Desa paling ayu ing Granada

Ndeleng Montefrío

ing desa paling ayu ing Granada Padha ditemokake ing pesisir lan daratan. Provinsi Andalusia menehi hak istimewa kanggo bisa pindhah saka pesisir sing ayu menyang gunung sing nggumunake mung sawetara kilometer. Iku soko sing uga bisa seneng ing panggonan liyane ing Spanyol, contone, ing Asturias o Cantabria.

Nanging, bali menyang Granada, salah sawijining cara sing paling apik kanggo ngerteni propinsi kasebut yaiku miwiti dhewe ibukutha. Ing kutha Nasrid sampeyan duwe kamulyan kaya Ing Alhambra o umume, pengaruhe Katedral Inkarnasi utawa tetanggan minangka khas minangka Albaicín utawa Sacromonte. Lan, sawise ngunjungi ibukutha, saiki kita bisa lelungan liwat kutha-kutha paling ayu ing Granada.

Montefrio

Foto Montefrio

Kutha Granada ing Montefrío

Dumunung ing wilayah Loja, kutha iki asalé saka Spanyol pra-Romawi, minangka bukti dening necropolis megalitik saka Rock saka Gypsies. Nanging sing paling nggumunake lan spektakuler babagan kutha iki yaiku watu gedhe sing ndominasi saka ndhuwur lan ing endi gereja desa, ing jejere sisa-sisa benteng lawas.

Iki ora mung siji sing bisa dibukak ing Montefrío. Kita uga menehi saran supaya sampeyan ndeleng San Sebastián, dibangun ing abad kaping XNUMX sawise kanon saka gaya Renaissance; San Antonio, sing nggabungake kubah Gotik karo unsur barok, lan Encarnación, permata gaya neoklasik Granada amarga Ventura Rodriguez.

Nanging kutha iki uga nduweni monumen sipil sing apik banget. Antarane iki, ing House of Trades, saka abad kaping XNUMX lan kang omahé kantor wisata, lan ing Rumah Sakit San Juan de Dios, dibangun ing abad padha. Kabeh iki tanpa dilalekake bangunan Balai Kota, diapit dening loro menara, lan Pósito.

Kabeh keajaiban iki wis mimpin Montefrío nyekel pangenalan Komplek Artistik Sejarah wiwit 1982. Nanging ana mergo sing bakal narik kawigaten manungsa waé. Ing kutha, sampeyan bakal weruh pratandha ing Jepang. Alasane amarga akeh pengunjung saka negara Asia amarga fotografer Jepang nggambarake lan mamerake gambar kasebut ing negarane.

Guadix

Guadix

Benteng Guadix

Dumunung ing wilayah Accitana, kutha Granada iki nggumunake liyane sing ora bisa kantun. Asal-usulé uga pra-Romawi, sanajan minangka pusat komunikasi penting ing jaman Latin, minangka bukti saka sisa-sisa Teatro ditemokaké sawetara taun kepungkur.

Nanging permata gedhe saka Guadix yaiku benteng utawa beteng Muslim. Dibangun ing abad kaping XNUMX lan dijaga kanthi apik. Lan, ing jejere dheweke, ora kurang spektakuler Katedral Inkarnasi, dibangun ing antarane abad ka-XNUMX lan XNUMX lan nggabungake gaya Gotik, Renaissance lan Baroque.

Warisan agama kutha Granada rampung dening gréja La Magdalena, Santa Ana, Santiago lan La Concepción. Ing pungkasan, Tari saka Sixes, nyatakake Intangible Heritage of Andalusia, dileksanakake saben taun. Nanging sing luwih penting yaiku Gereja Virgen de las Angustias, awit iku omahé gambar saka pangreksa kutha. Lan ing jejere, sampeyan bisa ndeleng biara kayata San Francisco, Las Clarisas lan San Diego.

Minangka kanggo warisan sipil Guadix, kita maringi pitutur sampeyan ngunjungi ing Istana Villalegre lan Peñaflor, uga omah Julio Visconti, kabeh saka abad kaping XNUMX. Nanging liyane saka kamulyan kutha iku sawijining lingkungan guwa kang, minangka jeneng tabet, kasusun saka luwih saka rong ewu omah-omahé lemah. Sampeyan bisa ngunjungi sawetara lan, ing Kajaba iku, sampeyan duwe pusat interpretasi ngendi padha bakal nerangake sajarah curious saka omah-omahé iki.

Capileira

Capileira

Kutha Capileira, salah sawijining kutha paling éndah ing Granada

Ing kasus iki, kaendahan kutha iki ngluwihi istilah kotamadya, amarga kabeh wis diumumake Kompleks Bersejarah-Seni lan Panggonan Indah. Nanging, ing ndhuwur kabeh, amarga dumunung ing jantung taman nasional saka Sierra Nevada.

Nanging, yen kita ngomong babagan Capileira, sing pertama kudu disorot yaiku dalan-dalan sing sempit lan curam. omah gaya alpujarreño khas. Yaiku, putih lan putih, kanthi payon sing rata lan cerobong asep kanthi topi. Kita uga nyaranake sampeyan ngunjungi ing Greja Ibu Kepala Kepala Kita, dibangun ing abad kaping XNUMX lan kang wis altarpiece barok ayu lan gambar saka Virgin sing menehi jeneng.

Uga menarik yaiku Museum Omah Pedro Antonio de Alarcon, darmabakti kanggo penulis abad kaping-XNUMX sing misuwur, sanajan uga dadi museum adat Alpujarra. Pungkasan, amarga sampeyan ana ing wilayah kasebut lan yen sampeyan seneng hiking, disaranake sampeyan nindakake sing spektakuler rute Seven Lagoon, sing ngliwati lembah glasial sing nggumunake.

Granada

Pemandangan Alhama de Granada

Granada

Kutha iki dumunung ing lingkungan sing spektakuler, kanthi lengkap Sierra de Tejeda lan nggandhol ing jurang sing nggumunake ing sisih ngisor yaiku Kali Alhama. Kaya-kaya ora cukup, ana sumber banyu panas sing apik banget. Wong Arab wis ngerti iki, padha mbangun sawetara jamban ing abad kaping rolas isih sampurna wadi lan visitable.

Cedhak banget karo dheweke yaiku Jembatan Romawi. Nanging iki ora mung monumen sing Alhama nawakake sampeyan, sing, nyatane, uga Komplek Artistik Sejarah. Sanajan ora mbukak kanggo pengunjung, sampeyan bisa ndeleng kastil, dibangun ing benteng lawas. Nanging, sampeyan bisa ngunjungi ayu gereja utama La Encarnación, sing dadi candhi Katulik pisanan saka Kratoning Granada kuna sawisé ditaklukaké lan sing nggabungake gaya Gotik lan Renaissance.

Uga, kita maringi pitutur sampeyan ndeleng pasamuwan-pasamuwan Carmen lan San Diego; ing Omah Inkuisisi, gaya Elizabethan Gotik; ing Rumah Sakit Ratu, kang nggabungke unsur Mudejar karo unsur Gothic lan Renaissance liyane, lan Tangki, sing digunakake sinagog abad kaping XNUMX.

Salobreña, kutha liyane sing paling apik ing Granada

Ndeleng Salobreña

Salobrena

Kita ninggalake pagunungan kanggo tekan pesisir Granada, khususe, kutha Salobreña sing apik banget, didominasi dening nggumunake. kastil dibangun ing jaman Nasrid, sanajan digedhekake dening wong Kristen. Nanging sing luwih nyenengake bakal mlaku-mlaku liwat dalan-dalan sing sempit kanthi omah-omah sing dilapisi putih sing kebak kembang. Lan uga menek munggah menyang Sudut pandang Albaicin, saka ngendi sampeyan duwe views biasa saka pesisir Granada.

Sampeyan uga kudu ngunjungi ing Salobreña ing Greja Lady Rosario Kita, Gaya Mudejar. Lawang sisih jubin lan menara sing ana ing ndhuwur tembok, uga gambar Virgin sing menehi jenenge, ukiran saka abad kaping XNUMX. Uga, sampeyan kudu ndeleng candhi San Juan Bautista lan Kapel San Luis.

Lan, babagan monumen sipil, padha nyorot pabrik lawas Our Lady of the Rosary Lan Omah Abang, sisa-sisa rong pabrik gula. Nanging, ndhuwur kabeh, ing Menara Cambron, menara pengawas pesisir saka jaman Nasrid. Sing terakhir dumunung ing jejere pantai kanthi jeneng sing padha, ing ngendi sampeyan bisa adus. Nanging, Salobreña duwe liyane wedhi sing apik banget. Antarane, pesisir La Charca, La Guardia lan El Caletón.

Almunecar

kastil Saint Michael

Kastil San Miguel, ing Almuñécar

Kita mungkasi demo ing desa-desa sing apik ing Granada ing Almuñécar, sing nduweni masa lalu Romawi sing sugih. Iki dituduhake dening sisa-sisa dheweke pabrik salting, tanggal ing abad pisanan sawise Kristus. Iku uga dumunung ing ayu El Majuelo Botanical Park. Lan, ndhuwur kabeh, kang aqueduct Romawi ing periode sing padha lan Guwa Kraton Pitu, sing saiki dadi museum arkeologi.

Nanging sampeyan uga kudu ndeleng ing kutha Granada imposing kastil San Miguel lan larang regane gereja paroki La Encarnacion. Sing terakhir minangka permata gaya klasik sing dibangun ing abad kaping XNUMX sing nduwe gambar Virgen de la Antigua, santo pelindung Almuñécar.

Kanggo bagean, sing omah gedhong La Najarra Iki minangka konstruksi sing apik ing abad kaping 3000 lan gaya neo-Arab ing ngendi sampeyan bakal nemokake kantor wisata. Nanging kita kudu nyebutake kapisah saka museum lokal. Kita wis ngandhani babagan Arkeologi, nanging iki dilengkapi karo sing diarani Claves de Almuñécar: XNUMX taun sejarah. Lan uga karo Museum Taman Bonsai lan Akuarium.

Ing tangan liyane, minangka kutha pesisir, Granada nawakake sampeyan pesisir ayu. Nyatane, istilah kotamadya kalebu total rong puluh enem. Dadi, wilayah kutha Caletilla, Cantarriján, La Herradura utawa Velilla. Lan, antarane loro mau, ing Monumen Alam Watu San Cristóbal, telu bukit sing metu menyang segara.

Pungkasan, yen kita ngomong babagan alam, cedhak kutha Granada sampeyan duwe Taman Alam Peña Escrito kang wis pesawat saka tilase saka ngendi sampeyan bakal entuk views apik banget saka loro pesisir lan Sierra Nevada lan La Alpujarra. Sampeyan bisa njelajah kanthi mlaku lan sepeda.

Ing kesimpulan, kita wis nuduhake sawetara saka desa paling ayu ing Granada. Kabeh mau bakal nggumunake sampeyan, nanging provinsi Andalusia uga duwe akeh liyane. Contone, Trevelez, Oasis putih ing sikil Mulhacén lan cradle saka ham apik; Bubion, salah siji saka permata saka Alpujarras; pampaneira, karo sawijining Plaza de la Libertad, utawa Niguelas, karo fault homonim sawijining sing Monumen Alam. Apa sampeyan ora mikir yen iki minangka alasan sing cukup kanggo lelungan menyang provinsi Granada?

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*