Apa sing bakal katon ing pulo Kreta

Pulo crete

La Pulo crete minangka papan sing kudu dipindhah kanggo ndeleng papan sing paling apik. Sejatine manawa umume wong sing teka ing pulau Mediterania iki kepincut karo pesisir sing apik lan iklim sing hebat, nanging ing pulau kasebut, kita kudu luwih akeh ndeleng lan nindakake katimbang ngenteni saben dina ing wedhi.

Kita bakal menehi katrangan babagan apa sing kudu dideleng ing pulo Kreta kanggo entuk manfaat saka perjalanan menyang budaya iki. Papan sing ngreksa sisa-sisa Budaya Minoan ing situs-situs arkeologi lan uga nawakake ruang alam sing apik, gastronomi sing enak lan kutha-kutha sing bakal dikunjungi.

Situs arkeologi Knossos

Knossos

Yen ana prekara sing nuduhake pulo Kreta ing saindenging jagad, yaiku Istana Knossos, kraton sing misuwur ing labirin minotaur sing ditemokake ing taun 1900. Ana sawetara kilometer saka kutha Heraklion lan kaget yen kabeh bisa dijaga lan kepiye maju peradaban Minoan iki, amarga dheweke uga duwe pipa banyu lan dalane, sing minangka sing pertama ing sejarah kita. Tanpa mangu-mangu, iki minangka papan sing kudu kita tingali kanggo sinau luwih lengkap babagan sejarah Eropa. Sampeyan uga bisa ngatur sawetara wisata sing dipandu, sing kadang luwih apik, amarga bisa menehi katrangan babagan saben papan.

Pantai Elafonisi

elafonissi

Pantai Elafonisi pancen paling misuwur ing pulau Kreta. Ora mung amarga lanskap Mediterania, cuaca sing apik lan perairan sing jernih, nanging amarga duwe wedhi jambon sing apik sing nggawe banget istimewa. Ana ing Cagar Alam Lafonisi, sing jenenge amarga laphonisis, kristal-kristal jambon sing menehi warna wedhi ing pantai. Minangka papan sing cocog kanggo ngaso sedina sawise ngunjungi pulau, mung seneng pantai lan perairan sing bening.

Heraklion lan museum arkeologi

Heraklion

Heraklion minangka ibukutha Kreta, lan dadi kutha sing sampeyan aja nganti ngunjungi kutha sing misuwur Museum Arkeologi. Ing kono kita bisa ndeleng kabeh potongan asli sing ditemokake ing Istana Knossos. Ora kedadeyan kaya ing papan liya, sisa-sisa ditransfer menyang museum penting ing negara liya. Ing kene tetep ana ing museum ibukota, saengga kajaba ngunjungi istana, kita bisa ndeleng kabeh detail sing dijaga ing museum kasebut. Mesthi wae, mesthine kudu ujar manawa umume replika kanggo keamanan sing gedhe, nanging kita bisa ngerti babagan mural lan potongan-potongan sing apik ing kraton.

Jurang Samaria

Jurang Samaria

Wilayah alam iki dununge ana ing antarane Pegunungan Putih lan Gunung Volakias. Iki minangka jurang paling gedhe ing Eropa lan dadi papan sing cocog kanggo sampeyan sing pengin mlaku-mlaku ing Kreta. Ana rute sing uga dituduhake kanthi apik, lan nuduhake papan sing apik banget ing jurang kasebut. Mesthi wae, kita kudu eling yen mbukak kanggo umum antarane April lan Oktober.

Pulo Gavdos

Pulo Gavdos

Pulo Gavdos minangka papan paling kidul ing saindenging Eropa, dadi bagean saka propinsi Selino. Sampeyan bisa tekan Ferry saka Kreta lan bisa nggunakake pantai mudo, lan Krasti, ibukutha, ing kana kita bisa ndeleng dalan-dalan cilik, omah-omah sing apik lan papan sing ora bakal ngganggu mobil.

Loutro sing kepenak

loutro

Yen sing dikarepake yaiku mandheg a desa mancing sing kepenak, biasane Mediterania, amarga kita duwe Loutro. Kutha cilik iki ana ing antarane segara lan pegunungan cilik. Omah putih katon apik nganggo windows biru sing apik, sing nggawe kertu pos dongeng. Sing paling apik ing papan iki yaiku ora dituju nganggo mobil lan ora ana dalan, nanging cara transportasi sing biasane nganggo kapal, sing bakal teka ing pantai cilik lan restoran sing kepenak.

Rethymno

Rethymno

Ing Rethymno, kita bakal ngadhepi salah sawijining kutha paling penting ing Kreta lan papan sing apik banget. Yen sawise pesisir lan kutha-kutha sing sepi, mula pengin rame-rame, kita bisa liwat wilayah pelabuhan, ing endi kita bakal nemokake bar, restoran lan akeh wong sing seneng-seneng. Ing papan iki, kita uga bisa bukak Fortezza, benteng sing dibangun dening wong Venesia, mula dikenal kanthi jeneng Venesia Kreta.

Pulo Spinalonga

spina longa

Pulo Spinalonga katon kaya kutha cilik sing katon saka udhara, nanging kasunyatane yaiku papan sing ora dipanggoni saiki Pulo iki mung dadi papan wisata, kanggo wong-wong sing pengin ngerti benteng ing Mediterania. Saka wilayah paling dhuwur, ana pemandangan Teluk Elounda sing apik. Kanggo tekan kono, sampeyan bisa numpak feri ing Agios, Nicholaos, Elounda lan Plaka.

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*