Festival teater klasik paling apik ing musim panas ing Spanyol

Gambar liwat Tiket Olmedo.es

Gambar liwat Tiket Olmedo.es

Amarga ing musim panas, Spanyol ora mung urip ing srengenge lan pantai, sajrone Sajrone musim panas, akeh festival budaya dianakake ing saindenging negara kanggo kabeh pamirsa. Festival teater, utamane, minangka salah sawijining festival paling populer lan sawetara dina akeh kutha dadi pusat seni pertunjukan.

Yen musim panas iki, sampeyan pengin ngombe luwih saka banyu segara Kita ngusulake sawetara festival teater sing janji bakal nggawe para pecinta budaya seneng.

Festival Olmedo Klasik

Wiwit tanggal 15 nganti 24 Juli, Festival Teater Klasik ing Villa del Caballero bakal nuduhake rolas acara nalika edhisi kaping sewelas tanggung jawab kanggo sawetara perusahaan teater sing makili pilihan sing paling apik babagan sing paling apik sing bisa dideleng saiki ing babagan teater klasik.

Sajrone sepuluh dina kasebut, sampeyan bisa ndeleng ing proposal cilik sing beda-beda dening Valladolid dening macem-macem penulis, era, genre lan negara sing nuduhake kualitas minangka kondhisi sing ora bisa ditemokake. Ana tragedi, drama lan komedi, nanging edhisi iki khusus kanggo Miguel de Cervantes lan William Shakespeare, loro tokoh literatur donya sing kondhang taun iki ngrayakake abad kaping patine.

Spanyol, Inggris, Italia lan Prancis, papat wilayah gedhe ing teater Modernitas Eropa kasebut, bakal diwakili ing Olmedo Clásico., kanthi karya-karya karya Lope de Vega, Carlo Goldoni, Tirso de Molina lan Molière, lan liya-liyane. Kajaba iku, bakal ana konferensi babagan teater klasik kanggo nggambarake macem-macem masalah sing ana gandhengane karo jinis kelamin. Uga pameran fotografi lan bagean sing didhaptar kanggo bocah supaya bisa narik kawigaten ing panggung.

Festival Teater Klasik Alcántara

Gambar liwat Pariwisata Extremadura

Gambar liwat Pariwisata Extremadura

Festival Teater Klasik Alcántara dianggep salah siji sing paling penting ing level nasional amarga kegiyatan sing ngubengi festival kasebut, konten program lan setelan sing ora bisa dibandhingake sing dianakake: galeri Carlos V saka Biara San Benito.

Festival teater iki lair ing taun wolung puluhan, ing proses eksperimen karo teater lan minangka salah sawijining acara paling dawa ing Spanyol. Dina iki dirayakake nalika musim panas, ing dina kaping pisanan wulan Agustus. Ing tanggal kasebut, kutha kasebut dihiasi supaya katon kaya kutha abad pertengahan, swasana unik sing cocog kanggo perwakilan acara iki lan kanggo nikmati kegiyatan alternatif liyane kayata rute tapas Alcántara, pasar abad pertengahan utawa lokakarya anak-anake.

Wiwit tanggal 3 nganti 8 Agustus, Festival Teater Klasik Alcántara ngrayakake edisi telung puluh loro kanthi karya kayata 'El cerco de Numancia', 'Reina Juana' lan 'El Retablo de las Maravillas', lan liya-liyane.

Festival Internasional Teater Klasik Mérida

Teater Mérida

Rong ewu taun sawise diresmekake, Teater Romawi Mérida luwih urip tinimbang saiki amarga Festival Internasional Teater Klasik Mérida. Klasik, modern lan tanpa wates wektu, telung kata sifat sing netepake acara budaya iki sing mbukak siklus anyar kanthi edhisi kaping 62 sing dianakake antara tanggal 6 Juli lan 28 Agustus.

Festival Teater Klasik Internasional Mérida 2016 iki ngusulake pitung perdana absolut lan konser simfoni ing endi komitmen kanggo macem-macem jinis lan judhul durung tau diwakili ing Mérida.

Kajaba iku, tokoh-tokoh saka téater, musik utawa jogèt kayata Paloma San Basilio, Verónica Forqué, Estrella Morente, Aída Gómez, Ara Malikian, Aitor Luna utawa Unax Ugalde lan liya-liyane, bakal mlaku ing arena Teater Romawi Mérida kanggo makili crita-crita kasebut sadurunge atusan penonton sing saben taun ngisi kutha.

Wiwit festival kasebut diwiwiti lelungan ing taun 30-an, kanthi edisi pungkasan, dadi janjian musim panas sing ora bisa dicegah lan ing salah sawijining acara budaya sing paling penting lan pengaruh ing Spanyol.

Festival Teater Klasik Olite

Istana Kerajaan Olite

Gambar eksterior Royal Royal of Olite, ing Navarra

Wiwit tanggal 17 Juli nganti 2 Agustus, ibukota kerajaan Navarra sing lawas bakal dadi ibukutha budaya nalika Festival Teater Klasik Olite. Kurang luwih rong minggu, karya paling apik dening penulis drama misuwur kayata Calderón de la Barca, Shakespeare, Tirso de Molina lan Molière bakal dileksanakake sadurunge tembok Istana Kerajaan sing apik.

Festival kasebut duwe rong tahap terbuka kanggo makili fungsi: sing dununge ana ing Cava (kanggo produksi sing paling penting amarga duwe kapasitas sing luwih gedhe) lan sing ana ing Istana. Sajrone jaman kasebut, "Entremeses" sing misuwur dening Cervantes, 'El Príncipe' dening Machiavelli lan tragedi klasik 'Oedipus the King', 'Medea' lan 'Antígona' bakal dituduhake menyang masarakat.

Jadwal Festival Teater Klasik Olite rampung kanthi acara, konferensi lan kegiatan latihan ing dalan lan ing macem-macem wilayah kutha sing ditujokake kanggo kabeh penonton utawa profesional teater.

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*