Kastil Almodóvar, Game of Thrones ing Spanyol

Game of Thrones wis dadi seri buku fantasi abad pertengahan klasik lan salah sawijining adaptasi televisi sing paling sukses. Umume film wis direkam ing Inggris, nanging lokasi ing wilayah liyane ing Eropa uga digunakake lan ing Spanyol, para produsen nggunakake kastil sing katon ing foto kasebut.

Iku babagan Kastil Almodóvar del Río, benteng sing elegan lan gedhe ing Córdoba sing asale saka Muslim. Wis mesthi populer nanging wiwit ditampilake ing seri kasebut dadi luwih glossy, utamane ing antarane para penggemar. Mula, yen sampeyan ngimpi ngunjungi, ing kene kita bakal menehi kabeh sing kudu sampeyan ngerteni.

Sejarah Kastil Almodóvar del Río

Benteng iki duwe sejarah Romawi lan Muslim lan pambangunan kaping pisanan diwiwiti ing taun 760. Pirang-pirang abad! Sejarawan ujar manawa ing kene wis ana pamukiman Iberia-Turdetan, benteng lan dhasar didedikake kanggo pangiriman produk ing wilayah kasebut kayata sereal utawa minyak. Bangsa Roma wis ngerti iki, nanging umat Islam, Umayyah, ing taun 740 dibangun bètèng.

Iki diarani Al-Mudawar lan iki asale jeneng Almodóvar. Iki dadi tangan Spanyol ing mahkota Fernando III ing taun 1240 lan wiwit iku para raja beda nggunakake. Apa sampeyan ngelingi seri Spanyol sing populer wiwit taun 80an, Fuenteovejuna, adhedhasar episode sejarah nyata lan lakon saka Lope de Vega? Kutha lan Kastil Almodóvar dadi dana kanggo tuku Fuente Obejuna ing taun 1513, sanajan dheweke banjur bali menyang mahkota kasebut. Ing sawetara titik ing abad kaping pitulas, makutha sing padha dicabut saka properti iki banjur Almodóvar lan kastil kasebut dadi bangunan ksatria Ordo Santiago.

Bèntèng ambruk dadi ditinggal lan tekan abad rong puloh meh malih dadi reruntuhan reruntuhan. Nalika semana, kanthi wiwitan abad, mula Cacah XII saka Torralva miwiti rekonstruksi. Pakaryan kasebut terus dilakoni nganti tekane Perang Sipil. Banjur judhul petungan lan properti kasebut diwarisake dening sedulur, pungkasane Marques de la Motilla, ing kulawargane tetep saiki.

Kepiye Kastil Almodóvar del Río

Bèntèng ana ing sisih ndhuwur bukit dhuwur 131 meter, nyawang kutha Castillo de Almodóvar del Río. Total jembaré 5628 meter persegi. ing tembok dawane udakara 500 meter lan sawetara menara sing nalika semana menehi benteng sing ora bisa diresiki.

La menara pajeg Dununge ana ing ujung kidul kompleks lan dhuwure 33 meter. Menara iki kapisah saka bètèng, mung dipasang jembatan watu sempit sing kudune digawe saka kayu lan laci, sing paling apik kanggo nyisihake awake dhewe yen ana serangan. Menara alun-alun, kanthi papat jubin, kanthi guo, kamar utama, ruang tengah lan teras atap.

Dina iki, ing kamar sampeyan bakal weruh manekin sing pura-pura dadi tahanan kunjara abad pertengahan lan bolongan ing jubin sampeyan bisa ndeleng penjara sing peteng.

Kamar utama Torre del Homenaje nganggo gaya Gothic kubah, kanthi corbels dihiasi motif tanduran lan sungu ing pojok sing nggawe ruang alun-alun bisa diwujudake. Sing paling penting yaiku teras atap kanthi pemandangan Lembah Gualdalquivir sing ora ana tandhingane. Saliyane iku uga ana Menara Babak, kanthi basis prisma, lan ketoke minangka salah sawijining sing paling tuwa yen dudu sing paling tuwa. Nduweni lantai loro, sing ndhuwur duwe lemari laras lan sing ngisor digawe saka bata.

Ana uga Torreón del Moro sing katon ing kutha lan duwe lengkungan tapal kuda lan Menara alun-alun sing dununge ana ing pojokan sisih lor mangulon lan ana loro lantai, salah sijine saiki dadi tukang gunman lan liyane nganggo lukisan Mudejar kuno. Kanggo bagean kasebut Menara Sekolah Uga duwe rong jubin lan saiki nggawe pameran foto kastil sadurunge lan sawise dibangun maneh. Sampeyan bisa munggah menyang teras lan nikmati pemandangan sisih lor.

La Menara Ngrungokake Menara cilik kanthi kondhisi sing cukup apik lan digunakake kanggo ndeteksi serangan kejutan ing kastil kasebut. Ing Menara lonceng Sampeyan uga duwe kondhisi umum sing apik lan saiki sampeyan bisa ndeleng laporan video babagan Count of Torralva sing tanggung jawab kanggo rekonstruksi kastil sing apik. Ing Menara Ash Iki minangka menara liyane. Ditulis manawa ing jaman kraton kasebut ana tembok dobel lan malah telu. Mesthi wae, lokasine nggawe konstruksi moats ora prelu.

Nilaraken istana kanthi bertahap diwiwiti ing abad kaping XNUMX lan mulané ing wiwitan abad kaping XNUMX kebutuhan restorasi penting banget. Ing karya kasebut, rekonstruksi nambahake kapel, ing perpustakaan lan kraton nyawang lembah Guadalquivir lan matahari terbenam sing apik.

Istana kasebut duwe fasimetris sing narik kawigaten nalika ndeleng kanthi rinci. Ing njero, ing ruang tamu, sampeyan bakal weruh perapian putih gedhe kanthi gaya Anglo-Sakson. Kapel kasebut, ing tengah Patio de Armas, wiwit dibangun ing taun 1919 lan rampung ing taun 1934. Wujude segi wolu lan nduwe kubah neo-Mudejar sing apik banget sing diilhami dening Biara San Pablo, ing Seville.

Perpustakaan ora ana gandhengane karo sisa benteng kasebut ing babagan gaya seni. Ukurane udakara 12 lan setengah meter, dhuwure lima lan ambane pitu. Balok kayu sing dihiasi akeh banget lan uga ana patang balok sing nampilake seni neo-Mudejar.

Patio de Armas duwe, saliyane karo bangunan sing ditambahake ing abad kaping XNUMX, rong wadhah wadhah sing nalika semana menehi kamungkinan kastil nyimpen sawetara 290 ewu liter banyu udan utawa saka kali dhewe. Akhire, Ing wektu sing padha, siji menara ditambahake ing kastil, nomer sanga, sing diarani Menara Cilik.

Kunjungi Kastil Almodóvar del Río

Kutha iki cedhak kutha Córdoba, ing kutha Almodóvar del Río lan ing sawijining bukit. Menyang bukit iki sampeyan bisa mlaku mlaku, nganggo mobil utawa numpak pit. Peregangane ora dawa banget utawa tajem. Ing lantai ndhuwur ana parkiran sing gedhe supaya bisa ninggalake sepedha utawa mobil. Ana rong jalur sing sampeyan bisa tindakake, siji mbukak dalan lan dalan liyane sing nyebrang lapangan. Loro-lorone nyedhiyakake pemandangan deso, desa, lembah lan kali sing apik.

Sawise tekan ndhuwur kabeh lan sadurunge mlebu, sampeyan bisa mlaku kanthi wates, supaya bisa ngerteni benteng saka njaba. Sawise mlebu, sampeyan bisa milih macem-macem jinis wisata sing dipandu: Tur Dipandu dening Count of Torralva, Tur Dipandu dening Raja Mayordomo lan Tur sing Ora Dipandu.

  • Kunjungan Ora Dipandu- Sampeyan mlaku kanthi cepet miturut pitulung saka peta sing diwenehake karo tiket. Umumé, sampeyan bisa ngunjungi kabeh kastil kajaba papan sing khusus kanggo wisata sing dipandu. Sampeyan bakal ngliwati pirang-pirang kamar kanthi tema kanggo ngerti kedadeyan ing kastil (kayata gudang senjata kerajaan, ruang ganti raja lan ruang bawah tanah). Ana proyeksi audiovisual lan sawetara model, sing nuduhake pengepungan kastil lan liyane sing holografis, lan ing endi Marquis dhewe nerangake sawetara anekdot. Sampeyan bisa nambah lumaku liwat Taman Pit, kanthi limang wilayah. Regane 8 euro.
  • Tur sing dipandu dening Raja Butler: Iki minangka kunjungan sing khas ing endi juru kunci Pedro sing setya, aku ngancani sampeyan liwat kabeh kamar kastil. Tiket kasebut regane 13 euro lan ditindakake saben akhir minggu lan preinan jam 12 awan.
  • Tur Dipandu dening Count of Torralva: minangka tur kanthi teater liyane ing ngendi Count XII saka Torralva dhewe, tukang bangunan kastil sing gedhe, nuntun sampeyan, njlentrehake urip, masa kanak-kanak, kekarepane, motivasi kanggo nindakake proyek iki sing dheweke malah durung ngrampungake. Kunjungan iki regane 15 euro lan biasane ditawakake antara 12 lan 14.

Kanggo mriksa tanggal lan wektu kunjungan sing dramatisake, aku nyaranake sampeyan ngunjungi situs web resmi kastil sadurunge sampeyan lunga. Sampeyan uga bakal ngerteni macem-macem lan macem-macem kegiyatan sing biasane dianakake kastil kanggo mbukak donya abad pertengahan kanggo sampeyan lan adat istiadat kanggo pengunjung: Dina Rekayasa Sejarah, latihan pertempuran abad pertengahan, makan siang tengah lan wengi Fantastic saka Rembulan ireng.

Ah, aku ora pengin lali. Ing Game of Thrones kastil sing apik minangka omah leluhure House Tyrell.

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*