India: Percaya lan Dewa

India

India Iki minangka negara nomer loro ing saindenging jagad sing ana gandhengane karo angka, 1,320.900.000 wong sensus mburi China. India, bandhung budaya milenium, basa sing paling tuwa sing dikawruhi lan agama lan cara mikir sing paling macem-macem, wis dadi pirang-pirang wong lan etnik sing beda-beda wiwit pirang-pirang abad lan wis sinau urip bebarengan nuwuhake budaya sing apik .

Ing artikel sing saiki ditampilake saiki, sampeyan bakal nggawa sampeyan "Kepercayaan lan Dewa" lan ing salah sawijining acara sing bakal diterbitake sesuk, sampeyan uga bakal ngenalake sampeyan sawetara tradhisi lan festival sing paling populer. Pungkasan minggu iki kita nganggo klambi 'sari', kita wangi nganggo kunyit lan cendana lan isi warna eksotis. Sampeyan saiki kanggo sampeyan India, negara divinities.

Agama ing India

India minangka buaian saka rong agama paling nyebar ing Asia: hinduisme lan budha. Nanging uga akeh wong liya, ing sawetara wong sing luwih sithik, umure wis padha karo rong wong utama kasebut lan sejarah sing penting banget, kayata Sikhisme lan Jainisme. Uga ana wong Kristen, Yahudi, Muslim, Parsis, lsp.

Sanajan beda agama sing beda, ana unsur sing nyawijikake kabeh: dheweke duwe peran penting ing uripe wong sing meh ora bisa mbedakake aspek-aspek sing ora sopan karo sing suci. Dadi sampeyan bisa ngomong kaya ngono agama saiki ana ing saben dinane pedunung India.

Agama Hindhu

India - Siwa

Tembung Hindhu ora digawe nganti abad kaping 1.500 nanging asale wiwit taun XNUMX SM lan nuduhake kapercayan adhedhasar Ukum Langgeng o 'sanatanadharma'. Ukum Abadi adhedhasar ing "Vedas" yaiku papat buku sing kapacak ing kawicaksanane.

Karakteristik agama Hindu sing paling relevan yaiku:

  • Wiwitane, macem-macem cabang agama Hindu nganggep kasunyatan iku katon khayalan (Maya).
  • Kapindho, dipercaya ing reinkarnasi utawa transmigrasi jiwa y ukum karma.
  • Katelu, agama Hindu kepengin mardika lan detasemen saka individu kasebut kanggo nggayuh identifikasi karo makhluk universal (Brahma).

Dhasar agama Hindhu

  • La sapi Iki dianggep minangka ibu bumi, minangka simbol kesuburan lemah; iku suci ing agama Hindhu.
  • Tumindak saka pakan sapi katon minangka jinis veneración.
  • ing kewan, ing istilah umum, dianggep suci amarga dewa-dewa Brahma manggon ing kono.
  • 'Ora Mukti': iku mbebasake manungsa saka siklus reinkarnasi.
  • 'Karma-Sansara ': minangka wiwitane reinkarnasi jiwa.

Agama Buddha

India - Buddha

Agama iki lair ing India antara abad kaping XNUMX lan XNUMX SM minangka tambahan kanggo agama Hindu. Doktrin iki menehi penekanan khusus marang sangsara urip lan dadi cara kanggo nyingkirake. Agama Buddha didegake dening Siddhartha Gautama, pangeran sing nilarake uripe ing pengadilan kanggo mlebu ing meditasi (dheweke meditasi rasa lara ing jagad iki nganti dheweke ngerti babagan kasunyatan sing mutlak, mula dadi Buddha sing wis padhang)

Doktrinipun adhedhasar ide bilih kabeh orane ngasilake lara; Kanggo mungkasi kasengsaran iki, Buddha ngusulake ngilangi sebab sing ngasilake: kabodhoan sing nyebabake kepinginan urip lan duwe barang-barang materi tartamtu. Pembebasan digayuh kanthi meditasi lan ngerti prinsip-prinsip sederhana kasebut. Ngilangi kekarepan iki nyebabake kahanan detasemen, tentrem jero, sing diarani Nirvana.

Kunjungi Kuil Meenakshi

India - Kuil Meenakshi

El Kuil Meenakshi Dumunung ing kutha madurai, sing paling tuwa ing Tamil Nadu miturut sejarah lan mitologis, kanthi luwih saka 2.600 taun. Miturut legenda, irungnya banyu suci tumurun saka Dewa Siva ing papan dununge kutha kasebut lan mula jeneng Madurai, sing tegese "kutha nektar", asale saka kono.

Candi iki yaiku khusus kanggo Meenakshi, garwane Dewa Siva sing ayu. Iki minangka kuil barok arsitektur Dravidian wiwit abad kaping 12-45. Kuil iki duwé 50 menara ing antarané 4 nganti XNUMX sentimeter, mula dadi XNUMX lawang mlebu candhi kasebut. Dheweke dihiasi gambar dewa, kewan, lan tokoh mitologis warna-warni sing rinci banget. Menara-menara kasebut beda-beda saka wektu, sing ana ing sisih wétan dadi sing paling tuwa (abad kaping XNUMX) lan sing kidul saka abad kaping-XNUMX.

Nampa ewu pengabdi saka kabeh negara, minangka salah sawijining bangunan paling suci ing India. Uga wis dadi pusat budaya, musik, seni, sastra lan nari wiwit pirang-pirang atus taun kepungkur. Ing njero ruangan kasebut ana ruangane ewu kolom, kabeh beda karo siji lan sijine kanthi cara sing apik lan rinci.

Kunjungi Kuil Emas

India - Kuil Emas

Kuil iki dununge ing kutha suci Amritsar. Iki didegake dening Ram Das, salah sawijining guru agama Sikk, ing abad XVI.

Bangunan iki apik banget marmer diukir kanthi apik, godhong godhong emas sing wis dianut. Pesona liyane saka bangunan iki yaiku diubengi kolam sing banyune diarani duwe sifat penyembuhan. Ing jejere candhi yaiku Guru Ka Langar, ing endi panganan gratis diwenehake kanggo para peziarah saben dina.

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Komentar, ninggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1.   Dayamis ngandika

    Aku seneng banget karo budaya India, aku nonton novel sing diarani lara banget lan kabeh adat isine dibabarake