Penasaran saka Roma

Temtu salah sawijining kutha paling populer ing donya yaiku Roma. Kita bisa menehi luwih akeh adjectives, mesthi: penting, budaya, menarik, sajarah, nyengsemaken… Dhaptar dawa.

Apa adjective "penasaran" uga ditrapake kanggo sampeyan? Bisa uga, amarga saben kutha kuna duwe sawetara masalah sing nggumunake. dina iki, curiosities saka Roma

Roma

Kutha Didegaké tanggal 21 April 753 SM. Iku ing Italia tengah kulon, ing wilayah Lazio, lan ibukutha negara. Wis wiwit 1871, lan sadurunge Turin lan Florence padha. Kutha iki uga minangka kutha sing paling akeh pedunung, kanthi jumlah pedunung 2.8 yuta wong ing 2020.

Roma cedhak Segara Tyrrhenian lan pantai Ostia. Sampeyan bisa tekan pantai iki saka ngendi wae ing kutha kanthi mobil utawa metro mung setengah jam. Fantastic! UNESCO wis ngumumake pusat kutha Warisan Donya ing 1980 lan sawetara panggonan liyane ditambahake ing dasawarsa sabanjuré.

Kutha wiwitane dibangun ing pitung bukit, Aventino, Quirinale, Viminale, Esquilino, Celio, Campidoglio lan Palatino. Sawetara wong duwe panggonan paling populer kanggo ngunjungi ing Roma.

Apa simbol Roma? asu ajag lan relief utawa patung iki bisa dideleng ing saindhenging kutha, contone ing Museum Capitolini lan uga ing tim bal-balan lokal. Miturut legenda, serigala wadon iki sing nylametake sedulur Rómulo lan Remo, sing dadi pendiri kutha kasebut.

Kutha uga duwe loro wong suci patron Kristen: Saint Paul lan Saint Peter. Perayaan santo pangreksa dirayakake tanggal 29 Juli, preian ing kene, lan dina nalika patung lawas Saint Peter ing nave utama basilika homonim disandangi kanthi elegan. Dina sing apik banget yen ana ing ibukutha Italia amarga ana kembang api ing Castel Sant'Angelo.

Penasaran saka Roma

Sawise resmi diwenehi Roma, saiki trivia babagan. Senajan Roma iku kutha Romawi kuna, bebener iku bisa dianggep "kutha pasamuwan". Deleng uga ana udakara 900 gréja total…

Ora kabeh gréja ing Roma mbukak kanggo umum utawa populer, nanging padha ana lan akeh banget ayu. Nalika sampeyan mlaku-mlaku ngubengi kutha sampeyan bakal nemokake lan saranku yaiku, yen mbukak, delengen. Padha beda-beda ukuran lan gaya.

Contone, pasamuwan babak langka nanging ana ing paling telung kene: Pantheon, candhi Romawi lawas diowahi dadi gréja, ing Basilika Costanza, bagéan saka dating Komplek saka wektu Constantine Agung, lan ing Santo Stefano Rotondo, pasamuwan lawas ayu ing Caelian Hill.

Kaya kutha-kutha Eropah liyane, nanging kanthi cara khusus, kudu dielingi yen Roma minangka kutha sing wis dienggoni wiwit jaman biyen. Sing nggawe salah sawijining ciri Roma kanthi tepat arsitektur campuran sawijining ngendi reruntuhan Romawi coexist karo abad tengahan, Renaissance, seni barok, art deco, arsitektur fasis lan seni kontemporer. Kabeh bebarengan.

Penasaran liyane saka Roma ngubengi Colosseum. Colosseum minangka salah sawijining situs sing paling kerep dibukak ing donya lan nampa watara 6 yuta pengunjung saben taun. Ana wong sing tuku karcis ing advance, nanging aku tau masalah tuku mau ing dina sing padha. Tiket siji didol kanggo telung atraksi lan ing dina sing cerah sampeyan nindakake kabeh bebarengan.

Ing sisih liyane Roma nduweni adus termal kuna paling gedhe ing donya. Kita wis ngerti yen wong Romawi seneng siram, mula ana rong struktur penting ing kene: ing Baths of Caracalla lan Baths of Dioclesan, Paling gedhe ing donya. Ing kawitan aku wis ngginakaken esuk penake lan ing lawang aku wis mangan es krim banget sedhep. Aku nyaranake!

Apa sampeyan ngerti sing akeh panggonan populer ing Roma duwe teken saka arsitek siji? Sanajan kutha kasebut minangka kutha sing duwe sejarah pirang-pirang abad lan akeh arsitek, seniman lan insinyur sing nggawe, kertu pos saiki bisa uga disebabake Bernini. Bernini kerja ing Roma ing abad kaping XNUMX lan Piazza Navona utawa Alun-alun Saint Peter duwe tandha tangane.

La Piazza Navona Iku salah siji sing paling ayu ing negara lan salah siji sing paling misuwur. Iki asline minangka stadion Romawi lan wujud asline isih bisa dideleng saka ndhuwur, contone saka lantai loro Palazzo Braschi. Panggonan iki malah kebanjiran kanggo game komunal, kang kedaden ajeg antarane 1652 lan 1865. Iku mengko remodelled. Sampeyan bisa ndeleng proses owah-owahan iki ing Museum Roma sing ndeleng alun-alun sing misuwur.

Penasaran liyane yaiku Roma duwe sekitar rong ewu banyu mancur lan akeh sing gedhe lan liyane sing cilik nanging kabeh nyedhiyakake banyu seger lan bisa diombe. Kasunyatane, aku ngentekake wektu kanggo ngisi botol amarga pisanan aku lunga ing wulan Oktober panas banget. Roma kanthi mangkono nduwèni udakara 60 banyu mancur monumental lan atusan banyu mancur sing luwih cilik, saéngga total ana udakara rong ewu.

Sing paling misuwur yaiku Trevi kang Fountain sing misale jek ngumpulake babagan 3 ewu euro saben dina. Saben uwong mbuwang dhuwit recehan, iku tradisi, amarga miturut legenda, yen sampeyan mbuwang siji, sampeyan bakal teka maneh. Dhuwite menyang ngendi? kanggo amal

Ing tangan liyane, ana paribasan lawas ing donya sing dadi "kabeh dalan tumuju Roma". Paribasan iki asale saka kasunyatan manawa Roma minangka kekaisaran ing Eropa saengga ana dalan-dalan kuno sing nyambung menyang wilayahe. Contone, ing Liwat Appia sing nyambung Roma karo Brindisei utawa ing Liwat Aurelia sing nyambung karo Prancis. Yen cuaca apik, sepedaan ing Via Appia pancen apik banget.

Apa sampeyan ngerti yen Roma duwe piramida? Ya, ana siji lan wiwit abad kaping XNUMX. Dibangun dening Cestius, pedagang sing pancen tresna karo budaya Mesir. Piramida bisa dideleng lan bisa dibukak ing dina-dina tartamtu kanthi panuntun. Lan sadurunge kita lunga, kita ora bisa lali Catacombs Roma Dheweke pancen nggumunake, kanthi dawane luwih saka 20 kilometer. Wong-wong Kristen mbangun wong-wong mau kanggo ngubur wong mati lan dina iki bisa dibukak.

Kanggo ngrampungake, sanajan penasaran liyane bakal tetep ana ing pipa: Roma luwih tuwa tinimbang Italia, Pantheon wis dienggo terus nganti meh rong ewu taun, kucing keblasuk duwe hak khususya, dheweke pancen gratis, meh 90% kutha kuna durung digalioh mungkin ora bakal bisa amarga wis mudhun ing tingkat dalan saiki lan pungkasane, Roma minangka siji-sijine kutha ing jagad iki. iku wis ing negara sawijining: Vatikan.

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*