Kunjungi Gurun Namib

Planet kita duwe lanskap sing apik lan beda. Ana terumbu karang, alas tropis, pantai impen, gunung sing nyuwek langit lan ara-ara samun sing ora bisa dilalekake. Salah sawijining ara-ara samun yaiku Ara-ara samun Namib, salah sawijining sing paling penting ing bawana Afrika.

Ya bisa dolan, mula dina iki ngusulake plancongan ing dunes, ing sangisore srengenge sing gedhe banget ing wayah awan lan ing sangisore segara lintang ing wayah wengi.

Gurun Namib

Gurun iki, kaya sing diarani salah sawijining sing paling penting ing Afrika, ana ing tapel wates antarane Namibia lan Afrika Kidul. Mlaku nganti 2 kilometer sadawane dawa lan jembaré bisa beda-beda antarane 80 lan 200 kilometer. Ing kilometer persegi kasebut duwe 81 ewu, lan jenenge pancen tepat enorme.

Sawetara nganggep ara-ara samun iki iku sing paling tuwa ing donya, mula paling ora ana 65 yuta taun kepungkur, ing Jaman tersier. Kita bisa ngomong babagan dheweke dipérang dadi rong zona iklim utama ing sisih lor Tropika Capricorn. Kanggo ing udan rada langka, suhune luwih endhek lan ing mangsa adhem bisa beku, nalika ing lor biasane udan luwih akeh, ing musim panas.

Ing pojok ara-ara samun minangka pagunungan sing diarani Great Escarpment. Nalika ing sisih lor pucuk nyebrang karo akeh kali, ing sisih kidul bukit-bukit pasir minangka mayoritas lan bakal ndadekake situs kasebut dadi lanskap sing angel dihindari. Ing pinggir pantai, banyune adhem lan akeh iwak.

Kepiye kahanan urip ing Gurun Namib? Kelembapan, anané pedhut ing pesisir, lembah lan jurang lan kolam, tegese ana tetanduran lan kewan tartamtu sing ora asring banget ing wilayah sing diklasifikasikake dadi ara-ara samun. Yen ora, sampeyan bakal weruh manuk unta, hyena, jaran, serigala, zebra, gajah, singa, antelop utawa jerapah.

Kunjungi Gurun Namib

Wiwit 2013 ara-ara samun yaiku Warisan Dunia. Ana area sing wis diumumake Taman Nasional Namib, ing pinggir segara, dawane 320 km lan ambane 120 km. Isine dune nganti 300 meter. Menyang tengah taman yaiku Sossusvlei, sawijining situs kanthi tlaga sing wujud nalika udan. Sawetara wis suwene suwene kosong lan mbentuk lanskap aneh kanthi latar mburi putih lan dune semu abang ing sakupenge. Nanging nalika udan sing ngisi banyu narik urip lan tontonan kasebut apik banget.

Ara-ara samun iku ayu lan sanajan sampeyan ing mangsa dhuwur sampeyan bisa nyopir mobil nganti pirang-pirang jam tanpa nemoni sapa wae. Iya kanggo ngunjungi papan iki, sampeyan bisa ndhaptar wisata utawa bisa lunga kanthi mobil sewaan sampeyan bisa njupuk ing Bandara Windhoek dhewe, ibukutha Namibia sing 40 menit saka bandara. Saka kene menyang taman udakara limang jam ing sadawane rute krikil, mula truk utawa SUV trep kanggo nggawe perjalanan sampeyan kepenak.

Kajaba iku, GPS bisa uga ora bisa digunakake lan bisa uga kertu SIM lokal, mula luwih becik ngunduh peta ing ponsel mati garis. Apa sampeyan mikir manawa nyopir mobil ing dalan Namibia aman? Ya, malah wanita solo wis lelungan lan menehi saran. Sapa wae, lanang utawa wadon, kudu duwe dijadwalake demo sadurunge dadi rute menyang ara-ara samun bakal gumantung sithik ing ngendi sampeyan bakal nginep.

Gondwana Lodges disaranake akeh, utamane yen sampeyan ora seneng berkemah lan pengin pengalaman mewah ing sangisore bintang. Nduwe bungalow kanthi teras dhewe, kamar mandhi lan kolam renang, mung ana sepuluh, dadi yen sampeyan seneng karo sing ... katon! Sampeyan bisa teka ing kene nganggo mobil lan dadi papan sing apik amarga sampeyan ana ing ara-ara samun sing padha, oasis. Kanggo tekan kono, sampeyan kudu ngliwati Sesriem, wis ana ing njero taman nasional, mula kudu mbayar mlebu.

Dadi, yen nganggo mobil, sampeyan kudu metu saka Windhoek lan siyap-siyap ngentekake setengah dina ing mobil kasebut. Ing rute sampeyan pass tandha saka Tropik Capricorn lan foto iku kudu. Jam pertama mlaku ing dalan aspal sing normal banget, C26, nanging sawise sawetara jam sampeyan kudu muter nengen menyang D1275 arah Solitaire, wis ana ing dalan kerikil nanging diubengi lanskap sing apik.

Ing rute kasebut, kita nyebrang Pass Kupferberg menyang dalan Spreetschoogte lan ngliwati Nauchas, ing ngendi sampeyan bakal ndeleng akeh peternakan lan kantor polisi. Pungkasane, kita tekan Solitaire nanging kudu terus suwene 40 menit nganti tekan Gondwana Lodges. Yen sampeyan milih nginep ing kene, mula dadi titik wiwitan kanggo ngerti interior gurun lan keajaiban, yen ora, sampeyan bisa nggoleki kemah utawa pondokan liyane kayata We kebi Lodge, Le Mirage Hotel & Spa, Moon Montain Logde, lsp.

Ya, sing sabanjure dituju ngerteni wilayah Sossvlei lan Deadvlei, wilayah urip lan tlaga sing mati, Kita bisa ngomong. Ya utawa ya, sampeyan kudu menyang Sesriem lan tegese nyetir sajam setengah, rong jam saka Gondwana Lodges. Sawise tekan kana, kaya sing wis diandharake ing ndhuwur, kita ana ing njero Taman Nasional Namib - Naukluft dadi sampeyan kudu parkir lan mbayar lawang. Banjur, tetep ngetutake dalan sing bisa ditempuh Dune 42 lan Dune 45.

Ing kene sampeyan kudu mbayar ya utawa ya kanggo layanan jip sing bakal nggawa kita menyang papan ing ngisor iki, Deadvlei lan Sossusvlei. Jam pira perjalanan iki kudu diwiwiti? Ya wis awal utawa pungkasan amarga sunrise lan surup minangka wayah sing paling apik ing ara-ara samun. Yen sampeyan milih esuk, sampeyan kudu ing Dune 42 jam 8 esuk kanggo mikirake warna sing paling apik. Kalorone Dune 42 lan Dune 45 gedhe banget, bisa uga bukit pasir paling gedhe ing saindenging jagad.

Sawise ndeleng bukit pasir, sampeyan kudu njupuk jip. Apa sampeyan duwe jip 4 x4 sing nyewa? Sampeyan bisa lunga karo sampeyan, nanging sampeyan kudu ngerti carane nyetir kanthi apik supaya ora kesandhung ing wedhi. Napa gaweyane? Kita mbayar sopir lan dheweke nggawa kita menyang saben papan lan njupuk kita nalika pengin. Lan pungkasane, tlaga Gurun Namib.

A Deadvlei Kita teka mlaku sawise 25 menit mlaku. Tlaga sing mati apik banget, kanthi latar mburi putih, kanthi sawetara wit garing sing dipercaya wis tilar donya 700 taun kepungkur. Bayangake, bukit-bukit pasir sing dawane 350 meter, wit-witan pitung abad ... Ora diarani apa-apa kanthi jeneng Big Dune. Banjur giliran Sossusvlei.

Kaloro tujuan kasebut ora bisa dilalekake nanging ora mung siji-sijine. Sampeyan uga bisa ndeleng ara-ara samun kanthi udhara tur pesawat kurang luwih 450 euro saben wong. Tur iki bisa suwene 45 menit utawa setengah jam yen pesawat njupuk sampeyan luwih adoh, menyang Coast Skeleton.

Sawetara pungkasan tips kanggo ngunjungi ara-ara samun Namib: nyandhang sepatu bot amarga pasir sampeyan mlebu sepatune sing kurang, musim dhuwur yaiku Juli kanthi kahanan cuaca sing apik banget, yen sampeyan tekan wayah esuk sampeyan uga kudu bali sore, paling ora kanggo ndeleng bukit pasir, priksa bukaan jam buka taman, nggawa banyu lan topi.

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*