Cara macak ing Yordania

Sampeyan wis mutusake lelungan menyang Yordania nalika kahanan kesehatan bali normal. Sampeyan maca babagan tujuan wisata, panganan, visa, transportasi lan liya-liyane, nanging sampeyan ngerti yen kabeh wong ngobrol babagan kepiye wanita kudu macak ing negara kasebut banjur sampeyan ngerti yen sampeyan iku wanita.

Wanita ing negara islam iku ora gampang. Kaya dene para petugas wanita ing saindenging jagad iki, para wanita bebas duwe kabebasan lan ati-ati, ing kene kahanane bakal ana sekrup liyane amarga negara kasebut pancen religius banget. Ayo padha ndeleng dina iki carane macak ing Yordania.

Yordania lan budayane

Yordania minangka negara sing duwe bandha sejarah saengga akeh wong sing seneng narik kawigaten. Duwe loro bandara internasionalSiji ing Amman, ibukutha nasional, lan liyane ing pesisir Laut Merah, ing Aqaba, dadi sampeyan bisa milih papan utawa salah siji mlebu, nyebrang negara, lan metu saka liyane.

Yen pilihan sampeyan diwiwiti kanthi ibukutha kanthi apik, amarga musine fokus lan museum sing penting lan penting uga situs penting. Sampeyan bisa nindakake tur kutha banjur gawe jadwal plancongan awan. Contone, saka Amman sampeyan bisa pindhah menyang reruntuhan Dipindhah, salah sawijining kutha paling tuwa ing Timur Tengah kanthi mozaik wiwit abad kaping XNUMX lan XNUMX. Sampeyan bisa nerusake perjalanan menyang Gunung nebo kanggo mikir sejarah lan alkitabiah Lembah Yordania lan pungkasan ing Segara mati kanggo njupuk celup langka lan ngambang.

Sisih sisih lor negara iki, dununge Amman, duwe lahan sing sugeh lan subur lan khasanah Islam kayata Kastil Ajlon utawa kutha ing Gerash. Wis ndeleng kabeh iki, sampeyan banjur bisa menyang kidul, menyang ara-ara samun Lembah garing Wadi Mujib, Kerak lan kastil Cruzado, Petra lan canyon ing ngendi sampeyan bisa numpak unta, gunung-gunung, mlaku-mlaku liwat ara-ara samun Wadi rum ing jip 4 × 4, dening Lembah rembulan nemokake budaya Badui nganti tekan Aqaba lan kaendahan ing jero banyu. Apa sampeyan wani nyilem?

Nanging kasunyatane yaiku nalika sampeyan nindakake kabeh iki, lan Yen sampeyan wanita, sampeyan kudu ati-ati nalika klamben. Yordania yaiku negara sing konservatif banget dadi pakewuh lumaku nutupi kurva lan rambut yen sampeyan wedok. Ora ana ing ujung paling konservatif, sampeyan ndeleng bocah-bocah wadon nganggo jins utawa sepatu olahraga nanging ora akeh. Dadi sing paling apik yaiku ora narik kawigaten lan aja ngemas klambi kathok cendhak, otot utawa cendhak. Ora ana sing nuduhake kulit.

Sampeyan ora kudu nutupi awak kaya lampu lawas, cukup sawetara syal gedhe kanggo nutupi sirahePungkasan, sampeyan sisih kulon lan ora ana sing ngarepake sampeyan kajaba ngurmati. Nalika nerangake rambut, sampeyan malah bisa mbukak sandhangan ing kutha-kutha, nanging elinga yen aja ninggalake hotel utawa hostel kanthi rambut telesCoba garing sadurunge, amarga rambut teles dianggep seksual.

Minangka sandhangan umume, wong bakal nyoba nganggo sandhangan ringan lan njupuk kauntungan saka srengenge utawa srengenge utawa adhem. Iki ora kedadeyan ing kene, paling ora yen sampeyan liwat kutha, museum utawa papan sejarah. Ing njero resort sampeyan bisa mlaku nganggo kathok cendhak, nanging yen sampeyan ngubengi deso, uga Amman, sampeyan ora pengin ora sopan yen kepenak.

Ana rong tembung sing kudu dipikirake wanita ing negara-negara Muslim: ngormati budaya lan budi. Ngendi wae sampeyan lunga, lakoni apa sing sampeyan weruh, ujare paribasan kasebut, lan ing kene pancen bisa ditrapake. Sampeyan kudu ngerti manawa jagad iki ora padha, yen ana macem-macem budaya lan sanajan ora nuduhake, kita kudu ngajeni. Sing liyane yaiku budi pekerti. Aja narik perhatian. Sampeyan ora seneng dadi pusat tampilan sing ala saka pria lan nyalahke wanita.

Yen sampeyan rencana arep menyang pantai, sampeyan mesthi bisa lunga Swimwear. Ana akeh resort ing wilayah Segara Mati lan sampeyan bakal bisa ndeleng sawetara prekara, wiwit wanita nganggo setelan burquini, jumpsuits, nganti bikinis. Mlaku utawa ing segara utawa sunbathe iku apik banget, nanging sampeyan ora prelu mlaku liwat lurung-lurung utawa hotel nganggo sandhangan kaya ngono. Aku negesake, sampeyan ora bakal seneng karo kahanan sing bakal kelip-kelip.

Lan kepiye sepatune? Kanggo wilayah kutha sandal utawa sepatu ringan Dheweke apik banget nanging yen sampeyan menyang ara-ara samun utawa Petra sampeyan bisa njupuk sepatu trekking utawa soko sing nganggo sol sing luwih grippy. Ngomong babagan kutha lan pedesaan, sampeyan bisa nglumpukake koper utawa tas ransel kanthi mikir babagan rong wilayah kasebut lan sandhangane sing cocog: kanggo kutha, celana sutra sing longgar, kaos oblong, sandal kulit nganggo sol, tas medium kanggo tuku barang sing sampeyan tuku , lan kanggo deso sampeyan ganti sepatu lan nambah topi.

Rampung artikel dina iki babagan cara macak ing Yordania yen sampeyan wanita sampeyan kudu nganggo relinga nutupi bagean awak iki: dodo, pundhak, weteng lan sikil. Lengan dawa bisa dadi penting yen sampeyan mlebu ing mesjid utawa situs agama, nanging nutupi pundhak ing papan liya wis cukup. Wanita Yordania nutupi rambut nganggo jilbab utawa burkas, nanging sampeyan turis lan panjaluk sing padha ora bakal diwenehake. Ing papan agama, biasane ditawani sampeyan yen ora duwe.

Yordania luwih modern tinimbang Mesir nalika nerangake sandhangan, nanging pikirake yen sampeyan pindhah ing tur sing teratur, luwih gampang tinimbang sampeyan mutusake dhewe. Sing ora lali, minangka tambahan, yaiku sunscreen, kacamata, topi sing nyaman, salep sawise srengenge lan obat anti obat. Lan mesthine, kepenginan seneng-seneng nanging, sawise pandemi iki, kita kabeh kudu kaiket ing omah, luwih yakin. Lan ing tikel telu!

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*