Film sing kudu ditonton sadurunge menyang Paris

Yen sampeyan kepengin weruh film sing bakal ditonton sadurunge menyang Paris, sampeyan bakal ngrancang plancongan menyang ibukota Prancis. Sampeyan ora bakal getun karo telpon Kutha Cahya Iki minangka salah sawijining sing paling ayu ing donya. Kasedhiya monumèn lan crita legendaris sing bakal narik kawigaten sampeyan, nanging uga kutha modern sing nduweni kabeh kabutuhan supaya sampeyan ora bisa lali.

Ing kasus apa wae, film kanggo ditonton sadurunge menyang Paris sing bakal dikutip sampeyan bakal menehi perspektif sing beda ing kutha Seine. Karo wong-wong mau, sampeyan bisa nggoleki sadurunge ninggalake omah lan nemokake pojokan sing, sampeyan uga durung ngerti ana. Nanging iki dudu waktune kanggo nggedhekake, tanpa mikir maneh, kita bakal menehi saran supaya sampeyan bisa nonton film sadurunge menyang Paris.

Film sing bakal ditonton sadurunge menyang Paris, tur virtual ing kutha kasebut

Tur film paling apik sing disetel ing Paris bakal nggawa sampeyan menyang wektu sing kepungkur supaya sampeyan bakal ngerti sejarahe, nanging uga nganti saiki, supaya sampeyan bisa ngerti apa sejatine panggonan sing kebak Pesona sing ora katon ing pandhuan wisata. Ayo lunga nganggo kaset sing disaranake.

The Hunchback of Notre Dame

Notre Damme

Katedral Notre Dame

Adhedhasar novel sing luar biasa Our Lady of paris saka gedhe Víctor Hugo, luwih saka siji film ana sawetara. Mungkin sing paling populer yaiku versi animasi sing diprodhuksi dening Disney ing taun 1996. Bakal bali menyang jaman abad pertengahan kanggo nyritakake babagan hunchback Quasimodo lan gipsi Esmeralda sing ayu, sing melu plot katresnan, dendam lan dendam.

Kabeh iki digawe karo Notre Dame, gereja sing paling emblematic ing Paris, minangka panggung utama. Singkatnya, crita apik tanpa karakter ala sing wis kaping pirang-pirang digawa menyang layar lebar.

Yen luwih seneng ndeleng versi karo aktor nyata, mula sampeyan bisu Our Lady of paris, wiwit taun 1923 lan disutradarai dening Wallace Worsley. Juruhe yaiku Lon chaney minangka Quasimodo lan Patsy Ruth Miller minangka Esmeralda. Nanging, yen sampeyan pengin versi swara, disaranake film sing judhul sing padha dijupuk ing taun 1956 karo Anthony Quinn ing peran hunchback lan Gina Lollobrigida minangka Esmeralda. Ing kasus iki, arah kasebut yaiku Prancis Jean Delannoy.

Marie Antoinette, film liyane sing bakal ditonton sadurunge menyang Paris kanggo sinau sejarahe

Potret Marie Antoinette

Marie Antoinette

Critane garwane sing lara ala Louis XVI Prancis uga wis kaping pirang-pirang digawa menyang layar amba. We propose sampeyan versi sing diarahake ing taun 2006 dening Sofía Coppola kanthi tepat kanthi judhul Marie Antoinette. Sanajan fokus ing urip ratu, nanging uga cara sing luar biasa Sinau babagan Paris revolusioner ing pungkasan abad kaping XNUMX, akeh monumene sing isih ana lan sampeyan bakal bisa ndeleng nalika lelungan menyang kutha.

Peran bangsawan sing kurang apik ditindakake dening Kristen dunst, dene garwane, raja, ngaturake Jason Schwartzman. Tokoh liyane kayata Judy Davis, Rip Torn utawa Asia Argento ngrampungake pemeran film sing oleh Oscar kanggo desain kostum sing paling apik.

Nanging, yen sampeyan seneng film sing luwih klasik, disaranake wiwit taun 1939, uga judhul Marie Antoinette. Iki disutradarai dening Woodbridge S. Van Dyke, sing menang rong Oscar kanggo Nedha bengi wong sing dituduh y San Francisco. Minangka kanggo juru basa, Norma Shearer Dheweke main dadi ratu, dene Robert Morley main Louis XVI lan Tyrone Power main karo Axel von Fersen, kekarepan raja kasebut.

Wong Misih

Iklan kanggo 'Les Miserables'

Poster kanggo 'Les Misérables'

Uga adhedhasar novel homonim dening Víctor Hugo, salah sawijining panulis sing paling nangkep Paris ing jamane, wis kakehan dijupuk film lan televisi. Musikal sing misuwur malah digawe adhedhasar lakon kasebut.

Versi sing bakal diwenehake menyang kene yaiku sing diarahake ing taun 1978 dening Glenn Jordan lan dibintangi Richard Jordan ing peran Jean Valjean, Caroline langrishe minangka Cosette lan Anthony Perkins kaya Javert. Sajrone film kasebut, kita nyekseni episode sejarah Paris kayata Revolusi taun 1830 lan, umume, kanggo urip saben dinane ing kutha Seine nalika semana.

Nanging, yen sampeyan pengin milih film apa sing bakal ditonton sadurunge lunga menyang Paris Wong Misih versi liyane, sampeyan bisa milih sing dirilis ing taun 1958. Ing kasus iki, direktur kasebut yaiku Jean-Paul Le Chanois lan juru basa Jean Gabin, Martine Havet lan Bernard Blier.

Pilihan kaping telu yaiku sing direkam kanggo televisi minangka miniseri dening Josée Dayan. Jean Valjean diwakili dening Gérard Depardieu, nalika Cosette dimainake dening Virginie Ledoyen lan Javert dening John Malkovich.

Moulin Rouge

The Moulin Rouge

Moulin Rouge

Yen film sadurunge nuduhake Paris sing bersejarah, Moulin Rouge iki uga ngenalake sampeyan karo swasana bohemian kutha ing pungkasan abad kaping XNUMX. Ndhuwur kabeh, yaiku lingkungan seni ing Montmartre, ing kana kabaret terkenal sing menehi judhul film isih saiki.

Film iki disutradarai dening Baz Luhrmann lan dirilis ing taun 2001. Iki nyritakake babagan penulis Inggris cilik sing pindhah menyang kutha Seine, kepincut karo bohemianisme artistike. Ing Moulin Rouge sampeyan bakal ketemu wong-wong sejati kaya pelukis kasebut Toondrose Lautrec, nanging uga penari Satine, sing bakal ditresnani.

Film musikal sing bakal menehi informasi penting supaya bisa ditemokake lingkungan Montmartre lan apa sing kudu sampeyan tingali ing kana nalika sampeyan menyang Paris. Nanging sampeyan uga menehi saran supaya sampeyan nggatekake trek musik sing kuat, kalebu hits paling gedhe Ratu, Elton John o nirwana.

Amelie, klasik ing antarane film sing bakal ditonton sadurunge menyang Paris

Kopi Rong Mills

Kopi Mills Loro

Film iki, sing uga dirilis ing taun 2001, minangka klasik ing antarane rekomendasi sinematografi sing kudu ditonton sadurunge lelungan menyang Paris. Iki minangka komedi romantis sing disutradarai dening Jean-Pierre Jeunet lan ditindakake dening Audrey tatoo.

Dheweke nyelehake sepatu ing pelayan sing kerja ing Kopi Mills Loro lan dheweke nemokake tujuane ing urip nalika mutusake mbantu wong liya supaya dheweke seneng. Film iki menang papat César Award lan nominasi sawetara Oscar, sanajan ora entuk. Nanging ing ndhuwur kabeh, iki film sing apik banget sing sukses banget karo masarakat.

Sampeyan uga sampurna kanggo ngerti Montmartre, ing dununge cafe sing dianggo Amelie. Nanging, beda karo lingkungan sadurunge, lingkungan sing kita deleng yaiku lingkungan saiki. Yen sampeyan lelungan menyang Paris, sampeyan uga isih bisa ngombe ing Café de Los Dos Molinos.

Urip ing Jambon

Edith piaf

Penyanyi Edith Piaf

Yen Prancis umume lan Paris utamane duwe simbol ing jagad lagu, mula Edith piaf, sing lair ing kutha Seine. Film iki nyritakake, sejatine urip penyanyi wiwit cilik ing lingkungan miskin kutha gedhe nganti sukses ing jagad.

Disutradarai dening Olivier Dahan, iki diwiwiti ing taun 2007. Nanging, yen ana prekara sing luar biasa, iki minangka kinerja apik Marion Kharbandha ing peran penyanyi. Nyatane, dheweke entuk Oscar kanggo Aktris Paling Apik kanggo prestasine, saliyane akeh pangenalan liyane.

Gabung karo pemeran kasebut yaiku Gerard Depardieu minangka Louis Leplée, pengusaha musik sing nemokake Piaf; Clotilde Courau dadi ibune artis lan Jean-Pierre Martins dadi petinju Marcel Cerdan, sing romantically melu lagu diva kasebut.

ratatouille, kontribusi animasi kanggo film sing bakal ditonton sadurunge menyang Paris

Piring Ratatouille

ratatouille

Kaya sing sampeyan ngerteni, Paris wis puluhan taun dadi adegan kasebut masakan paling apik ing saindenging jagad. Film iki adhedhasar iki, sing bakal mungkasi demo film kanggo ditonton sadurunge menyang Paris.

Remy minangka tikus sing teka ing kutha Seine kanggo nggayuh impene dadi koki sing hebat. Kanggo nindakake iki, mula dikenalake ing Restoran Gusteau, idolahe sing hebat. Ing kana dheweke bakal kolaborasi karo mesin cuci piring sing sederhana kanggo nggawe sup sing paling sukses ing kabeh Paris. Mangkono diwiwiti petualangan rodent tunggal.

Punika a film animasi diprodhuksi dening Pixar lan dirilis ing taun 2007. Sanajan direktur kasebut yaiku Jan Pinkava, pungkasane bisa Brad Bird lan, kanggo dubbing, aktor kasebut duwe peran saka Peter O'Toole lan pelawak Patton Oswalt. Uga, ing antarane penghargaan liyane, dheweke entuk Oscar kanggo film animasi paling apik. Akhire apik banget tampilan saka skyline saka Paris sing bisa dideleng ing salah sawijining adegan.

Minangka kesimpulan, kita wis ngusulake sawetara film kanggo ditonton sadurunge menyang Paris supaya luwih ngerti ibukota Prancis. Nanging, akeh liyane sing disaranake. Contone, Charade, kanthi Audrey Hepburn lan Cary Grant mlaku-mlaku ing pinggir Seine; Paris, paris, sing protagonis ngrebut teater ing kutha iki kanggo nganakake musike, utawa Ora kena, sing nuduhake kita regane kekancan, nanging uga kasusahan ing lingkungan kelas pekerja ing kutha gedhe. Lan, yen lunga, kanggo ngubengi Kutha Cahaya, sampeyan bisa maca artikel iki karo saran.

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*