Cibeles penasaran

Mancur Cibeles

Nepangaken panjenengan curiosity of Cibeles, banyu mancur populer Madrid, tegese bali menyang abad kepungkur. Iku banjur sing proyèk dibukak kanggo ayuning kutha Madrid saka perspektif estetis saka neoklasik.

Cybele, ing mitologi Yunani, ibune para dewa, nanging uga sejenis Dewi bumi. Lan wiwit jaman kuna diwakili ing kreta sing ditarik singa minangka simbol kaunggulan alam (Nanging, kewan kasebut ngemot rong kapribaden mitologi liyane: hypomenes y Atalanta). Wis ing jaman Romawi, dadi ala o Magna mater (Ibu Agung), sing ateges, ing laku, mung owah-owahan jeneng, amarga simbolisme tetep padha. Sawise nggawe pambuka sing perlu iki, kita bakal nuduhake sawetara rasa penasaran ing Cibeles.

Curiosities saka sawijining construction

Singa Cibeles

Rincian singa banyu mancur

Konstruksi banyu mancur Cibeles diwiwiti ing taun 1777 minangka salah sawijining unsur sing bakal nghias lingkungan sekitar. Meadow saka Jeronimos, area saiki Paseo del Prado. Ing project padha, ing Museum Ilmu Pengetahuan Alam (sing dina iki, sabenere, kang Prado), sing Taman Botani Kerajaan lan sawetara papan ijo liyane.

Sepuluh ewu kilogram saka marmer kardinal saka rong tambang. Iki padha montesclaros ing Toledo lan reduena ing Madrid. Kajaba iku, semangat klasik ing wektu kasebut nggambarake konstruksi rong banyu mancur liyane kanthi motif mitologi, sing bakal dadi yaiku Neptunus lan Apollo. Kabeh wilayah sing, wis rampung, dikenal ing antarane wong Madrid minangka Aula Prado, amarga ing kono dheweke bakal mlaku-mlaku lan urip sosial.

Nanging, miturut teori liyane, banyu mancur Cibeles wis ditemtokake dekorasi kebon La Granja de San Ildefonso, ing Segovia. Ing kasus apa wae, dipasang ing sing banjur diarani Alun-alun Madrid, saiki Plaza de Cibeles, ing 1782, sanajan ora bisa nganti sepuluh taun mengko.

Pangowahan lokasi

The CIbeles saka ndhuwur

Pemandangan udara air mancur Cibeles

Saktemene, salah sijine rasa penasarane wong Cibeles yaiku, prinsipe, ora ana ing tengah alun-alun, nanging jejere Kraton Buenavista. Iku ing 1895 nalika dipindhah menyang bagean dalan, nalika unsur liyane ditambahake menyang. Iki minangka kasus klompok patung ing sisih ngarep lan platform kanthi dhuwur patang langkah telung meter.

Nanging uga tokoh saka bruwang lan naga padha dibusak, uga spout dhewe liwat kang metu banyu. Amarga banyu mancur iku uga ana gunane praktis: yaiku papan sing digawa dening operator banyu lan warga ing wilayah kasebut kanggo ngisi tangki. Miturut cara, proses modernisasi iki wungu a kontroversi penting ing wektu kang antarane Balai Kota Lan Akademi Seni Rupa San Fernando.

Nanging, amarga wong Madrid isih butuh banyu, banyu mancur cilik liyane dibangun ing pojok alun-alun, khusus ing Kantor Pos. Iku enggal disebut banyu mancur lan dadi banget populer, dadi luwih supaya lagu wis darmabakti kanggo iku sing ngandika "banyu saka Fuentecilla, sing paling apik sing Madrid ngombe ...".

Pencipta lan legenda

Bank of Spain

Bank of Spain, ing Plaza de Cibeles

Uga kalebu rasa penasaran Cibeles yaiku owah-owahan sing kudu diadhepi para pembangun lan legenda sing ana gandhengane. Sabenere siji iki ngandika sing, ing acara sing nyoba kanggo ngrampog ing Kamar Emas Bank Spanyol, sing madhep alun-alun, kamar-kamar kasebut bakal disegel lan dibanjiri banyu saka sumber banyu Cibeles.

Dene para seniman kang ngripta tugu iki, rancangane ditindakake dening arsitek agung Ventura Rodriguez. Kanggo bagean kasebut, tokoh dewi minangka karya pematung Francisco Gutierrez, nalika singa amarga Prancis Robert Michael. Minangka kanggo valances saka kreta, padha saka Miguel Jimenez, sing nampa 8400 reais kanggo karyane.

Wiwit taun 1791, Yohanes saka Villanueva diutus Alfonso Bergaz tokoh bruwang lan naga sing mengko bakal mundur. Loro-lorone padha duwe pipa tembaga ing cangkeme sing metu banyu. Miturut cara, iki teka saka lelungan banyu utawa galeri lemah saka jaman Muslim sing nggawa lan marasake awakmu, padha lantaran kanggo. Mengko, loro putti digawe dening Miguel Angel Trilles y Antonio Parera. Padha uga sijine liyane banyu mancur mbentuk grojogan lan colored cahya sing embellished tugu.

"Cukup ditutupi"

Cibeles salju

Banyu mancur ditutupi salju

Nalika Perang Sipil, panguwasa nutupi banyu mancur Cibeles nganggo kanthong lemah kanggo nglindhungi saka bom. Mulane, wong Madrid sing tansah pinter mbaptis dheweke minangka "Linda Covered". Ing kasunyatan, dumunung ing pusat syaraf kutha. Saben pojok alun-alun kasebut duweke tetanggan beda lan lurung-lurung minangka penting minangka sing saka Alcalá lan Paseo del Prado.

Uga diubengi dening papat bangunan monumental ing Madrid. Iku babagan sing kasebut ing ndhuwur Bank of Spain lan saka Istana Linares, Telekomunikasi lan Buenavista. Sing terakhir, markas Markas Angkatan Darat, minangka konstruksi abad kaping wolulas kanthi taman gaya Prancis amarga sing kasebut ing ndhuwur. Ventura Rodriguez.

Ing sisih liyane, Telekomunikasi utawa Cibeles Iki minangka gaya eklektik sing apik banget sing kalebu unsur modernis, plateresque lan barok. Iki dibangun ing awal abad kaping XNUMX sawise proyek kasebut Joaquin Otamendi y Antonio Palacios. Disaranake sampeyan ora kantun lobi sing apik banget lan, sing paling penting, munggah menyang spektakuler sudut pandang sing makutha lan nawakake views apik ing tengah Madrid.

Minangka kanggo linares kraton Iki minangka permata neo-baroque sing dibangun ing pungkasan abad kaping XNUMX. Desaine amarga arsitek Prancis Adolf Ombrecht, tanggung jawab kanggo omah-omah megah liyane kayata kraton Marquis of Portugalete. Lan uga nyimpen akeh legenda.

Pahargyan bal-balan, salah sawijining kaprigelan gedhe ing Cibeles

Pahargyan ing Cibeles

Perayaan Madrid ing Cibeles

Sampeyan mbokmenawa ngerti sing font digunakake dening pembuangan saka Real Madrid kanggo ngrameke kamenangan olahraga. Nanging, klub liyane ing kutha, ing Atlético, nindakaken ing Neptunus. Nanging, tradhisi iki ora mesthi.

Nganti taun 1991, loro tim duwe Cibeles minangka setelan kanggo perayaan. Nanging, ing taun padha ketemu ing final saka Copa del Rey mula para penggemar Atlético mutusaké kanggo ngganti jenengé kanthi mindhah menyang Plaza de Neptuno sing cedhak kanggo mbédakaké jenengé Merengue.

Gempa susulan lan ilang

Cibeles ing wayah wengi

Banyu mancur ing wayah wengi

Mungkin sampeyan ora ngerti yen banyu mancur Cibeles duwe replika sing tepat ing Mexico City. Iki disumbangkan dening komunitas Spanyol sing manggon ing negara Aztec lan diresmikake ing taun 1980 kanthi anané walikota Madrid nalika iku. Enrique Tierno Galvan. Nanging ora mung siji. Ing desa cedhak saka Getafe ana liyane cilik dibaptis minangka cibelinasenajan ora persis. Katon luwih kaya sing dipasang ing kadohan Peking, ibukutha saka Republik Rakyat Cina.

ngilang

Cibeles lan Istana Telekomunikasi

Pemandangan banyu mancur Cibeles lan Istana Telekomunikasi

Ing sisih liya, kaya sing dakkandhakake, monumen kasebut wis ngalami sawetara reformasi. Lan, antarane curiosities saka Cibeles sing ilang saka sawetara unsur sing dibusak ing karya kasebut. Contone, ing pungkasan abad ka-XNUMX, diselehake gapura kanggo nglindhungi, sing bakal ditarik karo reformasi ing pungkasan abad kaping XNUMX. Nanging ora ana sing ngerti menyang ngendi kisi kasebut. Nganti ditemokake yen wis digunakake kanggo ngubengi markas bugle lan drum band Polisi Kotamadya Madriding Jembatan Prancis.

Soko padha kedaden pisanan karo tokoh bear ingkang sampun kasebat. Nalika dicopot saka komplek monumental, dheweke ilang tanpa ngerti panggonane wong Madrid. Pungkasan, ditemokake yen dheweke nghias salah sawijining dalan ing Retiro Menagerie. Kanthi bear, pipa utama dibusak, lan trek kasebut uga ilang. Ing kasus, dheweke muncul ing Kebon saka Casa de Cisneros, dumunung ing Madrid alun-alun kutha.

Saiki, bear ing Kebon ing Museum of Origins of Madrid, bebarengan karo triton lan nereid sing ana ing sumber ibukutha liyane, khusus ing banyu mancur Paseo del Prado. Miturut cara, kita maringi pitutur sampeyan ngunjungi museum iki, dibukak ing taun 2000 lan dumunung ing Omah San Isidro saka Plaza de San Andrés, amarga menarik banget.

Antarane bêsik stands metu sing disebut Ajaib Inggih amarga, miturut legenda, putrane San Isidro tiba ing kono tanpa gawe lara. More nyata reconstruction saka kapel abad kaping XNUMX kasucèkaké marang kang suci lan aji plataran renaissance saka XVI. Lan, ing jejere dheweke, sampeyan bisa ndeleng meh rong ewu potongan arkeologi sing pindhah saka Paleolitikum menyang Arab Madrid.

Ing kesimpulan, kita wis nuduhake sawetara curiosity of Cibeles, sumber populer saka Madrid karo luwih saka rong atus taun sajarah. Nanging kita ora bisa nolak ngandhani siji maneh. Kaya monumen-monumen gedhe liyane, sing nitahake monumen iki kalebu sawetara piala. Ing salah siji bagéan iku ana kodhok diukir cilik. Yen sampeyan arep kanggo muter, go ahead lan nyoba kanggo nggoleki.

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*