Catacombs Saint Callisto

Penerbangan nawakake menyang Roma

Kanggo mikir Roma mikir babagan cradle peradaban Kulon, pitung bukit, arsitektur sing luar biasa, sing dadi saksi sejarah biyen dadi ibukota salah sawijining kerajaan kuno sing paling jembar. Lan mesthine yaiku ngrasakake jantung kekristenan sing ngalahake saka Alun Vatikan.

Amarga sejarah sing dawa, ing Roma mula akeh sing bisa ditemokake. Anekdot sing nyenengake, sawetara uga isih tahan. Kuwi kaya katacombs ing Roma, galeri lemah sing digunakake umat Kristen dadi kuburan suwene pirang-pirang abad. Biyen ana luwih saka 60 catacombs nanging mung lima wong sing teka ing kahanan sing apik kanggo ngunjungi.

Ing kiriman sabanjure, kita bakal nyedhak katakombolan San Calixto kanggo ngerti asal usule, pungkasan, ciri khas lan liya-liyane. Aja nganti lali!

Asal-Usul Catacombs

Sajrone abad kaping XNUMX, wong-wong Kristen ing Roma ora duwe pemakamane dhewe-dhewe, mula dheweke nggunakake kuburan umum sing uga digunakake para kafir ngubur wong-wong sing wis mati. Amarga alasan iki, Santo Petrus lan Santo Paulus sawise mati syahid dikubur ing kuburan Bukit Vatikan lan Via Ostiense.

Wis ing paruh pertama abad kaping loro, sawise duwe konsesi, wong-wong Kristen wiwit ngubur wong sing wis mati ing njero lemah lan mula bencana mulai terbentuk. Akeh wong sing digali lan dikembangake ngubengi kuburan kulawarga sing pamilik sing nembe Kristen ora cadangan mung kanggo wong sing dikasihi nanging mbukak kanggo wong liya.

Undhang-undhang Romawi ing wektu kasebut ora ngidini almarhum dikubur ing njero kutha, mula komunitas kasebut kudu nemokake bencana Roma ing njaba tembok kasebut. Luwih becik ing papan sing sepi lan ndhelik ing jero lemah supaya bisa nindakake ritual pemakaman Kristen tanpa rumangsa diganggu.

Gambar | Tujuan wisata sing paling apik

Kanthi prentah Milan, diproklamasake dening kaisar Constantine lan Licinius ing taun 313, wong-wong Kristen mandheg nganiaya nanging catacombs terus digunakake minangka pemakaman nganti wiwitan abad kaping XNUMX. Ing kasus katastrop San Callisto, Greja wiwit organisasi lan administrasi.

Suwene pirang-pirang abad, nalika mlebu barbar ing Italia (Goths lan Longobards), bencana Roma terus dijarah lan Paus terus-terusan dipeksa transfer peninggalane menyang greja ing kutha kasebut amarga alasan keamanan nalika pertengahan abad kasebut. Abad kaping XNUMX lan wiwitan Masehi kaping XNUMX Kanthi cara iki, catacombs ditinggalake lan tetep ora kelingan suwene.

Ing abad kaping 1822, Juan Bautista de Rossi (1894-XNUMX), nganggep bapak saka arkeologi Kristen, njelajah catacombs utamane wong San Calixto kanggo sinau babagan asal usul lan distribusi panguburan primitif kasebut. Sabanjure, udakara taun 1930, Holy See masrahake katakete Saint Callisto menyang Kongregasi Salesian Don Bosco minangka pamilik catacombs kasebut.

Gambar | Civitatis

Catacombs Saint Callisto

Catacombs San Callisto (Liwat Appia Antica, 126) ana ing sekitar abad kaping XNUMX lan kalebu bagean saka kompleks sing ngenggoni jembar 15 hektar, ing jubin beda sing tekan ambane luwih saka 20 meter.

Catacombs San Callisto minangka papan pemakaman 16 paus lan puluhan martir Kristen ing jaringan galeri sing dawane luwih saka 20 kilometer.

Dheweke nampa jenenge saka deacon San Calixto, sing ditunjuk ing wiwitan abad kaping telu dening Paus Ceferino minangka administrator kuburan.. Kanthi cara iki, catacombs ing San Callisto dadi kuburan resmi greja Roma.

Dheweke mbukak wiwit Kamis nganti Selasa wiwit jam 9:00 nganti 12 lan saka 00:14 nganti 00:17.

Gambar | Forum Virgin Mary

Catacomb liyane sing misuwur

Biyen ana luwih saka 60 catacombs nanging mung lima sing mbukak kanggo dikunjungi saiki. Sing paling penting lan kondhang (San Calixto, San Sebastián lan Domitila) dununge adoh saka siji liyane ing sadawane Via Appia lan uga dienggo kanthi bis ing jalur 118 lan 218.

  • Catacomb San Sebastián (Liwat Appia Antica, 136): dawane 12 kilometer, jenenge karo prajurit sing mati syahid amarga nindakake agama Kristen, San Sebastián. Bebarengan karo catacombs San Callisto, dheweke minangka sing paling apik sing bisa dideleng. Bukak saka dina Senen nganti Setu wiwit jam 9 nganti 00 lan saka 12:00 nganti 14:00
  • Catacombs Domitila (Via delle Sette Chiese, 280): Catacombs sing dawane luwih saka 15 kilometer ditemokake ing taun 1593 lan jenenge putune Vespasian. Bukak saka dina Rebo nganti Senen: saka 9:00 nganti 12:00 lan saka 14:00 nganti 17:00.
  • Catacombs Priscila (Liwat Salaria, 430): Ing film kasebut, fresko sing penting banget kanggo sejarah seni dijaga, kayata perwakilan pertama Virgin Mary. Dheweke bisa dikunjungi saka dina Selasa nganti Minggu wiwit jam 9 nganti.00 lan saka jam 12:00 nganti 14:00 sore.
  • Catacombs Santa Inés (Liwat Nomentana, 349): Dheweke duwe jeneng Santa Inés, sing mati syahid amarga kepercayaan Kristen lan sing dikubur ing bencana iki sing uga jenenge jenenge. Dheweke bisa dibukak wiwit jam 9 nganti 00 lan saka jam 12:00 nganti 16:00 Dheweke ditutup ing dina Minggu esuk lan awan Senen.

Simbol ing catacombs

Umat ​​Kristen wiwitan urip ing masarakat sing musuhan. Amarga dheweke ora bisa ngakoni iman kanthi terang-terangan, wong-wong Kristen nulis simbol ing tembok catacombs lan uga ngukir ing batu nisan sing nutupi kuburan kasebut. Simbol sing paling penting yaiku Shepherd Good, monogram Kristus, wanita sing ndedonga lan iwak.

Apa sing bakal ditemokake ing bencana alam Roma?

Kunjungan menyang bencana alam Roma bakal ngidini kita ngerti ing kahanan kaya apa penguburan Kristen nalika iman kasebut dianiaya. Apike banget kanggo mlaku-mlaku ing koridor lan mirsani sisa-sisa panguburan sing digawe pirang-pirang abad kepungkur.

Rega tiket menyang bencana

  • Wong diwasa: 8 euro
  • Ing umur 15 taun: 5 euro
Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*