Chernobyl, sawijining dina ing pembangkit listrik tenaga nuklir (bagean II) - Tamasya

rodha ferris chernobyl

Dina teka, dina sing dolan menyang Chernobyl lan zona penyelarasan lan eksklusi nuklir.

Dina sing unik sing mesthi ora bakal dilalekake. Wisata ing ngendi kita bakal ndeleng kabeh sing isih ana sawise bencana ing taun 1986.

Kita ketemu jam 8 esuk ing Alun-alun Maydan, ing jantung Kiev, ing kana van agensi lan pandhuan nunggu kita.

Dheweke kudu nglumpukake kabeh turis saka 3 dina sing beda ing sawijining dina amarga manuver militer dening tentara ing wilayah kasebut. Banjur kita nemokake manawa ana peringatan bom palsu!

Secara total kita bakal udakara 12 turis kanthi pirang-pirang negara.

Mlebu menyang zona eksklusi nuklir

2 jam mlaku padha misahake kita nganti priksa kaping pisanan militèr. Ana kontrol passport pisanan lan registrasi pengunjung. Kita wis ana ing lingkaran 30 km perimeter menyang pembangkit listrik tenaga nuklir.

Kaping pisanan kita ngunjungi kutha sing ditinggalake kanthi total wanita mung umur 85 taun, sadurunge bencana 4000 penduduk kasebut. Kutha iki memedi. Kabeh omah wis "dipangan" alas. Kabeh rusak. Temenan ora ana listrik, gas, banyu utawa liya-liyane. Pancen angel dingerteni manawa wanita iki urip ing kana, ora mung amarga isolasi nanging amarga risiko kesehatan (aku ngelingake sampeyan manawa kita ana ing perimeter kanthi kontaminasi nuklir).

nursery chernobyl

Banjur kita terus ing sadawane dalan nganti tekan kutha Chernobyl sing lawas. Ing ewonan pedunung kepungkur, saiki sawetara atus, meh kabeh insinyur lan militer khusus kanggo dekontaminasi. Kutha dadi papan suci lan aku kelingan para korban.

Banjur kita menyang titik pamriksan sabanjure, 10 km saka reaktor 4. Wiwit saiki ora bisa urip, tingkat kontaminasi ing wilayah tartamtu dhuwur banget.

Chernobyl, sejarah bencana

Nalika nyabrang ing jalur iki, kita niliki nursery sing ditinggal. Kabeh ditinggalake nalika tamu nilar nalika bencana. Meter pandhuan wis diwenehi tandha tingkat radiasi sing dhuwur banget. Kita mung bisa ing situs iki sawetara menit amarga keamanan. Kabeh sing dideleng katon kaya film sing ora nggegirisi, nyengsemake, malah medeni. Ing sakiwa tengene bangunan kasebut kita ndeleng poster kontaminasi nuklir.

Sawetara kilometer luwih adoh nalika mbukak dalan ing sisih kiwa, nggawa kita menyang tameng radar Soviet / anti-rudal DUGA-3, sing luwih dikenal nalika semana minangka «Woodpecker». Saiki dadi tembok wesi sing teyeng gedhe ing tengah alas, dhuwure 146 meter kanthi atusan jembar. Yaiku dirancang kanggo ndeteksi kemungkinan rudal sing teka ing sisih kulon.

Duga3 saka Chernobyl

Kita bali menyang dalan gedhe lan tekan sawetara menit ing pembangkit listrik tenaga nuklir Chernobyl. Tingkat polusi wis dhuwur.

Pembangkit listrik tenaga nuklir

Kita ngliwati saben reaktor udakara 100 meter nganti tekan reaktor 4, sing mbledhos. Ing kene, kita mandheg njupuk foto lan mbayangake bangunan sing ana gandhengane, sing diarani sarcophagus, sing ditakdirake kanggo ngubur reaktor 4 kanthi permanen lan kanthi mangkono nyuda tingkat radiasi kanthi lengkap. Kita bisa ngerti yen puluhan insinyur lan tentara kerja saben dina kanggo tugas kasebut.

Ing sadawane dalan kita waca Alas Abang, salah sawijining poin sing paling kontaminasi. Alas sing wit dadi abang amarga radiation. Kabeh sing tuwuh nggawe polusi, kudu dipotong.

Ing wektu iki aku ngerti yen aku ana ing ngarep pabrik pembangkit listrik tenaga nuklir Chernobyl, sing njeblug nyebabake salah sawijining bencana paling parah ing sejarah pungkasan. Klompok sensasi mlaku ing awak: sedhih, emosi, ... aku kaget banget karo sing dakdeleng.

Pembangkit listrik tenaga nuklir Chernobyl

Sabanjure, kita tekan tandha mlebu sing kondhang ing kutha hantu, Pripyat 1970, lan jembatan sing ngubungake wilayah pembangkit listrik tenaga nuklir kanthi populasi.

Pripyat, kutha memedi

Pripyat mbiyen dadi salah sawijining kutha paling modern lan paling apik sing urip ing bekas Uni Soviet, iki dadi sumber kebanggaan kanggo negara kasebut. Nalika bencana kasebut ana 43000 wong sing urip, saiki ora ana sing ana.

Wong militer pungkasan mriksa akreditasi lan ningkatake alangan supaya bisa ngunjungi kutha. Wangsulan: Bab ingkang sapisanan ndeleng yaiku dalan utama malih dadi alas lan total nilar lan ngrusak bangunan Soviet gedhe.

5 menit ing dalan iki lan kita tekan alun-alun utama. Saka kana, kita ngunjungi supermarket lawas, téater lan ngliwati sisih hotel. Kabeh karat, bocor lan rumangsa yen ing sawijining dina bakal ambruk.

blumbang chernobyl

Sawetara meter mengko, kita tekan wilayah roda Ferris lan mobil bumper, mesthine minangka gambar Pripyat sing paling khas sing dideleng ing Internet. Radiasi dhuwur ing kene.

Kita tur ing bagean kutha iki. Aku maneh rumangsa dadi film horor, nanging saiki dakcampur karo rasane game video, kabeh aneh lan sedhih, nyengsemake banget.

Sabanjure kita pindhah menyang titik penting liyane, gym. Ing kana, aku ngunjungi kabeh bangunan, kalebu kolam renang, gym lan lapangan basket. Kabeh rusak. Nalika mlaku kita ndeleng kamar kanthi topeng gas ing lantai.

sekolah chernobyl

Ing pungkasan rute, kita bali menyang kutha Chernobyl lan mangan ing kantin, siji-sijine papan ing wilayah sing bisa mangan lan turu.

Nalika arep menyang Kiev, agensi lan pandhuan kasebut bisa nuduhake dokumen ing televisi ing van kasebut. Iki cocog karo urip para penduduk Pripyat pirang-pirang wulan sadurunge bencana kasebut. Iki menehi bukti kepiye carane urip lan kabeh sing ana. Kita bisa mbandhingake apa sing kita deleng ing TV babagan sing wis katon ing situs.

Pancen ngagetne lan beda banget sing wis dialami kanthi plancongan, saengga kita ora ngerti apa sing wis dialami nganti awan rampung. Wis ing apartemen ing Kiev lan dina sabanjure, kita mriksa kabeh sing dideleng lan kepiye banget.

Ya, kita wis lunga menyang pembangkit listrik tenaga nuklir Chernobyl!

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*