Kreta, ratu ing pesisir Mediterania paling apik

 

Pantai Matala 1

Musim panas saya cedhak lan Yunani katon ing papan sing dituju kanggo akeh wong sing wis dijadwalake preinan. Salah sawijining situs sing paling klasik yaiku Kreta, pulo paling gedhe lan paling akeh pedunung ing Yunani.

Budaya kuna, budaya, sejarah sing dawa lan sugeh, pantai sing apik, panganan enak, musik populer sing apik lan situs arkeologi sing terkenal ngenal manawa pulau iki sing dadi tujuan saiki kanthi pangarep-arep bisa dadi tujuan sesuk ... Kepiye kita arep menyang Kreta, apa sing kita lakoni ing kana apa pantai sing paling apik?:

Kreta, ing Mediterania

Heraklion

Kaya sing dakkandhakake Crete minangka salah sawijining pulau paling gedhe lan paling akeh ing pulau Yunani. Ibukuthané yaiku kutha Heraklion, kutha sing uga dietung minangka salah sawijining kutha paling gedhe ing negara kasebut. Salah sawijining bab sejarah paling tuwa diwiwiti saka peradaban Mycenaean lan reruntuhan Istana Knossos lan reruntuhan arkeologis liyane isih ana wiwit jaman kasebut, nanging ibukutha saiki uga dadi kutha kuno wiwit madege wiwit abad kaping XNUMX.

Heraklion bakal dadi gapura sampeyan menyang Kreta. Ing kene ana plabuhan komersial lan plabuhan feri sing nggawa sampeyan utawa nggawa sampeyan menyang lan saka Santorini, Mykonos, Rhodes, Paros, Ios lan plabuhan Piraeus, ing Athena. Yen sampeyan teka ing Yunani kanthi pesawat saka Amerika, sampeyan mesthi bakal mlebu liwat Atena, mula sampeyan nyambung bandara karo pelabuhan lan pindhah saka pesawat menyang feri. Sing paling ideal yaiku nginep udakara telung dina ing ibukutha Yunani banjur budhal.

Feri ing Heraklion

Ing kahanan apa wae, yen tekan ing Kreta saka tujuan Eropa sampeyan bisa langsung teka Nduwe bandara internasional. Dununge sawetara kilometer, udakara limang, saka kutha kasebut, lan sawise Athena iku paling rame. Mesthine, akeh penerbangan ngliwati Athena. Penerbangan paling murah yaiku maskapai penerbangan murah kayata Ryanair utawa EasyJet, nanging yen sampeyan lelungan nalika musim panas, luwih disaranake tuku sadurunge bisa amarga pulau kasebut misuwur banget.

Kreta

Ana loro bandara liyane, kurang penting nanging bisa uga yen penerbangan sampeyan nggunakake salah sawijining. Ana bandara militer saka Daskalogiannis, ing Chania, lan sing saka Nggih lik, sing mung konsentrasi penerbangan domestik. Penerbangan antara Heraklion utawa Chania lan Tesalonika udakara 90 menit lan Rhodes sakjam. Yen sampeyan luwih petualang sampeyan bisa nggunakake feri nanging butuh luwih suwe.

Pesawat menyang Kreta

Ana layanan saben dina saka Piraeus sajrone taun lan loro liyane ditambahake ing musim panas. Saka Santorini, Mykonos lan pulo Cyclades liyane sing bisa dijupuk catamaran cepet. Ana rute liyane saka pulau-pulau sing cedhak, nanging aku iki sing paling disaranake kanggo turis. Ana sawetara perusahaan: kayata Anek, Sea Jet, Hellenic Seaways, LANE Lines.

Yen sampeyan plancongan nganggo mobil, sampeyan kudu pesenan lan padha yen lelungan ing wayah wengi utawa layanan sing luwih cepet. Sampeyan bisa tuku tiket ing situs web perusahaan (Biasane luwih murah tinimbang mesin telusuran), lan ana rega sing beda-beda miturut kategori lan jarak lelungan. Yen sampeyan minangka mahasiswa, takon babagan diskon.

Kepiye carane ngubengi Kreta

Bus ing Kreta

Kaping pisanan kudu diarani kajaba Heraklion, ana kutha penting liyane: Chania, Lassithi, Rethymno, Sitia, Agios Nikolaos lan Ierapetra. Kanggo ngubengi pulau kasebut ana layanan transportasi sing digawe bis. Murah lan cukup efisien, sanajan sampeyan bisa uga bisa mlebu ing bis sing metu saka rute lan mlebu desa amarga ana penumpang lokal sing njaluk. Ing Heraklion ana rong stasiun bis pusat lan salah sijine fokus ing layanan KTEL (klompok bisnis bis).

Pilihan liyane yaiku nyewa mobil Nanging elinga yen kertu kredit ora biasane ditampa ing pompa bensin, wong-wong ora kakehan ngormati rambu lalu lintas, driver lokal cukup agresif nalika mubeng lan parkir ing kutha arang banget. Uga ana taksi nanging yen anggaran sampeyan winates, aku ora nyaranake amarga layanan sing larang. Ana taksi ing endi wae, ya, lan rong regane: rina wengi.

Pantai Crete

Pantai Balos

Kreta akeh pesisir. Ana pantai ing Chania, Heraklion, ing Rethymnon, ing Lassithi, Hersonissos lan uga sawetara pesisir naturis. Banyu ing musim panas anget, antara 26 lan 27ºC ing wulan Juli lan 20ºC ing wulan Mei. Dheweke ora nate adhem banget, mula ana sing ujar kaya ngono bisa nglangi kabeh taun. Pesisir paling tenang kanthi banyu sing anget yaiku ing pesisir sisih lor. Dheweke uga duwe lifeguards. Mesthine, angin luwih kenceng lan nggawe ombak mula yen sampeyan ora duwe pengalaman nglangi ing segara ... ati-ati!

Pantai Matala

Pesisir ing pesisir kidul mesthi kurang pengunjung lan mula ana sawetara kemah sing milih kémah, sanajan ora diidini. Loro-lorone ing pesisir siji lan pesisir liyane, yen pantai wis diatur, sampeyan bisa nyewa kursi lan payung kanggo 5, 6 utawa 7 euro. Opsional, sanajan sampeyan ora ngerti manawa payung kasebut ngrebut kabeh pulau, mesthi ana sektor gratis lan gratis sing bisa ditampung.

Pantai Elafonisi

Pesisir Kreta aman amarga ora ana kewan sing mbebayani. Uga ana sawetara pantai naturis nudisme ora sah, nanging ditoleransi. Ora bisa gawe a dhaptar pesisir paling apik ing Kreta amarga ana akeh, nanging pilihanku lan akeh wong ing ngisor iki:

  • Balos: Minangka pantai terbuka sing apik banget, kanthi pasir putih lan perairan pirus. Wis tekan mobil utawa prau, nanging ora ana bis utawa lifeguards. Ora ana warna alami nanging payung lan kursi ndhuwur ora disewa. Yaiku a nudism pantai loropaken banyune kurang. Ana ing Chania.
  • Elafonisi: uga ing Chania, iku pantai sing gampang diakses amarga sampeyan bisa tekan kana kanthi numpak prau, bis, mobil utawa mlaku-mlaku. Pasir putih, perairan sing tenang, nolak toleransi, wong surfing, kabeh wong seneng Gendera biru.
  • Vai: Iki minangka pantai sing apik ing Lassithi, dikelilingi alas palem paling gedhe ing Eropa. Wit limang ewu!
  • Preveli: yaiku pantai ing Rethymno sing duwe kali sing mili menyang segara, apik banget. Malah wujud jinis danau ing pinggir segara sing cocog kanggo renang.
  • Pateni dheweke: pantai paling misuwur ing Heraklion. Yaiku a pantai hippie kanthi guwa lan lanskap semu abang. Iki minangka pantai sing teratur lan saben musim panas dadi populer Festival musik.
  • Agiofarango: Iki minangka pantai sing ana ing tutuk Goa Agiofarago, cedhak guwa-guwa lan guwa-guwa. Ana kapel San Antonio ing sacedhake kali sing metu menyang segara, cocog kanggo ngombe banyu yen panase panas ing pantai. Sampeyan mung teka kanthi mlaku saka gunung utawa liwat canyon utawa liwat prau.
  • Dunes saka San Pavlos: lagi dianggep salah sawijining pantai paling apik ing KretaNduwe perairan anget lan masarakat golek privasi. Sampeyan mung bisa mlaku ing kana kanthi numpak prahu, ora ana warna alami nanging nyewa payung.

Coba pikirake Kreta duwe garis pantai luwih saka 1000 kilometer dadi ora ana puluhan nanging atusan pesisir, dikenal, populer, rahasia, terisolasi. Saka kabeh lan kanggo kabeh rasa. Yen sampeyan ora duwe wektu maneh kanggo musim panas iki, wenehake pulau kasebut ing musim sabanjure utawa bisa uga kanggo musim liyane. Ing kurang mangsa yaiku saka wulan November nganti Maret, swasanane luwih santai, utawa mangsa agêng yaiku saka April nganti Juni lan saka September nganti Oktober lan menehi cuaca paling apik kanggo hiking.

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*