Ella, sing paling apik ing Sri Lanka (bagean I)

dheweke sri lanka gunung

Dina iki aku bakal ngomong karo sampeyan Ella lan sakiwa tengene, sawijining desa sing dununge ana ing Dataran Tinggi, pusat geografi Sri Lanka. Rute cilik kanggo ndeleng loro titik geografis sing menarik banget saka dina sing padha.

Kutha kasebut dhewe ora misuwur amarga kaendahane nanging iki minangka titik wiwitan paling apik kanggo wisata paling apik sing bisa ditindakake ing negara Sri Lanka.

Dheweke dununge ing distrik Badulla (provinsi Uva) lan ing dhuwure 1050 meter saka ndhuwur segara. Sambung karo Colombo lan Kandy (kutha-kutha utama ing negara kasebut) nganggo sepur lan dalan, dheweke udakara 200Km saka ibukota (Colombo). Kutha kasebut duwe udakara 45.000 jiwa, sanajan umume umume ora manggon ing inti kutha nanging ing pegunungan lan dataran ing saubenge.

Amarga dhuwure wilayah lan iklim tropis, provinsi Uva lan sekitare Ella yaiku a lokasi sing sampurna kanggo perkebunan teh.

Saben rute backpacking liwat Sri Lanka kudu ngliwati Ella, lan saka kana ngatur macem-macem tamasya.

dheweke sri lanka sepur

Carane menyang Ella?

Bisa dituju nganggo dalan utawa sepur.

Pirang-pirang dalan ngubungake kutha kasebut menyang negara liya Sri Lanka. Mesthi dalan utama lan koneksi saka sisih kidul ing A2 lan A23 (nyebrang Telulla lan Wellawaya) lan lor arah Badulla Nuwara Eliya lan Kandy. Ing

Ing taun-taun pungkasan, Ella dadi papan turis sing penting lan generasi ekonomi saya akeh, mula ana sawetara jalur bis umum sing nyambung kutha karo Dambulla, Haputale, Kandy lan uga Colombo, ibukutha negara kasebut.

Pilihan liyane kanggo tekan Ella yaiku sepur. Mung siji jalur sing mbukak liwat negara sing tekan kutha, khusus sing nyambung Colombo karo Nanu Oya (Nuwara Eliya), Haputale, Ella lan pungkasane Dambulla.

dheweke sri lanka kethek

Secara pribadi, aku nyaranake nindakake bagean tur kanthi sepur, dianggep minangka salah sawijining sing paling apik ing jagad iki nalika nyebrang lanskap gunung ing iklim tropis lan perkebunan teh sing terus-terusan. Kanggo nyedhaki Dheweke, aku bakal nggunakake kendaraan utawa bis bareng, yen sampeyan pengin pindhah menyang kutha utawa kutha liyane, ya, nganggo sepur.

Sepur dhewe alon banget Dadi, yen sampeyan rencana pindhah saka Colombo menyang Ella utawa saka Kandy menyang Ella, elinga yen nindakake udakara 20Km, sepur kudu paling ora 1 jam. Ana rega sing beda-beda (kabeh cukup terjangkau) gumantung saka kelas, aku dhewe mlebu kelas siji (kanthi ora sengaja) lan nomer loro lan aku ora nggatekake bedane, sing menarik yaiku mikir babagan lanskap ing endi kreta kasebut sirkulasi.

Puncak Adam Cilik (utawa Sri Kecil)

Salah sawijining wisata lintang ing wilayah kasebut lan cocog kanggo kabeh wong: munggah menyang Pucuk Little Adam; ing Munggah tekan pucuke cukup gampang lan cepet. Sing jenenge duwe kaya rupane (versi cilik) sampeyan duwe gunung suci Sri Lanka, sing diarani Pucuk Adam (ing wilayah liyane lan sing aku dhewe ora dolan).

Kanggo munggah menyang ndhuwur, kita bakal terus ngetutake pituduh ing dalan, sawayah-wayah ana pratandha kanggo tekan Pucuk Little Adam. Total udakara 1 jam munggah gunung saka pusat kutha.

dheweke sri lanka teh

Bagean pisanan mlaku ing sadawane dalan Ella (B113). Sawise sawetara menit, lan nalika tekan ing Ella Flower Garden Resort, kita bakal weruh ing sisih tengen tandha sing bakal ngandhani yen kita kudu liwat dalan kasebut lan miwiti menek (menyang Little Sri Pada utawa Pucuk Little Adam).

La pérangan nomer loro saka wisata ing lapangan lan kebon teh, lanskap sing luar biasa. Kita bakal ndeleng perkebunan ing sisih kiwa lan tengen meh setengah saka sisa nganti tekan pucuk.

Akhire ing pérangan nomer telu lan pungkasan, slope sing luwih curam nanging gampang. Sawetara menit, kita bakal tekan pucuk Puncak Little Adam. Saka titik iki, kita bisa ndeleng kabeh lembah ing dataran kidul lan segara, Ella lan sekitarnya lan kabeh perkebunan teh ing wilayah kasebut. A mewah tampilan.

dheweke sri lanka adams puncak

Air Terjun Ravana (Air Terjun Rawana)

Wisata penting liyane saka Ella, ing ravana tiba.

Iki yaiku dununge ing jejere dalan gedhe. Cara paling apik kanggo nggayuh dheweke yaiku numpak bis umum saka kutha lan sawetara menit kita bakal tekan ing halte ing jejere air terjun.. Pilihan liyane yaiku mlaku saka Ella ing dalan. Ing prekara iki, aku nyaranake bis, mlaku ing dalan sempit ing Sri Lanka ora dadi pilihan sing apik.

dheweke sri lanka

Sawise tekan kana, kita bakal bisa ndeleng Air Terjun Ravana ing ngarepe kita, kanggo ngakses jurang saka dalan, mung njupuk dalan cilik sing ana lan rong menit kita bakal ana ing ngarep.

Salah sawijining daya tarik Rahwana yaiku sampeyan bisa nglangi tanpa masalah ing sisih ngisor, tibane banyu saka dhuwur 25 meter rada nyengsemake nanging ora ana masalah, aman.

Bisa uga dolan menyang Pucuk Little Adam lan Ravana Falls bisa ditindakake ing dina sing padha, siji esuk lan liyane ing wayah sore. Aku nindakake kaya iki lan menehi wektu kanggo ndeleng kabeh tanpa terburu-buru lan malah adus kanthi tenang ing jawah.

 

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*