Enem pantai paling apik ing India

Pantai Varkala

La India minangka salah sawijining tujuan sing eksotis sing paling digoleki para wisatawan. Papan kanggo nyasar nganggo tas ransel kanggo nemokake budaya kuno sing beda-beda. Nanging sanajan lelungan sing paling misuwur ing India yaiku lanskap kutha, candhi utawa masarakat, mesthine uga kudu ana ruang kanggo mlaku-mlaku ing pesisir sing luar biasa.

Pantai India sing saya misuwur saya akeh pengunjung saben taun. Kanthi ewonan ewu mil garis pantai, negara iki nawakake macem-macem pesisir sadawane Samodra India,  apamaneh sing ing pesisir kulon. Kita bakal nemokake saka swarga sing paling sepi lan tentrem ing segara menyang pantai sing paling nyenengake lan nyenengake. Mangkene enem sing paling apik, sing kudune dikunjungi.

Varkala

Pantai Varkala lan perengane

50 kilometer sisih lor Thiruvananthapuram, ing Kerala yaiku dununge pantai populer iki. Ing lingkungan kaendahan sing luar biasa lan duwe keanehan minangka siji-sijine pantai ing sisih kidul Kerala sing ana tebing sing nyawang Laut Arab, kanthi pemandangan sing unik lan apik tenan. Varkala minangka tujuan sing ideal kanggo sampeyan sing pengin nikmati santai. Umume para turis tetep sedina muput ing pantai, ngenteni surup srengenge, sing bisa dideleng saka pantai utawa saka teras-teras restoran ing wilayah kasebut. Kajaba iku, ana toko cilik sing nawakake macem-macem produk kanggo turis.

Pariwisata ing pantai iki dadi luwih gedhe ing pungkasan abad kepungkur, nanging iki minangka papan sing dingerteni dening warga pribumi amarga pentinge ing adat Hindhu Vavu Beli, lan amarga perairan kasebut diarani suci. Dununge sepuluh menit saka kutha kasebut sing nduweni jeneng sing padha lan sing bisa ditindakake kanthi gampang nganggo sepur. Saka desa tekan pantai, kita bisa numpak becak mung udakara 50 rupee. Lan ing desa kasebut, kita bisa ngunjungi kuil Janardana Swami, umure luwih saka 2000 taun, papan sing penting banget religius.

Gokarna

Pinggir pantai Gorkana

Dumunung ing jejere kutha suci cilik sisih lor Karnataka. Papat pesisir sing prawan kasebut bisa menehi gambaran babagan apa Goa sadurunge pariwisata. Nanging, iki minangka papan sing pariwisata uga saya akeh, mula disaranake luwih dhisik dibukak sadurunge rame banget. Iki minangka papan sing asli, lan mlaku liwat kutha, kita bisa ndeleng sapi ing dalan, peziarah lan pengrajin, uga sawetara candhi sing ora bisa mlebu turis.

Kita duwe pantai utama, dawa lan pasir sing entheng lan alus, kanggo ngaso lan srengenge kanthi tenang, nalika segawon sing mlaku kanthi bebas ing wilayah kasebut, ngunjungi kita. Kita bisa menyang Pantai Kudle ngliwati bukit, lan uga ana liyane kaya Pantai Om utawa Pantai Half Moon, sing uga tekan bukit cilik. Kabeh mau duwe pesona. Gokarna udakara udakara patang jam saka Goa. Sampeyan uga bisa tekan ing kana kanthi bis saka kutha-kutha sekitar.

Palolem

Pantai Palolem

Alas alas klapa sing kandel ngubengi lan nglindhungi pantai iki ing sisih kidul Goa sing ekstrem. Wangun setengah rembulan, kanthi wedhi abang lan perairan pirus, dadi salah sawijining sing paling indah ing wilayah kasebut. Ing pucuking pucuk watu ing pucuk, lan minangka teluk alam sing akeh pariwisata lan kegiatan nelayan lokal. Ing pantai, kita uga bisa nemokake PKL lan kios kerajinan kanthi barang sing menarik. Restoran ing wilayah kasebut nyedhiyakake masakan Kulon lan India. Kajaba iku, papan sing apik banget, amarga ana pirang-pirang cabanas ing pinggir pantai.

Minangka penasaran kudu dikandhakake pesta pantai biasane dianakake ing wengi purnama lan ing mangsa dhuwur. Kajaba iku, iki minangka pantai sing misuwur amarga ditampilake ing film 'Bourne Supremacy', minangka papan dununge Bourne dimainake dening Matt Damon.

Baga

Pantai Baga

Dumunung ing Goa Lor, mesthine pantai modis ing India, mula mesthi rame karo turis. Dununge ana ing kutha Calanguete, lan minangka wilayah wiwit pariwisata ing Goa, sing saiki nyebar. Yen sing digoleki nyenengake, mula iki papane. Kita bisa olahraga banyu, ngentekake sedina nyoba panganan sing regane cukup, karo panganan segara seger lan iwak, utawa nyewa prau kanggo ndeleng lumba-lumba.

Kabeh ing pucuk driji. Taksi saka bandara mung $ 15. Ing wilayah kasebut sampeyan bisa nyewa sepeda lan skuter, uga numpak taksi utawa becak. Kajaba iku, ana akeh kios ing pantai sing nyedhiyakake macem-macem jinis produk.

Marari

Pantai Marari karo wit kurma

Wilayah iki durung dingerteni, nanging bisa uga, kita bisa seneng pesisir sing apik banget lan tentrem lan santai. Uga dikenal kanthi jeneng Mararikulam, iki minangka kutha pesisir kidul, sing dipilih dadi pesisir salah siji saka limang wong paling apik ing donya dening National Geographic.

Kita bakal ndeleng pesisir wedhi apik karo wit klapa sing apik sing nggawe omah tradisional, katon mewah mewah kanggo sing paling istimewa. Nduwe promenade sing apik banget karo kios-kios lan restoran sing pas kanggo tuku wektu. Ing sacedhake, kita uga bisa ngunjungi Backwaters, jaringan saluran sejajar karo Segara Arab sing dikenal minangka Venesia Wétan.

Mamallapuram

Pantai Mamallapuram

Iki bisa dadi tujuan pungkasan kanggo nikmati budaya, swasana kulawarga lan pantai sing apik ing India. Dununge ana ing Tamil Nadu, ing sisih kidul negara kasebut. Katon ora mung wiyar pantai kebak prau nelayan sing kerja kanthi luwih dhisik ing wayah esuk, nanging uga akeh candhi lan patung watu.

Ing kutha iki kita uga bisa ndeleng akeh pengrajin sing nyambut watu, bahan utama ing wilayah kasebut. Lan ing pantai, kita bakal nikmati dina sing nyenengake kanthi seneng kulawarga gedhe ing wilayah kasebut sing cedhak karo dheweke, utamane ing akhir minggu.

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*