Apa sing bakal katon ing Hanoi, ibukutha Vietnam

Vietnam minangka salah sawijining tujuan sing paling akeh dibukak nalika lelungan pengin pesisir sing apik, lanskap sing apik lan budaya sing apik. Gerbang menyang negara kasebut biasane kutha Hanoi, ibukutha, lan sanajan pantai minangka tujuan sing nyata, sampeyan kudu nyawisake pirang-pirang dina menyang kutha amarga duwe barang kanggo pengunjung.

Ayo dadi weruh apa sing bisa dideleng ing Hanoi, kutha sing ana ing pinggir Kali Abang lan sing biyen dadi ibukutha Indochina Prancis ing jaman kolonial.

Benteng Kaisar Long Long

Iki minangka Warisan Dunia wiwit ulang taun kutha kaping 1000. Dununge cedhak karo Plaza ing Ba Dinh lan ngelawan Makam Ho Chi Minh. Minangka pusat politik wilayah kasebut suwene telulas abad tanpa gangguan lan ibukutha Vietnam suwene wolung abad. Konsentrasi bangunan kuno lan situs arkeologi kanthi penggalian sing cukup anyar wiwit kedadeyan ing wiwitan abad kaping XNUMX.

Objek wiwit abad kaping XNUMX nganti saiki ditemokake, dhasar kraton lawas, peninggalan, tata letak dalan lawas, koin tembaga, keramik saka China, kolam lan sumber, benteng watu lan liya-liyane. Sampeyan bakal weruh ing Menara Bendera Hanoi, ing dhuwur luwih saka 33 meter tekan 41 kanthi bendera nasional (dibangun taun 1812), ing Gerbang Lor lan Tunnel lan D67 House, tilas markas Tentara Rakyat Vietnam antawis taun 1954 lan 1975.

Makam Ho Chi Minh

Wong Vietnam uga ngerti pimpinan politik iki minangka Pakdhe Ho. Ing gaya Lenin ing Moskow, awake wis dijaga lan dibangun makam njaga wadhah gelas. Ana ing Alun-alun Ba Dinh lan temtu salah sawijining obyek wisata ing Hanoi sing paling sering dikunjungi para turis.

Ho Chi Minh minangka pimpinan lan kepala partai Komunis Vietnam 1951 lan nganti tilar donya ing taun 1969. Makam Makam siyap ing taun 1975 lan jelas Iki diilhami dening Lenin, kanthi kabeh gaya Soviet. Minangka bangunan sing dhuwur lan kothak kanthi kolom Dhuwure 21 meter lan udakara 41 meter. Ing sakiwa tengene, ana kebon kanthi 200 jinis tanduran lan kembang, saka saindenging negara, lan alun-alun ing ngarepe dipérang dadi 240 kothak ijo kanthi jalur ing antarane.

Ho Chi Ming dibalsem lan dina iki peti mati dijaga dening penjaga kehormatan. Sampeyan bisa ngunjungi jam 8 nganti 11 esuk (ditutup dina Senen lan Jumuah), nanging amarga jam kasebut winates, disaranake teka luwih cepet amarga mesthi ana wong sing ngenteni. Dilarang mlebu nganggo orthos utawa rok mini, utawa mangan, utawa ngobrol utawa liya-liyane.

Pagoda Parfum

Luwih saka siji pagoda yaiku a kompleks sing dibangun ing abad kaping XNUMX sanajan dibangun kaping sawetara maneh wiwit iku. Iki minangka kompleks Buddha kayane macet ing gunung lan diubengi karo greenery lan lepen. Kertu kertu pos sing apik.

Ora persis ing Hanoi, nanging cedhak banget, mula kita kalebu. Udakara udakara 60 kilometer, ing Pegunungan Son, lan luwih becik kanggo tujuan sing dituju nanging uga kanggo kaendahan plancongan kasebut. Wis rong jam nganggo mobil utawa bis banjur plancongan cilik ing sikil gunung, ngidini sampeyan ngurmati seni konstruksi.

Sampeyan bisa ngunjungi macem-macem pagoda, masing-masing kanthi papan suci, lan ing njero guwa-guwa kasebut ana stalaktit lan stalagmit kanthi bentuk khas. Sawetara pagoda iku agamane Buddha nanging pasangane padha animis.

Pasar Dong Xuan

Pasar minangka papan sing cocog kanggo ngrasakake urip lokal, mangan lan toko. Lan njupuk foto sing apik, mesthi. Wetan Iki minangka pasar gedhe, sing paling gedhe ing Hanoi, lan sampeyan bakal entuk barang kanthi rega sing larang banget.

Pasar iki dibangun ing taun 1889. Wis papat jubin lan gaya Soviet banget. Sampeyan wis nemokake ing jejere kuartal lawas Hanoi lan sampeyan bisa tuku kabeh saka gadget elektronik nganti kaus, kerajinan tangan lan souvenir. Ing jubin ngisor ana kios panganan kanthi regane murah banget. Coba coba sup bebek, daging babi sing diasinake karo mi, lan kopi Vietnam.

Pasar buka saben dina wiwit jam 6 esuk nganti jam 7 sore lan dununge ing kabupaten Hoan Kiem.

Tlaga Hoan Kiem

Tepate ing distrik iki yaiku tlaga sing dimaksud. Babagan a tujuan populer antarane warga lokal lan kertu pos klasik minangka protagonis pulau sing ana ing tengah danau sing sabanjure ngemot Kuil Ngoc Son. Sampeyan tekan kanthi nyebrang jembatan kayu sing dicet abang lan papan sing apik kanggo motret.

Kuil iki dibangun ing abad kaping XNUMX kanggo ngelingi kamenangan militer abad kaping XNUMX nglawan Dinasti Yuan saka China. Minangka papan sing apik banget, kanthi wit-witan, sepi, cocog kanggo lungguh suwe kanggo ngobrol utawa mikir. Lan sapa ngerti, muga-muga sampeyan bisa nemokake sawetara kura-kura akuatik sing ngenggoni dheweke ing banyu tlaga. Dheweke ujar manawa ndeleng dheweke entuk nasib apik. Yen ora, sampeyan bisa ndeleng spesimen sing disimpen ing pagoda, kura-kura raksasa sing bobote 250 kilo sajrone urip.

Kepiye sampeyan tekan pojokan Hanoi iki? Ya, sampeyan menyang kutha lawas, sampeyan terus njaluk kantor pos tengah sing ana ing jejere tlaga. Sampeyan kudu tuku tiket kanggo nyebrang jembatan lan ngakses pagoda sing dibukak wiwit jam 8 esuk nganti jam 5 sore saben dina.

Kuartal Lama Hanoi

Dalan sempit, bangunan lawas motor gaya arsitektur beda-beda ing kana-kene, sepeda, PKL lan kios ing endi-endi. Yaiku papan sing apik banget tenanan. Mesthi, dheweke uga duwe gaya Prancis amarga kantor kolonial ana ing kene.

Nasihat yaiku mlaku, mlaku lan mlaku. Sampeyan bakal weruh lurung-lurung, candhi, pagoda lan akeh liyane toko komersial khusus kanggo adol perhiasan, sutra, sandhangan katun lan jamu. Sampeyan uga kudu golek apresiasi bangunan lawas ing sadhuwure toko lan ngumbara ing gang sing sempit kanggo entuk rega sing larang. Kajaba iku, ana halaman internal karo toko cilik.

Dina iki uga ana akeh kafe, restoran, toko roti, bar lan galeri seni. Ing Pusat Sejarah uga ana papan simbolis ing Hanoi kayata Teater Boneka, Pasar Dong Xuan, Gedung Opera Hanoi, Danau Hoan Kiem utawa Museum Sejarah Nasional, kayata. Lan ati-ati, akeh hiburan wengi ing kutha uga liwat kene nganggo diskotik, klub, bar lan musik live.

Wangsulan: Bab ingkang paling penting babagan Hanoi, dhaptar ringkes sing bisa kalebu situs-situs sing mung dakwujudake setengah kayata Museum Nasional Sejarah Vietnam utawa Teater Boneka. Rong dina wis cukup banjur dadi petualangan tekan pantai sing apik, lanskap utawa perkebunan sing apik.

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*