Cara ngurus kesehatan kulawarga sajrone plancongan

Atur kesehatan

Sajrone musim panas, akeh wong plancongan, kanthi sendirian, karo pasangan utawa kulawarga. Ngurus kesehatan sampeyan dhewe lan anggota liyane sajrone plancongan minangka bagean penting sing kadang kita ora weruh kanthi bungah miwiti petualangan anyar. Pengalaman sing ala amarga masalah kesehatan bisa ngrusak kenangan sing apik ing perjalanan, mula penting banget kanggo njaga kesehatan nalika preinan.

Ana akeh cara sing bisa ditindakake ngurus kesehatan nalika lelungan. Ora mung babagan nggawe asuransi lelungan utawa duwe jangkoan kesehatan, amarga iki penting kanggo ngrancang plancongan, nanging uga ngurus kabeh wiwit dhahar nganti cahya srengenge utawa wektu amarga owah-owahan kebiasaan kita bisa uga ngrasakake rasa ora nyaman. .

Jangkoan kesehatan

Atur kesehatan

Salah sawijining perkara pertama sing kita pikirake nalika ngurus kesehatan sajrone lelungan yaiku jangkoan kesehatan diasuransiake ing endi wae kita lunga. Iki penting banget, amarga yen ora nindakake lan nandhang kacilakan, biaya bisa uga gedhe banget. Yen ora pindhah saka Spanyol, kertu kesehatan saka komunitas asal wis cukup. Yen lelungan menyang Eropa, kita kudu proses njupuk kertu kesehatan Eropa, yaiku kanggo wektu sing winates. Kanggo nindakake, kita bisa menyang pusat Keamanan Sosial lan entuk informasi liwat situs web.

Saliyane, ing njaba Komunitas Eropa, wis perlu njupuk asuransi perjalanan pribadi. Ana macem-macem rega lan jangkoan, mula kita kudu mriksa kabeh kontingensi sing bisa ditrapake. Mbandingake banjur milih sing paling cocog kanggo lelungan iku penting. Liwat mesin telusuran kayata Rastreator, kita bisa nemokake babagan asuransi perjalanan sing ana lan mula bisa menehi informasi babagan awake dhewe. Kita uga ora lali golek vaksinasi sing relevan yen dibutuhake.

Obat-obatan

Atur kesehatan

Wong sing ngombe obat kudu mesthekake nggawa dosis sing dibutuhake kanggo plancongan, amarga bisa uga ora nemokake obat kasebut ing endi wae. Kajaba iku, luwih becik nggawa sawetara obat-obatan dhasar kasebut kanggo macem-macem kahanan, kayata panahan rasa sakit flu, acetaminophen kanggo nyeri utawa aspirin.

Care ing pesawat

Sajrone lelungan pesawat, kita bisa nindakake perawatan kesehatan dhasar. Plancongan pesawat cekak meh ora ana bedane, lan prekara lungguh sawetara wektu. Nanging yen ngentekake pirang-pirang jam nganggo pesawat, mula kudu eling yen bisa masalah sirkulasi. Nggunakake aspirin bisa mbantu kita, nanging kita uga kudu mlaku saben setengah jam kanggo mindhah sikil. Nggawa bantal serviks bisa ngindhari nyeri gulu yen uga pengin turu. Kosok baline permen karet nalika pesawat kasebut mandheg utawa bantala mbantu supaya ora ana tekanan ing kuping lan ngalami kerusakan.

Panganan sajrone plancongan

Ing lelungan, kita seneng nyoba kabeh sing dideleng, amarga iku anyar lan amarga bisa uga ora bisa ndeleng maneh. Mula kadang weteng kita nandhang lara. Nggawa almax bisa mbantu, nanging umume yen duwe weteng sing alus, luwih becik milih menu internasional saka hotel sing duwe panganan sing wis biasa. Ngganti panganan sing akeh banget bisa nggawe kita luwing dina kanthi weteng lan nyusut perjalanan. Ing kasus apa wae, kita bisa nyoba sethithik panganan kasebut, nanging mung mangan adhedhasar panganan. Apamaneh nalika nerangake negara sing akeh bumbu lan rempah-rempah sing ora biasa kanggo awak.

Ati-ati adhem lan panas

Atur kesehatan

Kita kudu nggatekake wektu sing bakal kasedhiya ing endi wae. Yen lunga menyang papan ing pantai sing panas banget, mula kudu mesthi hidrasi lan nganggo topi kanggo nyegah srengenge utawa stroke panas. Iki penting banget yen lelungan karo bocah-bocah sing luwih rentan. Kajaba iku, kita ora kudu lali nglindhungi sunar srengenge sadurunge mbabarake srengenge. Yen kita menyang papan sing adhem, kita aja lali klambi sing anget. Ing salju, kita uga butuh faktor surya, aja lali.

Pertolongan pertama

Sajrone lelungan, kudu eling yen bisa ngethok awake dhewe utawa nandhang tiba kaya sing kedadeyan saben dinane. Ing kana kita ora duwe kabinet obat, nanging ing akeh hotel biasane sing duwe. Yen potongan cilik, kita mesthi bisa nggunakake plester darurat lan mbukak liwat apotek, lan yen wis tuwa, bukak pusat medis. Ora susah ngerti sepindah sepindah kanggo lelungan lan saben dinane.

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*