Burning Man, festival ing antarane seni lan mistik

wong kobong

Sawetara dina kepungkur, aku ndeleng film dokumenter ing BBC babagan kerugian sing ditindakake sajroning urip lan kasus sing ana gandhengane karo pengalaman kulawarga sing sedhih: sajrone setaun, ibu lan putri seda, nilar bapak lan putri liyane.

Kanggo ngrampungake kasusahan lan sesambungan bapak-putrine sing lagi repot, dheweke banjur plancongan bebarengan menyang festival sing durung nate dingerteni: Burning Man. Katarsis, budaya, seni, mistik, Agama abad XNUMX, kabeh iku lan liya-liyane festival ing Amerika Serikat. Apa sampeyan ngerti dheweke?

Burning Man

wong ngobong kemah

Punika a festival pitung dina sing ana ing ara-ara samun ing Nevada, Amerika Serikat, ing kutha sing ora ana gandhengane lan nalika kedadeyan kasebut rampung, dheweke bakal ilang maneh. Kutha iki minangka kutha sauntara, sing masarakat teka ing kana sauntara.

Kutha memedi, Black Rock, udakara 150 mil saka Reno lan saben taun narik luwih akeh wong para rawuh wis luwih saka 50 ewu. Apa mlebu mlebu mbayar? Ya, agama ora nate bebas. Sawetara tiket udakara $ 400 nanging ana akeh ing tengah-tengah supaya kabeh rawuh. Uga, dhuwit bisa diwenehake kanggo ngatur festival kasebut. Sampeyan entuk situs web lan sampeyan bisa ninggalake $ 25 nganti $ XNUMX utawa apa wae sing sampeyan bisa. Dhuwit kasebut digunakake kanggo pambangunan struktur kutha lan proyek seni interaktif lan acara ing njero.

kobong-wong-4

Saben wong lunga karo tendha utawa omah seluler. Burning Man kalebu konsep penyembuhan, inklusi, tanggung jawab sipil, partisipasi, menehi wong liya lan aja menehi tilas ing bumi sawise iku saka pitung dina sing gila lan introspektif kasebut. Festival iki diatur dening organisasi nirlaba, regane redundansi, didegake ing 2014 nanging wiwit taun 90an.

Kasunyatane yaiku kedadeyan kasebut saya suwe saya suwe lan dirampungake ing sawetara masalah nganti nggunakake ciri saiki: Ora ana mobil sing diidini, mung nganggo pit, pejalan kaki utawa mobil kanthi fungsi seni, ora ana segawon utawa kembang api lan pager sing matesi. Sing melu Burning Man yaiku a Burner. Ora ana larangan, kabeh diundang melu, ora awis medar lan kabeh adhedhasar menehi hadiah utawa trik. Sithik sing didol wis duwe tujuan lan mesthine ana sawetara biaya nanging wis ditemtokake sadurunge dina acara kasebut.

kobong-wong-2

Kasunyatane yaiku apa sing bersenjata ing tlaga garing ing Nevada kaya pameran seni ruangan. Bayangake Mad Max karo Mel Gibson lan sampeyan paling cedhak karo Burning Man, paling ora saka sudut pandang estetika. Kacamata, warna, rambut punk, hippies anyar, kabeh sing katon sirkulasi ing kana. Patung coyote sing gedhe banget wis katon, disebar kendharaan mutan sing katon kaya serangga utawa masang mobil apokaliptik, becak, pit maneh lan saben taun ana candhi beda sing kobong ing wengi pungkasan, uga patung Manungsa, sing dadi sorotan festival Burning Man.

patung kobong-manungsa

Mula, wis ana Pedaleman Pikiran, Luh liyane, liyane Joy utawa Bintang lan Impen. Pungkasan taun candhi Janji dibangun lan taun iki candhi kasebut bentuke kaya pagoda kayu lan mung diarani Kuil kasebut. Siji bab sing ora dakpateni yaiku musik. Ora ana papan ing kene kanggo Mozart utawa Bach. Apa sing diarani musik elektronik lan ana DJ.

Acara kasebut wis mesthi ombak ravmulane masarakat nari dhewe utawa klompok kanthi aksesoris fosforis. Ana macem-macem gaya lan contone, DJ sing kondhang kaya Armin vanm Buuren wis main ing sawetara wektu. Saben taun band utawa DJ utawa gaya ditambahake lan kemah ageng dipérang dadi sektor.

Carane njaluk Burning Man

kobong-wong-7

Kaya sing dakkandhakake adoh sawetara atus mil saka kutha Reno, mula dalan sing gampang numpak pesawat menyang Bandara Internasional Reno-Tahoe. Saka kene sampeyan duwe perjalanan nganggo rong jam nganggo mobil ing dalan gedhe 34. Saka kana sampeyan lunga menyang dalan rereget lan ya utawa ya, sampeyan kudu tekan nalika lawang mlebu mbukak amarga ora bisa ngenteni supaya mbukak nalika diparkir ing njaba .

Sampeyan uga bisa nyewa pesawat saka Reno utawa San Francisco utawa yen ing njero kamp kasebut ana layanan bis sing dibayar ing antarane papan lan kutha-kutha sing paling cedhak, Empire lan Gerlach, nanging ora gampang yen metu lan amarga ana artine biaya. Tiket kasebut kudu dituku sadurunge, ora didol ing sisih ngarep, lan ing kana mobil-mobil kasebut dipriksa saengga kutha Black Rock ora mlebu barang-barang sing dilarang.

api-api manungsa

 

Pungkasan, Gagasan Burning Man ora bakal menehi kesan. Dadi nalika pungkasane kedadeyan, kabeh bakal ngobong lan ngobong yaiku klimaks. Fantastic lan ora iso lali. Gagasan kasebut ora bisa ngrusak papan kasebut sawise akeh kegiyatan manungsa. Dadi karya seni digawe saka logam lan bahan bakar rendah liyane dibakar ing papan khusus. Temenan mesthi ana kritik lan mesthine ora mokal yen kegiyatan manungsa ora duwe akibat utawa akibat sing negatif mula Burning Man nampa sawetara kritik ... lan daya tarik para selebriti.

kobong-nevada-6

Lan ya, para selebriti ora bisa uwal saka acara iki, nanging dheweke dudu hippie, mula kemah kemewahan. Iki nyebabake sawetara kontroversi ing antarane para pembakar lan tumindak vandalisme durung cukup reaksi. Lan kaya ora cukup, bareng karo rega kamasyhuran saya mundhak saben taun tiket luwih murah. Yen sampeyan nambah entri, panganan, biaya kemah, sandhangan, hadiah lan transportasi kanthi tentrem angka kasebut luwih saka $ 1000 lan liya-liyane.

kobong-wong-3

Y apa festival multimetris apa ora? Pitakon kasebut valid amarga sawise kabeh, sanajan Amerika Serikat adol awake dhewe minangka negara multi-etnis, kita ngerti konflik sing ana ing njero negara kasebut. Miturut sawetara data luwih saka 90% sing nekani kulit putih (Dheweke misahake wong Latin saka wong kulit putih, nanging miturutku, prabédan kasebut ora valid), lan ana sawetara wong Asia lan meh ora ana wong kulit ireng. Yen topik Burning Man sampeyan kepincut, ana papat dokumenter sing kasedhiya lan situs web sing komprehensif sing sebagiane entuk foto iki.

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*