Kepiye cara menyang China? Penerbangan, sepur lan cara liya

ovation-of-the-sea-1

Suwe-suwe saiki China tetep dadi tujuan utama ing Asia kanggo nggawe perjalanan sing ora iso lali.

Iki minangka pasar turis sing ngidini lelungan teratur ing tur lan petualangan liyane, nanging nalika ndeleng peta, kita bisa ndeleng negara sing amba lan adoh. Ora bisa digayuh? Ora iso! Opo maneh ora mung bisa numpak pesawat ...

Langsung menyang China nalika pelayaran internasional

kapal pesiar-ing-China

Ya, iki minangka pilihan sing sampeyan pilih yen sampeyan melu wisata kesenengan lan minangka salah sawijining pilihan sing dipilih klompok wisatawan sing umure luwih saka 50 taun.

Kapal pesiar internasional kanthi tujuan akhir Beijing tekan pelabuhan Tianjin saka saindenging Asia Tenggara lan mesthine uga saka Hong Kong. Sawise Shanghai lan ibukutha dhewe, Jin kaya sing asring dicritakake ing kutha iki, kutha kasebut minangka kutha sing apik banget sing duwe barang kanggo turis.

ovation-of-the-seas-in-hong-kong

Bangunan kolonial kanthi gaya sing beda-beda, kalebu gaya Eropa, papan sing disenengi sejarah sing atusan ora atusan taun (ana wacan saka Tembok Agung, Pass Huangyaguan), lan gastronomi sing enak lan sugih.

kapal pesiar-ing-Shanghai -

Perusahaan Royal Caribbean nduwe kapal pesiar sing ngunjungi Tianjin. ing Muji of ing Aja, contone. Ana pelayaran sing mangkat saka Hong Kong utawa malah ana wisata sing tekan tujuan ing Jepang.

Perusahaan iki apik banget saengga aktris Tionghoa sing misuwur Fan Bingbing dadi ibu baptis ing kapal iki, kapal gedhe pungkasan ing armada. Yen sampeyan seneng kapal lan dudu pesawat, deleng tawaran kasebut amarga sampeyan bisa lelungan ing saindenging jagad iki (kalebu Korea Selatan, Vietnam lan Jepang), ing kapal super mewah.

Menyang China nganggo pesawat

china-air-map

Iki minangka pilihan sing paling akeh digunakake lan gerbang mlebu biasane ing Beijing utawa Hong Kong. Temenan, uga Shanghai nalika teka saka negara-negara kulon.

Saka antarane «lawang iki»Mungkin pilihan sing paling apik yaiku Hong Kong amarga biasane luwih murah lan duwe visa luwih dawa. Opo maneh, dununge mapan Gegayutan karo tujuan backpacker sing khas, luwih saka iku dhewe pancen apik banget lan nyedhiyakake aklimatisasi China umume.

Menyang Tiongkok kanthi dharat

karakoram

Yen sampeyan wis lelungan ing saindenging jagad iki sampeyan bisa nyedhaki dharatan lan nyebrang tapel wates saka sawetara panggonan kanggo China minangka negara sing gedhe banget.

Saka Pakistan sampeyan bisa nyabrang ing dalan gedhe Karakoram lan menyang Kashgar, ing provinsi Xinjiang. Sampeyan bisa uga ora dadi papan sing paling apik kanggo ngerteni kahanan ing Pakistan lan masalah politik sing ditrapake China karo minoritas Muslim ing kene.

dalan gedhe-karakoram

Saka Laos sampeyan bisa ngliwati Boten menyang Mengla, ing provinsi Yunnan. Saka Nepal kanggo TibetTemenan, sanajan dheweke ngelingi kabeh masalah visa lan ijin khusus. Saka Vietnam ana telung pilihan sing beda:

  • kanggo Pass Persahabatan menyang Nanjing
  • saka Lao Cai menyang Kumning
  • saka Mong Cai nganti Dongxing

Nyebrang paling murah yaiku sing pertama amarga sampeyan bisa njupuk bis wengi menyang Dong Dang lan saka kana mbayar pit motor kanggo lelungan sawetara kilometer menyang Friendship Pass, Youyi Guan ing wong Tionghoa o Huu Nghi Quan ing Vietnam.

wates-china

Wates ing kene dibukak jam 7 esuk, Nganti jam 4 sore. Sawise ing sisih Tionghoa, sampeyan mlaku ing dalan menyang dalan utama lan ngenteni bis menyang Pinxiang, jarak 10 kilometer, saka ngendi sampeyan bisa nyekel bus biasa sing menyang Nanning. Lan saka kana, Guilin bisa nunggang bis wengi maneh ...

international-train-hanoi-nanning

Pilihan liyane yaiku njupuk Sepur internasional saka Hanoi. Mangkat kaping pindho seminggu, Selasa lan Jumuah jam 2 sore lan tekan Beijing rong dina mengko jam 5 sore. Tekan Pianxing tengah wengi, Nanning jam 8:40 lan Guilin jam 7:20 bengi. Yaiku luwih gampang nanging luwih larang, Ya pancen.

Ing pilihan nomer loro, sampeyan njupuk sepur wengi lokal menyang Lao Cai, nyebrang wates kono banjur numpak sepur utawa bus maneh saka Kunming menyang Hekou. Sepur wengi uga mlaku ing kene kaping pindho saben minggu, Jumuah lan Minggu, saka Hanoi. Layanan iki mangkat jam 9:30 lan tekan Stasiun Kunming Utara jam 7:25 esuk.

trans-siberian

Ngomong babagan sepur sing populer lan apik Sepur Trans-Siberia utawa Trans-Wong Mongolia iku uga pilihan. Yen sampeyan lagi en Kazakhstan sampeyan bisa nyebrang saka Almaty menyang Urumqi o Yining, lan yen sampeyan wis ana ing wilayah Tiongkok, ing Hong Kong lan Macao, amarga nyebrang tapel wates luwih gampang lan saiki wis ana.

laos-china

Kaya sing sampeyan bakal weruh ing pilihan Persimpangan tapel wates sadurunge ing antarane China lan tangga teparo digawe nganggo dalan utawa sepur dadi ana akeh bis sing teka lan lunga uga.

Saka sisih wétan sampeyan bisa tekan negara liwat loro nyebrang tapel wates karo Vietnam lan uga saka Myanmar lan saka Laos. Saka Pakistan, kita wis ujar, liwat Karakoram Pass lan saka Nepal liwat El Tibet.

adat Cina

Elinga manawa ora ana nyebrang tapel wates antarane China lan India sing mbukak Hubungan politik saiki durung apik. Nganti saiki, kita asring ngomong babagan bis, awan lan wengi, nanging ... Apa sampeyan bisa nyetir mobil?

Sejatine yaiku pendapat umum negesake kasunyatan sing iku rada beresiko lan mblusukake lelungan menyang China nganggo mobil yen sampeyan wong asing lan ora duwe basa sing jembar. Ing sekitar kene, wong ora nganggo basa Inggris lan nggawe sampeyan ngerti bisa neraka.

Kajaba iku, entri sing paling apik kanthi mobil yaiku liwat El Tibet, papan sing adhem meh kabeh taun. Apa sampeyan isih rumangsa? Banjur sampeyan kudu ngerti sing saka Nepal sampeyan bisa nyebrang nganggo mobil ing tapel wates antarane Kodari lan Zhang mu, kanthi sabar, mesthine minangka dokumen.

Sampeyan uga bisa mlebu nganggo mobil saka Myanmar. Kabeh iki nganggo visa supaya lan kertas mobil. Ing ijin nyopir saka negara sampeyan, ijin sementara sing diterbitake dening pamrentah Tiongkok lan ijin internasional, yen ngono.

nepal

Sampeyan kudu mbudidaya Sanajan sampeyan bisa drive ing China, sampeyan kudu ngerti perjalanan sadurunge. Ing China, warga negara asing mung bisa nyopir rute tartamtu dadi yen iki rencana sampeyan, priksa manawa kabeh informasi ing kedutaan kasebut.

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Komentar, ninggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1.   Luis rene ngandika

    kanca, apa sampeyan bisa menyang China? Aku kepengin ngerti tips lan barang-barang liyane, aku pengin lunga!