Cara ngunjungi Gedung Putih lan Pentagon

Omah Putih

Amerika Serikat iku negara sing amba banget nanging thanks kanggo bioskop lan televisi ana papan-papan ikonis sing pengin dikunjungi para turis. Kita bisa nggawe dhaptar gedhe, nanging miturutku, loro situs sing judhul artikel saiki kalebu ing antarane Lima Top, bener?

La Casa Blanca Iki minangka pusat kekuwatan Amerika, paling ora kaya ngono Hollywood lan Pentagon iku kaya situs misterius babagan keputusan militer sing penting. Apa sampeyan arep menyang Amerika Serikat? Dadi ing kene dak tinggalake sampeyan kabeh sing kudu sampeyan ngerteni nalika nindakake rong kunjungan turis kasebut.

Kunjungi Omah Putih

wisata-foto-omah-putih

Omah Putih Iki minangka papan resmi Presiden Amerika Serikat nalika masa jabatane tetep, nanging wong-wong sing ngunjungi Washington DC bisa ngunjungi sinau sejarah lan budaya Amerika. Nganti wektu sing cendhak banget, sampeyan ora bisa njupuk gambar, ana sing nggawe frustasi, sanajan mbiyantu, nanging wiwit taun kepungkur, Wanita Pertama, Michelle Obama, menehi wewenang foto kasebut ing Tur Gedung Putih sing misuwur.

Mesthi wae, teknologi anyar menehi tekanan marang masalah iki, nanging uga meksa keamanan ekstrim. Dadi saiki foto sing dipoto turis ing njero omah bisa diunggah menyang jejaring sosial kanthi hashtag WhiteHouseTour. Dadi, kepiye sampeyan bisa ndhaptar wisata Gedung Putih kanthi pandhuan? Kaping pisanan sampeyan kudu nggawe reservasi lan sampeyan kudu nem wulan sadurunge nindakake lan ora kurang saka telung minggu.

tur putih-omah

Panjaluk riko Sampeyan kudu nindakake liwat kedutaan negara sampeyan ing Washington. Sampeyan kudu ninggalake informasi kontak, tanggal lan nomer wong sing dadi klompok sampeyan. Tur sing dipandu ditindakake wiwit jam 7:30 nganti 11:30, Selasa nganti Kamis, lan Jumuah nganti Setu antarane jam 7:30 nganti 1:30 sore..

Ana obyek sing ora bisa diketik menyang Gedung Putih: kamera, kamera video, panganan, ombenan, rokok utawa pipa, cairan, gel, lotion, gaman, pisau utawa barang sing landhep, tas ransel, koper, dompet, lsp. Kabeh perkara kasebut bisa ditinggalake ing hotel ing sacedhake, ing loker sing dikenani biaya sithik, nanging sawise sampeyan budhal, sampeyan wis entuk kabeh.  Gedung Putih ora duwe loker, ya hotel lan Stasiun Union sing cedhak. Ya, sampeyan bisa ngetik nganggo tombol, dompet, ponsel lan payung.

omah natal ing omah putih

 

Kaya sing dakkandhakake ing ndhuwur, wiwit taun kepungkur sampeyan bisa motret nganggo kamera kompak lan telpon pinter. Ora ngrekam video lan ora nempelake foto selfie. Tur kasebut suwene setengah jam sawise sampeyan ngatasi langkah keamanan. Sampeyan bakal mbukak liwat sawetara kamar nanging sampeyan ora bakal mlebu bagean omah sing dipanggoni presiden lan kulawargane, utawa Oval Room sing misuwur lan Wing Kulon. Ya, ana agen Layanan Rahasia ing endi wae lan dheweke diwenehi wewenang mangsuli pitakon supaya sampeyan bisa sesambungan karo dheweke.

Informasi praktis:

  • Kepiye carane tekan Gedung Putih: Stasiun paling cedhak karo lawang mlebu tur yaiku Metro Center (dalan 13th Street). Nalika tekan pucuk eskalator, metu ing dalan Kidul Kidul 13, ngiwa nengen menyang E Street lan langsung menyang 15th Street. Yen sampeyan ora ndhaptar tur lan sampeyan lunga dhewe, luwih dhisik kudu luwih dhisik. Ana ing dalan kaping 15 antrian digawe.
  • Pusat Pengunjung Gedung Putih mung sawetara blok saka Gedung Putih lan bisa dikunjungi. Wis dipulihake, pameran sing anyar digawe udakara 90 obyek sing disedhiyakake dening Asosiasi Sejarah Gedung Putih lan akeh sing durung nate dipamerake. Ana mejo Franklin D. Roosvelt, kayata, lan video 14 menit sing apik banget uga diprakirake luwih becik ditonton sadurunge tur sing padha.
  • Kabeh kunjungan tekan sakjam setengah. Situs iki mbukak saben dina kajaba Natal, Thanksgiving lan Taun Anyar wiwit jam 7:30 esuk nganti 4 sore lan lawange gratiskanggo. Nduwe toko hadiah lan ana replika meja presiden ing Kamar Oval sing bisa dijupuk foto. Pungkasan, yen sampeyan duwe perjalanan sing dijadwalake cepet banget, aku bakal ngandhani yen tanggal 1 Desember, lampu Pohon Natal Gedung Putih bakal diuripake kanthi resmi.
  • Tur Gedung Putih gratis.

Dolan maring Pentagon

Pentagon

Pentagon dununge ana ing sanjabane Washington DC, ing Arlington. Iku babagan Barak GJenderal Departemen Pertahanan Amerika Serikat y Bukak kanggo tur sing dipandu.

Tur kasebut dipandu bisa dipesen nganti 14 dina sadurunge lelungan lan ora luwih saka 90 dina sadurunge. Kedadeyan wiwit dina Senen nganti dina Jumuah, kajaba preinan, antarane 9 esuk nganti 3 sore. Grup ngisi kanthi cepet, mula yen sampeyan seneng ngunjungi, sampeyan kudu luwih cepet. Aplikasi kanggo wong asing kudu digawe liwat kedutaan.

ing endi-pentagon

Tur sing dipandu suwene sakjam lan udakara rong kilometer ing njero bangunan penasaran iki sing minangka salah sawijining bangunan paling gedhe ing saindenging jagad. Sejarah patang cabang sing dipisahake militer AS bakal diterangake lan sampeyan uga bakal bisa ngunjungi peringatan internal sing digawe sawise 11 September 2001. Ana kapel lan Balai Pahlawan kanthi jeneng saka wong mati.

wisata-pentagon

Dadi ora ana parkir ing pentagon sampeyan kudu teka kanthi transportasi umum. Stasiun sing paling cedhak yaiku Pentagon ing jalur kereta bawah tanah jeruk, nanging yen sampeyan duwe mobil, sampeyan bisa tetep diparkir ing Pentagon City Mall lan mlaku limang menit sing misah saka bangunan militer liwat trowongan pejalan kaki. Lawang pengunjung digawe liwat jendela Pentagon Tour sing cedhak karo gerbang kereta bawah tanah.

memorial-of-11-s-pentagon

Sampeyan kudu konfirmasi utawa mriksa paling ora sakjam sadurunge tur dijadwalake amarga sampeyan kudu ngliwati langkah keamanan lan ngirim dokumen lan paspor konfirmasi reservasi. Kantong utawa tas ransel utawa ponsel gedhe, kamera utawa piranti ora diidini elektronik alam liyane. Sawise tur ing njero, aku nyaranake sampeyan mubeng-mubeng, yaiku ing endi Peringatan 11/XNUMX, udakara sepuluh menit lumaku kanthi pratandha.

Siji lelungan, siji kutha, loro kunjungan sing apik.

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*