Kutha-kutha ayu ing Seville

Pemandangan saka Osuna

ing desa ayu Seville sing nyebar liwat meh limalas ewu kilometer persegi sing provinsi iki Andalusia. Nyatane, iku paling gedhe ing komunitas otonomi kasebut. Lan uga salah siji sing paling pedunungé, kanthi meh rong yuta jiwa.

Ing kutha-kutha lan saubengé sampeyan bakal bisa ndeleng panggonan sing apik banget kaya sing nggawe Taman Alam Sierra Norte, Sisa arkeologi kayata Romawi saka miring lan monumen minangka biasa minangka, contone, ing Gerbang Cordoba ing Carmona. Supaya sampeyan bisa seneng banget ing provinsi Andalusia iki, kita bakal nuduhake sampeyan sawetara kutha sing apik ing Seville.

Cazalla saka Sierra

Cazalla saka Sierra

Square ing Cazalla de la Sierra

Dumunung persis ing Taman Alam Sierra Norte, kutha iki meh limang ewu pedunung dumunung watara wolung puluh kilometer sisih lor ibukutha, cedhak provinsi badajoz. Lokasi geografis iki ngidini sampeyan nawakake macem-macem dalan ijo lan jalur hiking kayata sing menyang papan sing apik. Air Terjun Huezar Kab.

Nanging, saliyane, Cazalla nduweni warisan monumental sing penting. Highlights ing Gereja Our Lady of Consolation, sing konstruksi diwiwiti ing abad kaping patbelas, sanajan ora rampung nganti kaping wolulas. Mulane, nggabungake unsur Mudejar karo unsur Renaissance lan Baroque liyane. Sampeyan bakal nemokake ing Plaza Mayor, sisih paling dhuwur saka kutha lan bakal kaget sampeyan karo dimensi gedhe. Uga, ditempelake menyang sampeyan bisa ndeleng lawang saka tembok Almohad lawas.

Sampeyan uga menehi saran supaya sampeyan ngunjungi Charterhouse, kang watara limang kilometer saka kutha, lan ing San Francisco lan Madre de Dios biara, Sing terakhir karo Renaissance cloister ayu. Kanggo bagean, biara lawas San Agustín saiki dadi Balai Kota lan Biara Santa Clara sekolah menengah. Ing pasamuwan lan kraton San Benito, ing gaya Gotik Mudejar, wis diowahi dadi hotel lan ing Pertapaan Our Lady of Mount omahé gambar saka pangreksa saka Cazalla.

Carmona, spektakuler ing antarane desa-desa sing apik ing Seville

carmona

Puerta de Córdoba sing spektakuler, ing Carmona

Kanthi meh telung puluh ewu pedunung lan dumunung ing tengah provinsi, watara telung puluh lima kilometer saka ibukutha, Carmona minangka wonder monumental sing stands metu antarane kabeh kutha ayu ing Seville. Dadi luwih supaya bagean gedhe saka construction saka kutha kuna bèntèng iki kedhaftar ing Warisan Sejarah Andalusia.

Iku kasus imposing Alcazar saka Raja Don Pedro, sing ndominasi saka titik paling dhuwur lan minangka hostel wisata. Iki dibangun ing abad kaping patbelas dening Pedro I saka Castile ing beteng Muslim lawas. Mulane, nduweni unsur Mudejar sing penting. ngluwihi kanggo telpon Alcazar ngisor, kang wis panggonan minangka biasa minangka Gapura Sevilla, liyane tembok lawas, menara pakurmatan lan liyane quadrangular luwih dhuwur. Ora kurang spektakuler yaiku Gerbang Cordoba, sing banjur reformasi ditambahake unsur klasik lan barok.

Nanging, kaya sing wis dakkandhakake, Alcázar minangka salah sawijining monumen sing ana ing Carmona. Antarane agama, padha uga nyorot ing Greja Santo Petrus, kanthi fitur Mudejar; ing Biarawan Santa Maria, sing nggabungake gaya Renaissance lan Baroque; sing saka San Bartolomé, karo altarpiece ayu, lan ing pertapan San Mateo lan San Antón.

Ing tangan liyane, sampeyan kudu ndeleng ing Carmona kraton-kraton sing akeh banget sing wis. Antarane wong-wong mau, omah Lasso, saka pungkasan abad kaping XNUMX; sing saka Aguilars, karo façade nyengsemaken sawijining; sing saka Domínguez, sing nduweni hiasan geometris sing apik ing fasad; sing saka Rueda, kang salah siji sing paling gedhé, utawa sing saka Briones, diubengi dening tembok battlemented.

Ing cendhak, iku bakal mokal kanggo kita pitutur marang kowe bab kabeh monumen sing Carmona nawakake sampeyan. Mulane, kita bakal mbatesi awake dhewe kanggo nyebutake wong liya kayata biara La Concepción lan Las Descalzas, sing Rumah Sakit Mercy, sing Teater Cherry utawa jaman Romawi tetep. Antarane wong-wong mau, jembatan liwat Via Augusta lan amfiteater.

Antiponce

miring

Amfiteater kutha Romawi Italica, ing Santiponce

Nanging, yen kita ngomong babagan sisa-sisa Romawi, Santiponce njupuk kue. Amarga ing iku kutha kuna saka miring, didegaké déning Umum Scipio Africanus ing abad kaping loro sadurunge Kristus nalika bali saka perang nglawan Carthaginians. Ing komplek monumental sing nyengsemake iki, mozaik lantai omah-omahé lawas katon metu, nanging ing ndhuwur kabeh sisa-sisa amfiteater kuna, macem-macem candhi kayata sing dikhususake kanggo Trajan (kaisar lair lokal) lan omah kaya Neptunus, Manuk lan Hilas.

Nanging Itálica ora mung keajaiban Santiponce. Kutha cilik sing meh sangang ewu jiwa iki dumunung ing sisih wétan provinsi Seville, pitung kilometer saka ibukutha. Lan kita uga menehi rekomendasi sing ngunjungi ing Biara San Isidoro del Campo, dibangun ing awal abad kaping XNUMX dening Guzman the Good lan ngumumaké Komplek Historic-Artistik wis ing XIX.

Sejatine nanggapi gaya Gotik lan Mudejar, sanajan uga duwe menara Baroque mengko. Dene bandha-bandhane, omahe altarpiece nyengsemaken dening Renaissance sculptor Juan Martínez Montañés, Kristus saka Pedro Roldan lan lukisan fresco lantaran kanggo Diego Lopez.

Pungkasan, sampeyan kudu ngunjungi Santiponce ing Museum Municipal Fernando Marmolejo. Dumunung ing jejere teater Romawi lan omah-omah saka tukang emas gedhe sing menehi jenenge. Antarane iki, sawetara minangka spektakuler minangka reproduksi saka makutha resesi, saka Candlestick Tartessian saka Lebrija utawa ing Almohad tombol Seville.

osuna

Universitas Osuna

Cloister saka Universitas Osuna

Saiki kita teka ing Osuna sing ayu, ing ngendi nada putih omah-omahé kontras karo oker ing pirang-pirang monumen. Dumunung ing sisih kidul-kulon provinsi, watara wolung puluh pitu kilometer saka ibukutha. Ing saubengé, sampeyan bisa ndeleng sawetara omah-omah tani, konstruksi deso khas Andalusia.

Nanging, ing pusat kutha Osuna sampeyan duwe papan sing menarik. Antarane agama stands metu ing Gereja Collegiate Our Lady of the Assumption, dibangun ing abad kaping XNUMX lan mulane salah siji conto utama arsitektur Renaissance. Kaya-kaya sing ora cukup, iku omah-omah karya Jose de Ribera, saka sing wis kasebut Martinez Montanes lan Louis de Morales. Kanggo wektu sing padha belongs ing Biara Inkarnasi, kang pasamuwan wis baroque nyengsemaken lan neoklasik altarpiece. Kanggo pisanan gaya iki nanggapi ing Gereja San Carlos el Real, sing nduwe koleksi lukisan sing penting.

Minangka kanggo warisan sipil Osuna, simbol gedhe sawijining Universitas, kang cloister apik banget karo kolom marmer saka urutan Tuscan, lan papat menara ramping sawijining dilantik dening gendheng Keramik gilap ngadeg metu. Nanging kita uga menehi saran kanggo ndeleng ing Istana Marquis La Gomera, dibangun ing abad kaping XNUMX lan omah kaya sing saka Torres, karo fasad putih sawijining, utawa saka Rossos, nganggo klambi mulya. Kajaba iku, ing abad kaping XNUMX lawas Cilla saka Cathedral Chapter lan Arch of the Shepherdess.

Nanging, mbok menawa, iku muni liyane kanggo sampeyan nalika ndeleng iku bullring, amarga dadi set film kanggo seri Game saka tahta. Lan kejutan liyane nunggu sampeyan ing Osuna. Ing pinggiran sampeyan duwe sisa-sisa Ursus kuna, dikenal minangka "Petra saka Andalusia" kanggo relief watu gedhe. Kajaba iku, ing kamar interior sing apik banget, kabeh jinis acara dianakake.

Estepa, mandeg pungkasan ing demo kita ing desa-desa ayu ing Seville

Tampilan steppe

Pemandangan Estepa kanthi Menara Kemenangan ing latar ngarep

Kita mungkasi perjalanan liwat kutha-kutha Seville sing apik ing kutha cilik iki sing nduwe sekitar rolas ewu jiwa sing ana ing sisih kidul-wétan provinsi. Senadyan mangkono, nduweni gelar kutha, sing diwenehake dening Bupati Maria Cristina saka Habsburg ing 1886. Mangkono uga, diumumake Komplek Artistik Sejarah ing 1965.

Ing tangan liyane, dumunung enem atus meter ing sadhuwuring segara, sing ngijini sampeyan kanggo menehi views apik saka deso Sevillian. Utamane dianjurake ing babagan iki yaiku Los Tajillos viewpoint lan telpon Balkon Andalusia, saka kang katon malah kutha saka Sevilla.

Kanggo monumen, simbol gedhe Estepa yaiku benteng lawas, Benteng Muslim wiwit abad kaping XNUMX. Banjur, menara pakurmatan ditambahake. Nanging konstruksi liyane saka jinis iki uga minangka lambang kutha. Kita ngomong babagan menara kamenangan, sing kagolong biara lawas kanthi jeneng sing padha lan dhuwure patang puluh meter. Uga, sampeyan kudu ndeleng omah kraton saka Marquis of Cerverales, gaya barok.

Babagan monumen agama Estepa, ing greja Santa María la Walikota, dibangun antarane abad kaping XNUMX lan XNUMX, sanajan menara gaya historis saka abad kaping XNUMX. Kanggo bagean, ing Greja Wanita Asumsi Kita iku gothic lan yaiku Our Lady of Remedies lan Carmen, barok. Warisan agama kutha rampung dening greja san sebastianing biara Santa Clara lan San Francisco Lan padepokan Santa Ana.

Ing kesimpulan, kita wis ngajokaken sawetara saka desa ayu Seville dening kaunggulan. Nanging, ana akeh lokasi liyane sing uga menarik banget. Iku kasus saka Ecija, dikenal minangka "Kutha Menara" kanggo akeh wis; saka marchena, karo gereja San Juan Bautista lan menara segi delapan ing Puerta de Carmona, utawa Sanlúcar la Walikota, kang kutha lawas wis kadhaptar minangka Situs Kapentingan Budaya. Ngerteni kutha-kutha Andalusia sing apik iki. Sampeyan ora bakal Getun.

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*