Sing bakal dideleng ing Amman, ibukota Yordania

Amman 1

Yordania minangka salah sawijining negara paling turisme ing bagean iki lan minangka hubungan paling apik karo Amerika Serikat. Kerajaan Hashemite Yordania ana ing pinggir Kali Yordania lan wewatesan karo Irak, Arab Saudi, Israel, Palestina, Segara Abang lan Laut Mati, mula ana ing lokasi sing apik kanggo penggemar sejarah.

Amman minangka ibukutha Yordania lan gerbang menyang negara iki sing akeh ngerti kanthi penampilan bintang Ratu Rania ing majalah Hola! Kutha iki paling akeh pedunung lan nganggep Timur Tengah cukup liberal lan kulon. Dadi iku kutha sing turis asing rasane penak. Dina iki dadi salah sawijining kutha Arab sing paling akeh dikunjungi, mula ing kene uga sampeyan mung bisa ndeleng lan nindakake ing Amman.

Amman

Amman

Amman ana ing wilayah lembah lan wiwitane dibangun ing pitu bukit dadi profil gunung kasebut isih khas Seneng a iklim semi garing dadi sanajan ing musim semi, suhu udakara 30 ºC. Musim panas biasane panas lan musim salju diwiwiti nalika November rampung. Biasane adhem lan malah bisa salju ing ombak adhem.

42% pedunung Yordania manggon ing kene lan minangka populasi sing akeh imigrasi. Ana keturunan Arab lan Palestina lan dheweke terus teka. Umume pedunung kasebut yaiku Sini Muslim lan mula akeh mesjid. Uga ana wong Kristen, sanajan minoritas. Amman iku kutha sing kurang bangunan, kajaba ing tengah sing dibangun sawetara menara modern lan gelas akeh. Bangunan perumahan ora luwih saka papat lantai lan asring duwe balkon lan teras.

Ana mall, toko, restoran, lan bar kulon ing endi wae dadi situs sing konservatif.

Wisata Amman

Benteng Amman

Amman minangka kutha kanthi sejarah sejarah nganti pirang-pirang abad, dadi duwe bab prasejarah, uga Yunani, Romawi, Ottoman, uga Inggris, nganti entuk kamardikan. Nduweni sistem transportasi umum sing apik, bubar direnovasi, mula sampeyan bisa pindhah kanthi bis sawise teka ing salah sawijining bandara loro internasional. Jalan utama kutha iki duwe wolung bundaran lan sanajan lalu lintas semrawut, bantalan sampeyan gampang banget.

Apa wae obyek wisata ing Amman? Kita bisa ngobrol babagan sing paling penting, yaiku sing ora bakal sampeyan kejawab: Benteng, amfiteater Romawi, kamar mandi Turki, toko rempah-rempah, Museum Otomotif Royal, Museum Yordania, Museum Arkeologi lan Galeri. de Bellas Artes, umpamane. Saliyane plancongan awan sing tujuan utama yaiku Petra.

Candi Hercules

Benteng Amman Kutha kasebut ana ing bukit paling dhuwur ing kutha kasebut, Jebel al-Qala'a, ing udakara 850 meter. Bukit iki wis dipanggoni wiwit jaman perunggu lan benteng iki diubengi tembok sing wis dibangun kaping pirang-pirang ing wektu sejarah sing beda lan dawane 1700 meter. Ing njero, sing ora bisa dilalekake yaiku Istana Ummayad lan Kuil saka Hercules. Kuil iki dibangun ing jaman Marcus Aurelius lan sisa-sisa candhi kasebut nuduhake manawa candhi kasebut minangka kuil sing apik banget.

Istana Umayyah

Istana Umayyah minangka kompleks perumahan kerajaan sing dadi omah gubernur lan dirusak ing gempa bumi ing taun 749 Masehi nganti selawase tetep ana ing reruntuhan. Aula pamirsa ageng kanthi bentuk salib lan plafon apik banget sing dibangun dening arkeolog Spanyol isih ana. Ing cisterna kanthi andha ing sisih ngisor lan kolom sing ngukur tingkat banyu lan Basilika Byzantine wiwit abad kaping 15 kanthi mozaik. Ana pandhuan audio kanggo ngunjungi kabeh Benteng, kanthi rega JD XNUMX saben jam.

Amfiteater Romawi Amman

El Amfiteater Roma Wis dipulihake maneh. Dununge ana ing sisih sisih bukit lan duwe kapasitas nem ewu wong. Dipercaya manawa dibangun ing abad kaping loro lan duwe papan perlindungan sing mapanake patung Athena sing saiki ana ing Museum Arkeologi Nasional. Wis pulih ing pungkasan taun 50an nanging ora ana bahan asline digunakake saengga katon ora apik. Lampu esuk paling apik kanggo motret lan cahya srengenge, pancen apik banget.

Mandi Turki ing Amman

Kanggo santai sethithik bisa ngunjungi Bath Turki. Ing kene para wanita padha adus ing sisih lan wong liyane. Ana jacuzzis sing panas banget utawa anget lan uga sauna sing adhem. Pengalaman kasebut apik banget lan kita santai banget. Pengalaman liyane sing apik yaiku bukak toko rempah-rempah. Aroma iku luar biasa! Sampeyan bisa mambu, ngrasakake lan tuku rempah-rempah sing unik kanggo digawa mulih. Sampeyan uga bisa nyoba sing enak Kopi Yordania, pilih ing antarane Turki utawa Saudi, rasakake mezze, panganan pembuka utawa tapas (falafel, hummus, tabbouleh, fattoush, zaitun ...).

Museum Otomotif Royal

El Museum Kratoning Mobil nyritakake sejarah Yordania wiwit taun 20-an nganti saiki. Mobil-mobil kasebut kalebu raja-raja sadurunge, wiwit saka Raja Abdullah I, pangadeg kerajaan, lan sabanjure. Ana Lincoln Capri taun 1952, Kabel 810 1936 lan Mercedes Benz 300SL 1955. Turis mbayar JD 3 lan museum kasebut mbukak saben dinane kajaba dina Selasa, wiwit jam 10 esuk nganti 7 sore, sanajan ing musim panas ditutup lawang jam 9 wengi

Kanggo bagean kasebut Museum Yordania mbukak sejarah budaya negara liwat warisan sing sugih. Kutha iki ana ing tengah, ing Ras al-'Ayn lan yen sampeyan seneng karo jaman biyen, saiki lan masa depan Kerajaan iki ing Timur Tengah iku papan sing apik. Ati-ati yen ditutup dina Senen. Ing Museum Arkeologi Nduwe ruang pameran, laboratorium konservasi, akeh galeri lan pameran sementara sing uga ana gandhengane karo budaya, warisan lan sejarah negara iki.

Amman bengi

Ing rong utawa telung dina, sampeyan bisa kanthi gampang tur ing Amman nalika esuk, awan lan wengi. Ana restoran lan klub kanggo nari, ana kafe lan bar kanggo ngendhokke, ngombe sing seger lan ngrasakake bagean saka kutha Yordania kanggo sawetara wektu. Lan mesthine, yen sampeyan duwe kesempatan kanggo ketemu Petra sampeyan ora bakal kejawab: tur pribadi suwene udakara 10 jam lan budhal awal, jam 7 esuk Petra Adohe 225 kilometer saka Amman. Ngetung udakara $ 200.

Petra

Yen ora menyang tur, sampeyan bisa numpak bis lan tuku tiket kasebut ing Pusat Pengunjung Petra ing Wadi Musa, kutha paling cedhak karo reruntuhan, sing adoh saka rong kilometer. Sampeyan bisa nggayuh reruntuhan kanthi mlaku utawa nganggo jaran sing nyebrang tembok watu dhuwur, Siq. Tiket sedina regane 90 JD lan yen nginep maneh, sewengi, regane 50 JD. Ana panggonan sing bisa dipangan ing situs kasebut lan kanthi mlebu, sampeyan menehi peta kanggo nemokake kabeh kompleks. Mesthi sampeyan bisa nggawa panganan dhewe.

Petra ing wengi

Apa sampeyan pengin nginep ing Petra sewengi lan nerusake dolan sesuk? Sampeyan duwe kemah, Camp Bedouin Tujuh Keajijat kanthi kasur saka 22 euro saben wengi saben wong, Hotel Rocky Mountain kanthi kamar saka 19, 44 euro kanthi sarapan Arab utawa Hotel Al Rashid, sarapan lan AC lan kamar saka 16 euro, umpamane.

Kaya sing sampeyan ngerteni, kanthi kurang saka seminggu ing Amman sampeyan duwe kertu pos sing apik saka Jordan. Aku bakal nambah sawetara dina ing spa ing gisik Segara Mati kanggo nyanyi lotre.

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*