Kutha sing éndah ing Badajoz

Olivenza

Ana akeh desa ayu Badajoz bilih angèl anggenipun milih ingkang badhe kula aturaken dhateng panjenengan. Provinsi Extremadura kebak kutha-kutha sing misuwur amarga permata monumental lan lanskap sing istimewa.

Dene ingkang pungkasan, dhataran ingkang subur ing kali-kali. Guadiana lan anak kali sawijining, ing Guadalupejo, nanging uga dataran lan gunung sing, kaya sing saka San Pedro, isih kagungane Montes de Toledo, sanajan padha cedhak Portugal. Lan babagan monumen kasebut, Badajoz minangka salah sawijining provinsi kanthi sejarah paling akeh ing kabeh Spanyol. Mantan wilayah Vetton, mengko bagéan saka Lusitania Romawi kanggo mengko nggabungake menyang bandané Muslim lan, pungkasanipun, dikenali minangka wilayah saka Castilla ing Bull Cuts saka 1371. Nanging, mesthi ninggalake sawetara ing pipo, kita arep kanggo nuduhake kutha ayu Badajoz.

Olivenza, kutha Portugis lawas

Pemandangan saka Olivenza

Dalan ing Olivenza

Kita miwiti demo ing sisih kulon provinsi kanggo nyritakake babagan kutha sing apik iki, sing aneh, mung dadi Spanyol wiwit taun 1801, wiwit nganti saiki dadi bagean saka Portugal.

Simbol gedhe iku benteng abad tengahan utawa beteng utawa kastil olivenza, sing isih ngreksa tembok-tembok gedhe wiwit abad kaping XNUMX, menara lan gapura kayata Alconchel, de los Ángeles, de Gracia lan San Sebastián, loro pisanan sing dibingkai dening rong menara bunder. Ing njero, sampeyan bisa ndeleng gereja Santa María del Castillo, sing nduwe altarpiece sing apik karo wit Jesse.

Kanggo pungkasan abad tengahan uga belongs ing jembatan ajuda, sing didhawuhi dibangun dening raja Manuel I saka Portugal kanggo nyabrang Guadiana. Sebagian rusak sajrone Perang Suksesi, durung nate dibalekake maneh.

Minangka kanggo monumen agama ing kutha Badajoz, kita maringi pitutur sampeyan uga ngunjungi greja Santa Maria Magdalena, dibangun dening raja piyambak, supaya nanggepi gaya Manueline, varian Portugis pungkasan Gothic. Uga, sampeyan kudu ndeleng Gedung Suci Welas Asih, sing Biara San Juan de Dios lan, wis ing pinggiran Olivenza, Sisa saka pasamuwan pra-Romanesque saka Valdecebadar. Pungkasan, aja lali menyang arena banteng, sing dibangun wiwit pertengahan abad kaping-XNUMX, lan mlaku-mlaku ing dalan-dalan kanthi tata letak abad pertengahan.

Zafra, salah sawijining kutha ing Badajoz

Panen

Istana Adipati Feria, ing Zafra

Senadyan pedunung mung watara limalas ewu, Zafra nduweni gelar kutha, sing diwenehake dening raja. Alfonso XII. Sanadyan resmi diadegaké déning umat Islam, ing sakubengé ana akèh peninggalan vila Romawi, saéngga sajarahé uga jembar banget.

Nanging, ing ndhuwur kabeh, kutha Badajoz iki misuwur amarga akeh monumen. Antarane sing paling khas dheweke yaiku Plaza Grande lan Plaza Chica. Pisanan biasane arcaded lan tanggal saka abad ka-XNUMX, sanajan sawetara arcades saka XNUMX. Liwat telpon Lengkungan Roti, ngendi sampeyan bisa ndeleng altarpiece cilik, komunikasi karo Plaza Chica, ngendi misuwur Zafra Rod. Iku kolom sing pedagang dumunung ing pager digunakake kanggo ngukur artikel sing.

Padha uga khas banget ing kutha Extremadura dalan Sevilla Lan Carnation gang, uga lengkungan Jerez lan Kubo. Kanggo bagean, Balai Kota dumunung ing kraton lawas saka abad kaping XNUMX. Nanging, yen kita ngomong babagan jinis konstruksi iki, sing paling relevan ing Zafra yaiku nyengsemaken Istana Adipati Feria, asrama wisata saiki.

Minangka kanggo bangunan agama kutha Badajoz, spektakuler Candelaria lan Rosario gréja, loro saka abad kaping XNUMX, uga pertapan Belén lan biara Santa María del Valle.

Llerena, salah sawijining kutha paling apik ing Badajoz

kebak

Plaza Spanyol, ing Llerena

Kanthi kutha lawas sing diumumake minangka kompleks seni-sejarah, Llerena uga kalebu kutha-kutha sing apik ing Badajoz. Pusat syaraf yaiku Alun-alun Spanyol, ing ngendi sampeyan bisa ndeleng spektakuler Gereja Our Lady of Granada, karo loro jubin imposing karo balconies. Balai Kota uga ana ing kana lan cedhak karo banyu mancur sing dirancang dening pelukis Francisco de Zurbaran.

Uga, sampeyan kudu ndeleng ing kutha Badajoz sawijining Tembok saka abad kaping telulas lan Istana Zapata, ing ngendi Pengadilan Inkuisisi biyen lan duwe patio Mudejar sing nggumunake. Minangka kanggo arsitektur agama, dadi manawa kanggo ngunjungi biara Santa Clara, ing candhi ana altarpieces barok lan ukiran Saint Jerome, karya saka Juan Martinez Montanes. Pungkasan, uga menyang gereja Santiago lan istana episcopal.

Jerez de los Caballeros, kutha lima menara

Sherry saka Knights

Arco de Burgos, ing Jerez de los Caballeros, unik ing antarane desa-desa sing éndah ing Badajoz.

Keajaiban monumental liyane ing antarane kutha-kutha ing Badajoz yaiku Sherry saka Knights, sing simbol utama yaiku kraton templar, dibangun ing abad kaping XNUMX ing sisa-sisa benteng Arab lawas. Iku diubengi dening tembok kang loro gapura wadi: Burgos lan Villa.

Nanging Jerez dikenal minangka kutha lima menara amarga jumlah menara kasebut Gaya barok. Ing antarane yaiku sing saka gréja Santa María de la Encarnación, San Miguel Arcángel lan San Bartolomé, pungkasan stylistically related kanggo Giralda ing Seville.

Kajaba iku, kutha Extremadura duwe sawetara bangunan biara sing menarik. Contone, St Augustine, Our Lady of the Inkarnasi lan Ibune Gusti Allah. Lan uga karo sawetara pertapaan sing apik kayata San Lázaro, Cristo de la Vera utawa Los Santos Mártires. Akhire, aja lali kanggo ngunjungi Museum Omah Núñez de Balboa, ngendi penakluk misuwur iki lair.

Fregenal saka Sierra

Fregenal saka Sierra

Walk of the Constitution, ing Fregenal de la Sierra

Persis ing jejere kutha sadurunge ing sisih kidul-wétan. Iku uga antarane desa ayu Badajoz sing kita nuduhake sampeyan kanggo lokasi ing sikil Sierra Morena lan kanggo warisan monumental sawijining. Semono uga, nduweni a kraton templar saka abad kaping XNUMX kang lawas Romawi lan Visigoth tetep wis ketemu, kang tabet sing dibangun ing ndhuwur siji sadurungé.

Sing nggumunake, ing pager kasebut ana bullring, sing asale saka abad kaping wolulas. Lan, ditempelake ing Bèntèng, punika greja Santa Maria, uga tanggal ing XIII, sanajan karo altarpiece luwih saka XVIII. Babagan candhi, kita uga menehi saran kanggo ngunjungi pasamuwan-pasamuwan Santa Catalina Mártir, Santa María de la Plaza lan Santa Ana, uga biara-biara San Francisco, sing bubar dipugar, lan San Ildefonso de la Compañía de Jesús.

Nanging, mbok menawa, nilai patrimonial gedhe saka Fregenal de la Sierra, sing minangka kompleks sejarah-seni, yaiku omah manor. Menenga misuwur ing antarane sing saka Penches, karo Neo-Mudejar Patio nyengsemaken. Nanging kraton-kraton Counts Torrepilares, wiwit abad kaping XNUMX, Marquises Riocabado, wiwit tanggal XNUMX, lan Marchioness of Ferrera, uga apik banget.

Pungkasan, Fountain Fontanilla Tanggalan saka abad kaping XNUMX lan ing tengahé ana ceruk kanthi gambar Virgen de la Guía, déné María Miguel nduweni legenda babagan loro kekasih kanthi gaya Romeo lan Juliet.

Albuquerque

Albuquerque

Gereja San Francisco, ing Albuquerque

Dumunung ing sisih lor-wétan provinsi Badajoz, jenengé asalé saka istilah Latin albus quercus, kang tegese oak putih. Iki amarga akeh jinis wit ing wilayah kasebut, utamane wit gabus.

Ing kasunyatan, Albuquerque wis dipanggoni wiwit jaman kuna, minangka ditampilake dening lukisan guwa tebing San Blas, dating saka Zaman Perunggu. Nanging lambang gedhe kutha Badajoz yaiku puri rembulan, dibangun ing pungkasan abad tengahan lan sing ndominasi saka bukit. Nanging dheweke ora mung ana ing wilayah kasebut. About rolas kilometer adoh iku ing kastil Azagala, ing jejere bendungan La Peña del Águila.

Iku uga seksi kanggo kepungkur abad tengah Albuquerque sawijining pager tembok, karo menara kayata Jam utawa Cabera lan waktu Gothic sawijining, dikenal minangka Villa Nang lan nyatakake kompleks sajarah seni. Kanggo bagean, ing Gereja Santa Maria del Mercado Dibangun ing antarane abad kaping XNUMX lan XNUMX, sanajan direformasi ing abad kaping XNUMX. Ing njero, sampeyan bisa ndeleng ukiran terkenal saka Cristo del Amparo.

Iku ora mung candhi menarik sing bisa dibukak ing Albuquerque. Gréja San Mateo minangka Renaissance, ing San Francisco duweni altar Churrigueresque sing menarik, uga misbyah Sanctuary of Our Lady of Carrión, lan pertapan Nuestra Señora de la Soledad kanthi gaya barok. Pungkasan, Santa María del Castillo minangka candhi Romawi pungkasan.

Ing kesimpulan, kita wis nggawe lelampahan karo sampeyan liwat sawetara saka desa ayu Badajoz. Nanging, kaya sing wis dakcritakake ing wiwitan, sampeyan bisa nemokake akeh liyane ing provinsi Extremadura. Tuladhane, Burguillos del Cerro, nyatakake Situs Kepentingan Budaya, Cukup, kanthi kastil abad kaping XNUMX, Azaga, karo gereja Nuestra Señora de la Consolación, sing paling gedhé ing provinsi iki, utawa Fresno Riverside, kanthi omah sing apik banget ing Vargas-Zúñiga. Apa sampeyan ora seneng ngunjungi kabeh keajaiban kasebut?

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

bool (bener)