Kunjungi Castillo de los Guzmanes ing Niebla, Huelva

kastil-saka-los-guzmanes-in-fog

Wingi wes nggawe ngunjungi Kastil Guzmanes ing Niebla, Huelva. Aku kepengin banget ngunjungi kastil iki, amarga aku nindakake nalika isih cilik lan aku kelingan banget.

Sanalika tekan kutha Niebla, ing sangisore srengenge sing padhang, sanajan meh tekan wulan Nopember, kita nyoba golek parkir supaya bisa cedhak kastil. Mungkin amarga kita budhal kanthi cukup wektu (tekan tekan jam 12:50 esuk) dadi angel yen kita golek papan sing apik kanggo parkir, lan ora adoh banget. Mlaku ora adoh mung ora ing Castillo de los Guzmanes nanging uga ing Pameran Kerajinan Abad Pertengahan sing pas akhir minggu iki. Pameran abad pertengahan ing njaba tembok kastil minangka kanca sing sampurna yen sampeyan pengin nggawe adegan abad pertengahan kanthi realistis.

Ing Medieval Fair kita bisa nemokake kabeh: saka khas pamaca tarot sing maca surat sampeyan, malah uga wangi kios sinetron lan esensi, ngliwati siji ing endi tokoh kaca lagi digawe ing wektu iki, liyane ing ngendi sampeyan bisa tato soko in henna, wong liya saka perhiasan kulit, wong liya saka piranti karet, wong liya saka keju, siji saka pedhang lan katanaslsp. Temenan uga ana restorasi, sing nyenengake kabeh sing padha ana: pizza, daging, crépes, bir kerajinan, lsp.. Kabeh setelan iki dadi ora khas arak-arakan ing ngendi para ksatria nduduhake penangan pedhang lan wanita-wanita ayu mlaku-mlaku kanthi setelan sing paling apik, lsp.

kastil-saka-los-guzmanes-in-fog-medieval-fair

Sawise mutusake ngliwati tembok paling njaba kastil, sing ditemokake ing njero ruangan liyane yaiku kios pameran abad pertengahan, sawetara omah pedunung ing kutha kasebut lan pungkasane lawang sing mlebu lawang kastil. Ing kana, kita mbayar sing cocog karcis, 4 euro saben wong, kalebu kabeh kunjungan sing dikepengini ing istana nganti wayah tutup (20:00), tembakan panahan, foto kostum wektu lan tur wisata ing wilayah kasebut ing bis turis.

istana-saka-los-guzmanes-5

Mlebu Castillo de los Guzmanes

istana-saka-los-guzmanes-1

Babagan pisanan sing ditemokake nalika mlebu kastil yaiku rencana quadrangular, dipérang dadi rong halaman gedhe sing diubengi sawetara menara persegi. Pertahanan terus munggah ing pojok sisih lor-wétan lan duwe rencana alun-alun kanthi pertahanan pertahanan. Bahan sing digunakake ing pambangunan kastil iki yaiku campuran watu lan lendhut. Asale kastil iki saka kaping roman, Sisa sing digunakake ing konstruksi Muslim, arsitek benteng sing diwenehake menyang tangan Kristen ing taun 1262 amarga tumindak Alfonso X. Yaiku kastil sing Romawi, Arab lan Kristen wis liwati, sanajan uga diyakini yen ana ngarsane Turdetan.

istana-saka-los-guzmanes-2

Kita bisa ngakses sawetara kamar kanthi tema kayata Kamar Countess, ing endi poster dheweke nerangake sapa sing ngetung ing papan kasebut lan suwene dheweke urip ing istana, ing gudang senjata, falconry lan guoSing terakhir dadi sing paling nyenengake lan dimeriahkan karo para aktor ing papan kasebut ... Ing penjara iki sampeyan bisa nemokake saka ranté sing kecanthol menyang lemah kanggo kemungkinan tahanan sing nyekel luwih saka 30 instrumen lan mesin siksa.

Saka pirang-pirang menara kastil, kita uga bisa mikirake dalane Kali Tinto, unik ing jagad iki kanggo komposisi lan Jembatan Romawi mlaku liwat iku.

istana-saka-los-guzmanes-3

Kaya sing kita ngerteni, kastil iki tahan gempa gedhe sing kedadeyan ing taun 1755 (nyebabake sawetara kerusakan sing mengko dipulihake) lan Perang Kamardikan, ing ngendi Prancis ngrusak bagean temboke.

Kaya biasane ing artikelku, aku ora mung nulis pengalaman nanging uga ngancani foto (iki digawe kanthi pribadi) sing bisa nyedhaki dina sing sampeyan lakoni. Ing njero sampeyan bisa ndeleng lawang mlebu kastil sing dihiasi, bagean saka Medieval Fair (babagan pameran falconry) lan rong lapangan arakan, katon saka tanduran lan saka ndhuwur menara.

istana-saka-los-guzmanes-4

Minangka kesimpulan pungkasan, aku bakal nambah manawa aku wis nemokake kastil sing apik banget lan apik banget, kanthi sejarah sing cukup penting lan kabeneran ana ing kutha cilik lan grapyak, dununge cedhak karo kutha Huelva ( mung 20 menit). A kudu ngunjungi, tanpa mangu-mangu.

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*