Riyaya Pasien ing Córdoba

Festival Patios de Córdoba minangka salah sawijining festival paling asli kanggo dianakake saben taun ing wilayah Spanyol. Nyambung karo primavera, nalika vegetasi tekan lengkap, wis dinyatakake Minat Turis Nasional.

Kaya ora cukup, ing taun 2012 uga nampa bedane Warisan Kemanusiaan sing Ora Ketara ing bidang budaya dening UNESCO. Lan iku minangka sawijining kaendahan alam sing luhur. Yen sampeyan pengin ngerti luwih lengkap babagan Patios de Córdoba, sampeyan ngajak sampeyan terus maca.

Sithik riwayat festival Patios de Córdoba

Festival iki diwiwiti saka idiosyncrasy omah khas Cordovan. Iklim sing apik banget ing wilayah kasebut ndadekake wong-wong Roma dhisik lan wong-wong Islam mengko nggawe omah ing sekitar a plataran tengah ing ngendi dheweke entuk umume urip ing omah.

Nanging, edhisi pisanan festival iki ditindakake ing 1921. Babagan iki ora diulang nganti nem taun mengko, nanging wiwit populer ing taun 1933, nalika nembelas halaman mlebu kompetisi.

Diganggu karo Perang Sipil, iki dijupuk maneh ing taun 1944. Wiwit iku, nilai penghargaan tambah, dene kriteria evaluasi anyar ditambahake kayata macem-macem kembang lan lampu alami.

Kaya sing wis ditegesake, ing taun 1980 diumumake minangka Festival Kepentingan Turis Nasional lan ing 2012 Warisan Kemanusiaan Intangible. Saiki, festival Patios de Córdoba minangka salah sawijining festival paling populer ing kabeh Andalusia luwih saka yuta pengunjung sregep ngrasakake kaendahan kembang teras.

Teras sing wis didandani

Teras kordoba kanthi dekorasi kembang

Apa iku?

Kaya jenenge, Fiesta de los Patios de Córdoba yaiku sayembara kembang. Ruang tengah omah bersejarah dihiasi kanthi spektakuler paesan sayuran Kaendahan gedhe. Wit anggur, pot kembang lan ornamen liyane nggawe gamelan hias sing apik adhedhasar alam.

Lingkungan utama sing sampeyan bisa bukak teras kasebut yaiku Alcazar Lawas, sing dununge persis ing antarane Alcázar lan greja San Basilio; saka Santa Marina, ing saubengé Magdalena lan San Lorenzo; saka Mesjid; saka Yudha, sing salah siji sing paling tuwa, lan sing Kraton Viana. Sing terakhir kudu disebutake kanthi kapisah, amarga mung ing kraton dhewe, ana rolas halaman sing beda-beda, sing saben dekorasi nganggo gaya kembang dhewe.

Saliyane, ana rong jinis teras. Sawetara luwih mewah, kagungane omah kulawarga siji lan biasane duwe lantai mozaik lan lantai utawa mozaik. Minangka liyane, dheweke mlebu omah pirang-pirang tangga teparo lan biasane ing rong lantai sing duwe balkon menyang teras. Fitur pungkasan iki ngidini sampeyan nghias luwih akeh nggunakake ruang kasebut.

Gegayutan karo perkara ing ndhuwur, sampeyan kudu ngerti manawa para penghuni omah dhewe melu kontes kasebut. Dheweke yaiku sing tanggung jawab dekorasi teras. Ana rong kategori: pelataran tradisional lan saka yard konstruksi modern. Nanging dheweke uga bisa ndhaptar ing njaba kontes, mung kanggo nuduhake kaendahane marang masarakat sing melu acara kasebut.

Sukses festival Patios de Córdoba ing antarane para warga kutha bakal menehi sampeyan kasunyatan manawa udakara sèket omah biasane mlebu sayembara kasebut. Iki biasane ditambahake sepuluh utawa rolas liyane sing ora melu kompetisi.

Teras Cordoba

Patio didandani kanggo pesta kasebut

Kapan Fiesta de los Patios de Córdoba dirayakake?

Kaya sing wis dakkandhani, preinan iki pancen wancine mangsane. Nanging, edhisi pungkasan dianakake ing musim gugur. Pandemi Covid-19 meksa supaya ditunda nganti Oktober, khusus antarane tanggal 8 nganti 18 wulan kasebut. Nanging, yen ora ana warta, sampeyan bakal bisa nikmati edhisi 2021 sabanjure swimsuit. Lan tanggal sing disedhiyakake ing njero yaiku tanggal 3 nganti 16.

Apa sampeyan kudu mbayar entri?

Kanggo ngrasakake kaendahan teras ing Córdoba, sampeyan ora kudu mbayar biaya mlebu. Kunjungan yaiku gratis, amarga kepinterane para peserta yaiku menang kontes, nanging uga nuduhake karya hias.

Ing kasus apa wae, sampeyan saranake sampeyan ngunjungi wong-wong mau kanthi diiringi pandhuan lokal. Iki bakal menehi informasi lengkap babagan kabeh aspek sing ana gandhengane karo pesta lan bakal nggawa sampeyan menyang pojok sing paling apik.

Kagiyatan pelengkap

Sanalika festival Patios de Córdoba lagi dirayakake, siklus pagelaran rakyat sing nggabungake para penyanyi utawa penari paling apik ing wilayah kasebut. Lan ngicipi produk lokal uga diatur, utamane tapas lan anggur saka sebutan asale. Montilla Moriles.

Minangka kanggo sing pertama, sampeyan bisa ngrasakake rasa sing enak Gazpacho, nanging uga kepileh Salmorejo, paku remah-remah utawa piring saka ram. Sing terakhir yaiku rebusan kentang nganggo bawang putih goreng lan irisan roti sing biasane diiringi endhog goreng sing padha.

Lan kanggo ngrampungake rasa gastronomi khas Córdoba, sampeyan bisa seneng sawetara kembang goreng, sing jenenge cocog banget kanggo partai sing dimaksud. Nanging, babagan cookie glepung, endhog lan anise. Utawa sampeyan uga bisa milih cake cordovan, sing digawe nganggo rambut malaikat lan kue puff.

Patio saka Córdoba

Patio melu kontes

Carane menyang Córdoba?

Yen sampeyan pengin ngrasakake festival Patios de Córdoba, sampeyan kudu ngerti kepiye supaya bisa tekan kutha Caliphal. Salah sawijining cara paling apik kanggo nindakake iki yaiku kanthi ril sepur. Córdoba duwe garis kacepetan dhuwur sing nyambung karo Sepur karo Madrid, Barcelona lan kutha Andalusia liyane kayata Seville, Granada utawa Malaga.

Babagan lelungan kanthi dalan gedhe, Sampeyan kepengin ngerti, yen sampeyan teka saka Madrid utawa Seville, dalan utama yaiku Jalan Raya Kidul A-4. Nanging, yen sampeyan nindakake saka wilayah Levantine, contone saka Valencia, dalan sing bener kalebu A-3, A-43 lan A-4 dhewe. Pungkasane, yen sampeyan lelungan saka sisih kulon, dalan sing paling apik yaiku Nasional 432.

Ing kesimpulan, ing Riyaya Pasien ing Córdoba iku minangka bledosan kaendahan alam. Seneng banget ndeleng papan sing beda-beda sing dihiasi kembang lan ornamen tanduran liyane. Yen sampeyan lelungan menyang kutha Andalusia kanggo nikmati, sampeyan ora bakal getun.

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*