Cara busana ing Maroko

Klambi Maroko

ing lelungan menyang Maroko asring nyebabake kejutan budayaSanajan saiki, ana kutha sing nampa atusan turis setaun lan wis adaptasi banget karo panjaluk kasebut, kayata Marrakech utawa Casablanca. Nanging, yen arep lelungan menyang negara sing duwe budaya sing beda banget karo budaya kita, budaya Islam sing duwe kode busana, luwih becik goleki apa sing bakal ditemokake.

Kita bakal ndeleng cara busana ing Maroko lan apa kostum khas ing kana. Kita ngerti manawa ora wajib nganggo busana kanthi cara tartamtu, nanging sejatine yaiku yen njupuk budaya sing ana ing kene mesthi minangka tandha pakurmatan, mula dadi ide sing apik kanggo nggatekake.

Jinis sandhangan apa sing bakal dienggo

Sing pertama sing kudu dingerteni yaiku ora ana angger-angger sing nyritakake jinis sandhangan apa sing kudu kita pakai, yaiku, ora wajib nganggo klambi khusus nanging dianjurake. Jinis klambi biasane disaranake amarga sawetara sebab, salah sijine yaiku luwih becik ngajeni adat istiadat negara sing bakal kita lakoni, kanthi pakurmatan sing sederhana. Kita seneng supaya dheweke ngajeni panggunaan lan adat istiadat, mula kita kudu nindakake perkara sing padha karo dheweke. Alesan liyane yaiku yen nganggo busana kanthi wicaksana, kita bakal ora nggatekake lan uga supaya ora narik perhatian sing gedhe banget, utawa malah dipandang ala utawa diwelingi prekara. Mesthi luwih aman yen ngindhari tumindak kaya ngono amarga budayane ora kaya budaya kita.

Cara macak

Klambi ing Maroko

Kita ngerti manawa gumantung ing papan sing bakal dituju ora larang regane kurang luwih miturut klambi sampeyan. Ing panggonan kaya Marrakech ana akeh pariwisata sing wis biasa digunakake kanggo kabeh jinis tampilan, nanging ing kutha-kutha sing luwih cilik katon apik banget yen ora nganggo sandhangan sing cendhak banget utawa ora bisa mulang. Biasane yaiku nganggo rok dawa lan nganggo pucuk sing ora duwe garis leher lan nutupi pundhak. Sanajan katon panas banget, kasunyatane manawa nganggo klambi jinis iki, kita uga nglindhungi kulit lan priksa manawa ora ana kobongan ing wilayah kayata pundhak, mula isih mupangate. Kita ora kudu nganggo klambi tradisional sanajan bisa ngrasakake pengalaman kasebut.

Ing istilah tutup sirahe nganggo syal sing diarani jilbab ora prelu. Ana akeh wanita Maroko sing saiki mutusake ora nggunakake syal iki, mula ora prelu, sanajan umume ndeleng wanita ing papan kaya kutha. Ing kutha wis ora asring banget amarga wis luwih akeh dipengaruhi budaya liyane. Nanging, yen pengin ngrasakake pengalaman kasebut, kita bisa tuku klambi sing apik. Kajaba iku, iki mbantu ing papan kaya ara-ara samun amarga srengenge. Ana akeh wong sing lelungan ing ara-ara samun mutusake supaya bisa dirasakake kaya wong Berber lan uga supaya ora ana masalah srengenge.

Masalah liyane sing ana gandhengane karo jinis sandhangan iki yaiku nalika panas ing Maroko nganggo klambi sing cahya nanging dawa kanggo nglindhungi kulit saka srengenge lan kringete ora garing lan njaga kulit tetep luwih dawa. Iki uga minangka masalah sing praktis mula dadi saran sing apik kanggo pria lan wanita nganggo klambi tradisional. Jinis sandhangan iki bisa mbantu kita ing musim panas Maroko sing tetep tetep adhem tanpa ngindhari sunar srengenge.

Busana tradisional ing Maroko

Djellaba saka Maroko

Ing Maroko ana sawetara busana tradisional sing ora mung bisa dadi kenang-kenangan nalika nggawa pulang, nanging kita uga bisa nyoba ngrasakake kabudayane. Salah sijine, sing uga nyenengake, yaiku djellaba. Iki minangka tunik dawa sing biasane diiringi celonone kanthi nada sing padha. Tunik nduweni sulaman kanthi warna sing padha utawa liyane lan kadhang duwe hood kanthi ujung memanjang sing khas banget. Yaiku sandhangan sing bisa ditemokake ing pirang-pirang panggonan lan kanthi warna sing beda-beda. Cahya lan cocog kanggo musim panas kanggo nutupi kita tanpa ngobong srengenge.

Kaftan Maroko

El kaftan minangka jinis tunik liyane sing biasane digunakake para wanita ing Maroko. Iki minangka tunik lengan panjang, sing bisa dideleng ing endi wae ing sisih Wétan lan ketoke asale saka Persia. Iki minangka sandhangan tradisional sing bisa digunakake kanthi desain sederhana saben dinane lan kanthi desain sing luwih rumit lan kain sing larang ing acara khusus kayata pesta. Kaftans ing Maroko mung kanggo wanita lan sawetara bisa larang banget kanggo kain sing rumit, saengga ora bisa tuku kanggo souvenir.

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*