake macem-macem jinis (asil pasrawungan antarane banyu lan dharatan, ing antarane angin lan pantai), ngukir tebing, ngethok teluk, ngikis pantai, nyawiji desa, monumen kuno lan keajaiban liyane.

Wancine Way Atlantik Liar diwiwiti ing Semenanjung Inishowen, ing County Donegal, ngliwati kabupaten Leitrim, Sligo, Mayo, Galway, Clare, Limerick lan Kerry nganti pungkasan ing Cork. Sampeyan bisa dibagi dadi 14 poin utawa tahapan sadawane 2600 kilometer kasebut. Tulis situs lambang kasebut ing saben wong:

  • Saka Derry nganti Letterkenny: Semenanjung Inishowen.
  • Saka Letterkenny nganti Bunbeg: Kepala Fanad.
  • Saka Bunbeg menyang Kutha Donegal: ing Slieve pesisir liga.
  • saka Donegal menyang BNallina: Teluk Donegal lan Sligo.
  • Saka Ballina nganti Belmullet: Erris.
  • Saka Belmullet menyang Westport: ing Pulo Achill lan Clew Bay.
  • Saka Westport menyang Clifden: Pelabuhan Killary.
  • Saka Clifden menyang Galway: Connemara.
  • Galway to Kilkee: The Burren lan West Clare.
  • Saka Kelkee menyang Tralee: Muara Shannon.
  • Saka Tralee menyang Castlemaine: ing Semenanjung Dingle.
  • Saka Castlemaine menyang Kenmare: Dering Kerry.
  • Saka Kenmare nganti Durrus: Kepala Beara lan Wedhus.
  • Saka Durrus nganti Kinsale: West Cork.

Teluk, pegunungan, desa pesisir, tanjung watu, tebing sing mumet, mercusuar, pulau, taman nasional, pantai, paus, lumba-lumba, festival budaya, lan alas sing mekar. Sawetara prekara. Ing rute kasebut, sampeyan bakal duwe papan segara sing tentrem lan liya-liyane, rame, impose. Kanggo entuk manfaat paling apik, Kantor Pariwisata Irlandia nawakake Passport Way Atlantik Liar, souvenir unik kanggo ngrampungake tur.

 

Paspor regane mung 10 euro lan sampeyan tuku ing kantor pos tartamtu ing rute. Iki minangka buku biru kanthi gambar Irlandia ing sampul sing nempelake prangko sing sampeyan tampa nalika tuku lan cocog karo macem-macem panggonan utawa Poin Penemuan (kaya sing diarani), ing rute kasebut. Sampeyan nutup papan sing dikunjungi lan sing paling apik yaiku ngrampungake 188 situs kanthi 118 prangko.

Nalika tekan 20 sing pertama, sampeyan bisa ngubungi Kantor Pariwisata lan diwenehi hadiah. Paspor Iki minangka bukti yen sampeyan wis nempuh bagean ing Irlandia, yen sampeyan wis nempuh 2500 kilometer pesisir lan mula entuk Sertifikat Cara Atlantik Liar, uga resmi. Opo maneh, ngemot informasi sing migunani babagan rute lan atraksi kasebut.

Saben paspor sing didol duwe nomer tartamtu lan sing ideal yaiku ndhaptarake ing situs web amarga pungkasane sampeyan bisa melu kontes kanggo menang liburan seumur hidup ing Cara Atlantik Liar.

Kastil sadawane Way Atlantik Liar

Nganti saiki, kita wis ngerti manawa rute pesisir luwih fokus karo Alam, nanging sejatine sampeyan uga bakal ndeleng kastil. Ana akeh, nanging pitung sing paling pinunjul. Contone, ing Donegal, sampeyan bisa nginep utawa mangan ing hotel sing dadi istana, ing Hotel Solis Lough Eske. Iki minangka pondokan bintang lima sing diwiwiti ing abad kaping XNUMX lan dadi kalebu klan O'Donnell, bapak-bapak saka Donegal.

Ing Galway uga ana Kastil Ballynahinch, uga diowahi dadi hotel. Dumunung ing pinggir Kali Owenmore, ing tanah sing sadurunge dadi klan O'Flaherty. Ing Clare, hotel kastil liyane yaiku Kastil Gregan. Minangka hotel sing apik kanggo tetep ing Burren, lanskap kapur sing ora nyenengake sing menehi inspirasi kanggo JRR Tolkien nulis Gusti dering.

Ing Kerry yaiku Kastil Ballyseede, ing Tralee. Iki minangka papan sing apik, hotel bintang papat, bekas omah Earls of Desmond lan, jarene, duwe memedi! Ing ngisor iki, ing Cork yaiku Kastil Desmond, mbukak mung kanggo pengunjung kanthi pandhuan. Iki dibangun dening Earl of Desmond ing abad kaping XNUMX, nanging saiki dadi Museum Anggur Internasional. Ing Kastil Dunguaire, ing Galway, minangka omah menara klasik sing dibangun ing taun 1520 dening klan O'Hynes. Iki minangka titik pertemuan kanggo WB Yeats lan Lady Gregory, ing puncak kebangkitan Celtic.

Pungkasan, ing Leitrim yaiku Castle Parke, ing pinggir Lough Gill. Iki minangka kastil saka jaman Perkebunan (nalika Inggris nggawa warga Inggris lan Welsh kanggo manggon ing Irlandia, lan nyita tanah saka kulawarga Irlandia). Kasunyatane, sing duwe lahan tartamtu kasebut digawa menyang London lan dieksekusi ing taun 1591.

Akomodasi ing sadawane Way Atlantik Liar

Ing rute iki, sampeyan bisa tetep kepenak lan apik Bed & Breakfast, nyewa omah pribadi ditawakake kanggo turis utawa hotel. Ing situs web rute pesisir sampeyan duwe pilihan saka telung opsi kasebut.

Elinga yen sampeyan ora nggawa mobil menyang Irlandia, sampeyan mesthi bisa nyewa siji utawa uga kafilah, supaya luwih apik lan apik. Perusahaan West Camper Van duwe armada kafilah lan nawakake kemungkinan njupuk kendaraan ing macem-macem titik ing rute pesisir. Babagan mobil, sampeyan duwe akeh perusahaan ing Irlandia (Avis, Sixt, Europcar, lsp).

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*