Kunjungi Lake Titicaca, gumun ing Peru

Napa sebabe Tlaga Tititica? Amarga iki minangka danau sing bisa dilayari paling dhuwur ing jagad iki lan amarga wis diwiwiti saka budaya lokal nganti ewonan taun. Iki minangka salah sawijining papan wisata paling populer ing Peru ing jagad iki lan yen lelungan sampeyan ora bisa nglirwakake.

Cermin banyu sing apik iki dituduhake dening Peru lan Bolivia lan ing antarane kertu pos sing paling misuwur yaiku prau pribumi sing wis pirang-pirang atus ngluku. Kita ngajak sampeyan ngerti, mula kita bakal ninggalake sampeyan informasi praktis kanggo nindakake

Lake Titicaca

Peru duwe bagean saka tlaga sing luwih gedhe tinimbang Bolivia. Tlaga iki nduweni ambane rata-rata udakara 100 meter sanajan tekan meh 300 ing titik paling jero. Sejatine yaiku rong banyu sing ana selat, Selat Tiquina, 780 meter, sing nyebrang karo prau. Banyu duwe suhu rata-rata 13ºC saengga adhem banget lan owah-owahan kanthi musim ing taun. Yen sampeyan mlebu ing musim panas, sampeyan bakal bisa nyekseni prahara sing nesu, kayata.

Iki minangka tlaga sing banyune ilang 90% amarga penguapan, mula pancen pancen sithik banget sing mili menyang kali. Watune rada asin lan banyune kaya kristal sanajan ing taun-taun pungkasan durung ana kekurangan wilayah sing kena kontaminasi manungsa. Temenan nduweni sawetara pantai lan akeh pulau, alam lan buatan. Pulo-ponggawa buatan minangka klasik ing tlaga sing lawas lan digawe saka alang-alang.

iku pulau-pulau ing uros, sawijining klompok etnik sing urip saka mancing lan moro lan wis pirang-pirang atus taun dibangun pulo ngambang kanthi cattails. Pulo asline lan wis mesthi ana ing sisih Peru, nanging amarga turah-turah iki berkembang ing taun-taun pungkasan, uga dibangun ing sisih Bolivia. Mlaku-mlaku ing a "Caballito de totora"Nalika dikandhani boat Uros, sampeyan bisa lan kudu nindakake.

Kunjungi Lake Titicaca

 

Tlaga kasebut bisa ditemokake saka macem-macem propinsi, wolung gunggunge lan kabeh ana ing Wilayah Puno. Puno, dadi tujuan wisata sing apik lan salah sawijining papan sing paling apik ing Amerika Selatan.

Spanyol nggawe kutha Puno ing taun 1668 mula dadi papan sing apik kanggo ndeleng pot budaya leleh sing asile. Sampeyan bisa uga gabung karo Lima karo Puno kanthi pesawat, ana bandara ing Juliaca sing mung setengah jam saka Puno, utawa kanthi bis umum utawa pribadi. Kanthi bis umum, perjalanan udakara 18 jam tanpa mandheg mandheg lan layanan pribadi, ana Peru Hop, gaya munggah lan mudhun sing mandheg ing kabeh rute.

Mung sepuluh blok saka alun-alun utama Puno yaiku tlaga ageng lan ing kana sampeyan bisa ndeleng uro sing nggawe prau buluh utawa nyewa numpak prau. Sampeyan mung kudu nyedhaki nutup kesepakatan, dadi gampang banget. Perjalanan menyang pulau-pulau sing ngambang butuh rong jam. Sampeyan uga bisa nyewa tur ing hotel utawa agensi nanging mesthine sampeyan regane luwih murah.

Mesthi, asuransi kalebu transportasi menyang pantai tlaga. Yen sampeyan pengin pengalaman sing luwih suwe, sampeyan bisa lunga saka Kepulauan Terapung banjur pindhah menyang Pulo Taquille, ing sekitar udakara rong ewu wong sing nganggo basa Quechua, basa lokal. Tur lengkap digawe suwe amarga ing Taquile sampeyan bisa ngunjungi alun-alun kanthi pasar, blanja lan mangan. Ngidini udakara enem jam kalebu lelungan boat.

Pilihan liyane yaiku sewengi ing Pulo Amantani utawa aja kayak. Mlaku iki dikenal kanthi jeneng Titicayak lan ditawakake khusus ing Llachón. Amantaní minangka tangga teparo Taquile nanging kurang sering dikunjungi. Udakara patang ewu wong sing manggon ing kene ing komunitas pertanian. Ana reruntuhan arkeologi ditinggalake misterius Budaya Tiahuanaco lan sawetara sudut pandang alam sing apik banget. Yen sampeyan arkeologi lan misteri, sing ana ing sekitar kene, sampeyan uga bisa ngerti Sillustani pra pemakaman Inca, ing gisik Danau Umayo, cedhak Puno.

Makam kasebut dibangun kanthi bentuk menara, diarani chullipas, lan kalebu budaya Qulla sing ditaklukake karo Inca ing abad kaping XNUMX. Sanajan struktur kasebut lan liya-liyane sing padha budaya ditemokake ing saindenging altiplano, yaiku SillustaniDheweke minangka sing paling wadi. Kayane 90 saka chullpa utawa omah-omah wong mati kasebut lan sampeyan bakal ngerti manawa dibangun karo watu vulkanik sing diekstraksi saka tambang sing ana ing sacedhake.

Kosok baline, apa sampeyan seneng alam? Banjur sampeyan bisa nemokake ing Cagar Nasional Lake Titicaca. Nduweni rong sektor, siji ing Teluk Puno lan nglindhungi alang-alang sing penting kanggo komunitas lokal lan sing liyane ana ing wilayah Huancané, rada kurang dikunjungi nanging uga akeh spesies lan narik banget. Mangkene sawetara 600 jinis manuk, 14 iwak asli lan 18 jinis amfibi.

Kasunyatane yaiku yen papan sing apik banget, kudune luwih dawa dibukak saka biasane, mula dadi luwih becik nginep sawetara dina lan ayo ngrampungake budaya lan perasaan lokal. Contone, sampeyan bisa tetep ing darat utawa turu ing Taquille utawa Amantaní. Lan yen sampeyan nggoleki sing luwih tenang, ana Pulo Anapia, salah siji saka limang pulau sing ana ing bagean Lake Winaymarka, paling cedhak karo Bolivia. Komunitas lokal nganakake program pariwisata sing kalebu akomodasi, dhaharan, lan kegiyatan.

Apa sampeyan dudu turis kanthi tas ransel, nanging nganggo koper lan jedhing sing kebak? Banjur sampeyan bisa menehi kunjungan menyang Pulo Suasi sing dadi siji-sijine pulau pribadi ing Danau Titicaca. Mangkene Casa Andina, hotel ekologi sing nawakake pengalaman mewah ing kemewahan murni: panganan gourmet, sauna, kayak, hiking. Pulo iki ana ing sisih lor tlaga udakara patang jam saka Puno nganti Juliaca ing prau sendhang kasebut. Kapal iki mandheg ing pulau-pulau ngambang Uros lan Tauqille sing bisa dikunjungi.

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*