Kepiye carane ngubengi Istanbul

istanbul

Istanbul Kutha iki minangka salah sawijining kutha sing paling akeh pedunung ing saindenging jagad, lan mula dadi kekacauan. Kajaba iku, wis dimandikan ing segara menyang endi wae, sing nambah gangguan lalu lintas. Sawise tekan kutha lan sajrone transfer menyang hotel sampeyan bakal ngerti iki. Sing paling normal yaiku mikir: «uf, ibuku rame-rame ...».

Dadi, ayo coba mbantu sampeyan pindhah Istanbul tanpa kakehan masalah. Sampeyan duwe sawetara opsi kanggo digunakake minangka sarana transportasi: taksi, trem, bis, lan boat. Sanajan ana jinis voucher kanggo nggunakake transportasi umum, nanging ora regane murah amarga regane regane murah. Elinga yen tiket tiket metro luwih saka 0 euro lan voucer bakal nyuda 50%. Kanthi iki, pancen ora ana regane.

TAXI

Ayo dadi ngomong ana 3 jinis taksi. Ing taksi konvensional kaya sing kita ngerteni ing kene, kanthi taximeter; Ing ilegal, tanpa meter; lan ing Dolmus, yaiku salah sawijining jinis minibus (van bareng) sing udakara 8 utawa 10 wong bisa cocog (iku paling murah nanging ora nyaranake).

Aku pitutur marang kowe nggunakake taksi konvensional, kanthi taximeter. Iki paling larang, nanging mesthi paling aman. Ing taksi ilegal Dheweke mesthi nyoba ngisi biaya luwih akeh kanggo kulo. Siji-sijine perkara sing kudu sampeyan deleng ing taksi konvensional yaiku nggawa sampeyan ing dalan sing bener lan ora muter (umume ora kedadeyan lan dheweke pancen jujur). Minangka pedoman, ing wilayah wisata sampeyan ora bakal dikenani biaya luwih saka 20 lire Turki (lan wis taksi setengah jam). Masalah liyane yaiku supir taksi nggawe sampeyan nemoni masalah nalika mbayar. Dadi serius lan aja menehi dhuwit luwih saka kudune. Lan yen dheweke menehi teguran marang sampeyan, pura-pura nelpon polisi lan sajrone 5 detik perkara kasebut bakal diatasi (dheweke pancen wedi karo dheweke).

TRAM / METRO

El trem / metro en Istanbul Iki minangka sarana transportasi sing migunani banget, utamane kanggo lelungan wilayah kasebut kutha lawas Sultanahmet(Hagia Sophia, Mesjid Biru lsp). Ing bagean iki aku bakal nyakup kabeh sarana transportasi ing rel, uga trem, kereta bawah tanah, kereta, lsp.

El mobil troli iku cepet, anyar, resik, lan regane ora regane luwih saka 1 Lira Turki. Sampeyan uga duwe rutinitas sing cukup. Ing kene sampeyan duwe peta kanggo nuntun (ing foto, garis ireng).

Minangka data, critakake manawa dalane improvisasi nduwe a trem lawas Mung mlaku saka bagean menyang bagean (ing foto, garis ijo), regane regane sithik (setengah lira Turki) lan minangka cara sing apik kanggo ngrasakake dalan pejalan kaki sing dawa nalika tekane, saliyane, duwe pesona khusus . Kanggo entuk tiket kanggo tram iki, sampeyan kudu nggoleki wong lanang ing cedhak saben titik.

Uga ana bagean saka subway lawas kanthi rute sing cendhak banget (ing foto, garis biru cahya) sing bakal nggawa sampeyan saka sekitar jembatan Galata (Karaköy) ing alun-alun improvisasi.

Pungkasane, ngelingake sampeyan yen ana jalur kereta liyane sing diarani Banliyo (ing foto, garis biru peteng) sing mbukak liwat wilayah wisata ing Sultanahmet wewatesan karo pesisir.

BUS:

El bis Sampeyan uga sarana sing migunani banget yen sampeyan pengin ngubengi kutha kanthi dhuwit sithik, saliyane bisa nggawa dheweke menyang plancongan ing kutha liya sing adoh saka Istanbul (Sampeyan bakal nemokake stasiun bis tengah ing Büyük Otogar). Siji-sijine sing ala yaiku ngenali mandheg, sing takon angel banget. Nanging hei, sampeyan bisa nyoba. Luwih-luwih nalika trem rampung nyebrang Jembatan Galata lan bis bisa nyedhaki sampeyan.

 

ferry istanbul

Prahu:

Amarga kutha kasebut dikumbah dening segara ing endi wae sampeyan mlaku (Tanduk Emas, Bosphorus lan Marmara), warga lokal asring nggunakake prau utawa feri kanggo pindhah saka bagean kutha menyang bagean liyane. Utamane kanggo nyebrang segara saka bagean eropa kutha (sisih kulon) lan bagean Asia (sisih wetan). Minangka transportasi sing murah lan cepet, lan sing jelas paling apik.

Sampeyan duwe macem-macem pilihan, dadi ayo ganti bagean. Saka macem-macem titik kutha sampeyan bisa numpak prau, gumantung saka tujuan sampeyan. Saka jembatan Galata (ing bagean saka Sultanahmet) sampeyan bisa numpak prau kanggo nyebrang sisih Asia utawa nggawe Tur plancongan utawa pelayaran Bosphorus (Aku nyaranake nalika surup utawa wengi, utamane ing musim panas; ana 1 jam setengah jam). Sejatine iku murah banget, sanajan sampeyan bisa tawar-menawar lan mula rega kasebut beda-beda, gumantung sawetara 10 lira Turki. Ngomong-ngomong, luwih cedhak sadurunge 19:30 wengi, mengko sampeyan ora bisa nggunakake maneh. Uga ing titik iki, sampeyan bisa numpak prau kanggo nyebrang Bosphorus lan pindhah menyang sisih Asia.

Saka sekitar PAlacio Dolmabahce sampeyan bisa numpak prau sing bakal nggawa sampeyan menyang Kepulauan Pangeran. Dakkandhani ora lunga. Sejatine ora ana sing bisa dideleng lan ambune kaya telek jaran, amarga ora ana mobil. Kajaba iku, sampeyan bakal kelangan sedina plancongan sajrone teka-mlaku. Sampeyan dielingake ...

En Ortakoy sampeyan bisa kanggo 5 lira Turki njupuk prau kanggo nggawa sampeyan nindakake Pelayaran Bosphorus. Iki paling disaranake, amarga luwih cedhak lan sampeyan bisa nyekel mengko tinimbang ing Galatamalah bengi.

Pungkasan, critakake sampeyan kanthi logis Istanbul ana prau pribadi kanggo nindakake wisata kasebut sing bisa uga kalebu nedha bengi, nanging luwih larang. Kajaba iku, sampeyan bisa njupuk a prau nelayan sing bisa nggawa sampeyan mlaku-mlaku mubeng Tanduk emas nalika surup srana sawetara lire, mesthi uga cekelan.

Aku bisa menehi informasi luwih apik, nanging kiriman iki dawa banget kanggo aku, mula takon kula Yen sampeyan duwe pitakon, sanajan sampeyan duwe informasi luwih lengkap ing Ayo menyang Istanbul lan ATurquía.com. Perjalanan sing apik.

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

2 komentar, tinggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1.   Rosangelica ngandika

    Matur suwun komentar sampeyan, dheweke wis ngrewangi banget, nanging aku kepengin ngerti yen keturunan subway biru sing kuat teka ing papan sing paling disenengi ing Istanbul, matur nuwun maneh lan aku matur suwun amarga sampeyan nulis kanthi apik lan bisa dingerteni. Rosy

  2.   Salva ngandika

    Matur nuwun kanthi sanget kanggo informasi, bakal menehi pitulung banget