Cara ngunjungi Parc Güell

Warisan modernis Antonio Gaudí ing Barcelona pancen apik banget: Casa Batlló, Sagrada Familia, Casa Milà… Nanging, arsitek Catalan sing misuwur ora mung ngrancang bangunan nanging uga menehi kreatifitas ing kebon.

Minangka asil imajinasine, Park Güell muncul, papan sing diumumake dadi Situs Warisan Dunia dening UNESCO ing taun 1984 lan jembaré luwih saka 17 hektar kebak mozaik, bentuk bergelombang lan géometris lan inspirasi saka alam.

Taman iki misuwur banget, mula bisa uga dikunjungi nalika lelungan menyang Bercelona. Lan sampeyan kudu! amarga iku minangka salah sawijining papan simbolis ing Barcelona lan kabeh wong duwe foto.

Taman kasebut duwe jeneng Eusebi Güell, pengusaha sugih kanthi semangat bakat Gaudí sing dadi pelindung utama. Sanajan ide utama kanggo Park Güell yaiku pambangunan kompleks perumahan mewah, kanthi lumaku wektu ide iki dibuwang lan papane taman sing wis kita rungu dibangun. Papan sing sekti lan unik sing mesthi gawe kaget para pengunjung.

Park Güell dibukak kanggo umum ing taun 20-an lan wiwit iku dadi salah sawijining obyek wisata utama ing Barcelona. 

Park Güell ing Barcelona

Tangga Taman Güell ing Barcelona

Kepiye Park Güell?

Kanthi wiyar luwih saka 17 hektar, Park Güell ditutupi kanthi bentuk beralun, kolom kaya wit, tokoh kewan lan bentuk geometris. Kita uga bisa nemokake unsur-unsur simbolis religius ing njero sing tegese luwih istimewa.

Gaudí pengin nggunakke kahanan ora rata gunung ing situs kasebut kanggo nggawe dalan munggah spiritual sing bakal mungkasi nalika ngunjungi kapel sing bakal dibangun ing sisih ndhuwur. Pungkasan, ide iki ora ditindakake lan diganti dening Monumen menyang Calvary, saka ngendi sampeyan duwe pandangan sing paling apik babagan Barcelona. Apik tenan!

Gambar | Wikipedia

Apa sing bisa dikunjungi ing Park Güell?

Ing sisih ngarep lawang utama, ana rong omah sing katon kaya crita. Casa del Guarda dadi pameran pameran audiovisual ing taman biyen lan omah liyane minangka toko. Salah sawijining papan sing paling apik kanggo dikunjungi yaiku Museum Gaudí House ing njero taman, ing endi artis kasebut urip antara taun 1906 lan 1925.

Episentrum park Güell minangka alun-alun gedhe sing ana bangku 110 meter dawa kanthi tampilan reptil sing ditutupi mozaik. Umume lumahing dihias nganggo mozaik sing digawe nganggo keripik keramik warna, sing apik banget lan khas.

Tiket rega menyang Park Güell

Minangka penasaran, wiwit taun 2013 kabeh pengunjung kudu mbayar tiket kanggo ngakses monumen Park Güell. Lawang ing area monumen Park Güell dibayar lan antrian gedhe bisa dibentuk ing box office amarga 400 wong mlebu saben 30 menit, mula luwih becik tuku tiket online kanggo ngindhari antrian lan amarga sampeyan bisa entuk tiket . diskon cilik.

  • Tur ing Taman Güell: 24 €
  • Wong diwasa: € 8,50
  • Bocah-bocah umur 7 nganti 12 taun lan pensiunan: 6 €
  • Entuk bocah sing umur kurang saka 6 taun, mlebu gratis.

Tur ing Taman Güell

Park Güell nawakake layanan tur kanthi pandhuan kanthi macem-macem basa supaya sampeyan bisa sinau sejarah lan simbol saka salah sawijining karya sing paling populer dening Antonio Gaudí.

Diiringi pandhuan, tur kanthi pandhuan bakal ngidini para pengunjung mlebu ing Barcelona ing pungkasan abad kesembilan belas kanggo sinau rahasia taman lan harmoni karo alam. Sajrone kunjungan kasebut, tur udakara sakjam digawe liwat papan sing paling apik kanggo park Güell. Ana rong jinis tur sing dipandu: tur umum lan tur pribadi.

Kanthi pitung yuta pengunjung saben taun, Barcelona isih dipasang ing pucuk kutha kanthi papan wisata paling gedhe ing saindenging jagad amarga akeh jimat kasebut. Salah sawijining turis sing paling dihargai yaiku Modernisme, gaya arsitektur lan dekorasi sing ing ibukota Catalan duwe cap Antoni Gaudí sing jelas.

Saben taun mayuta-yuta turis teka ing Barcelona kanggo ngerti kanthi jero babagan jenius iki sing ngerti carane njupuk seni ing pirang-pirang bangunan lan ruang ing kutha kasebut.

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*