Gastronomi Italia

Gastronomi Italia

Italia minangka negara sing wis teka ngekspor gastronomi sing enak menyang kabeh jagad. Piring tradisional luwih bisa dadi klasik ing saindenging jagad amarga enak banget. Gastronomi ing negara iki beda-beda, nanging kita kabeh ngerti sawetara pasugatan sing paling apik, sing bakal dibahas ing kene.

Yen Italia minangka tujuan sabanjure, sampeyan mesthi bakal ngerti kabeh perkara sing kudu sampeyan coba ya utawa ya ing kutha-kutha utamane. Kang gastronomi wis dadi bagean saka kabudayane lan minangka salah sawijining perkara sing uga narik ribuan turis saben taun menyang negarane, kanggo nggoleki piring sing wis misuwur ing saindenging jagad.

Pizza

pizza

Yen ana sajian sing kiwa Italia lan wis nempuh jagad, mesthine pizza sing apik. Dina iki kita bisa nemokake pizza saka macem-macem kualitas ing macem-macem wilayah ing donya. Rantai panganan cepat saji wis njupuk sajian iki lan malih dadi cemilan take-out. Nanging, pizza tradisional lan pizza tukang ing Italia mesthi wae crita liyane. Ing Italia, duwe gastronomi kanthi panganan Mediterania, ing endi ana produk berkualitas tinggi. Tomat, roti, oregano lan zaitun dadi bagean saka pizza sing paling apik. Kita ora bisa mbukak liwat Italia tanpa duwe pizza ing restoran tradisional. Kajaba iku, ing negara iki kita bakal nemokake macem-macem jinis pizza. Neapolitan duwe adonan sing luwih terhidrasi, yaiku kembang. Adonan pizza Romawi ing tangan liyane luwih tipis lan luwih renyah.

Fokus

Fokus

Yen seneng pizza sing alus, sampeyan kudu terus sajian iki, mirip banget karo pizza nanging kembang. Sawetara wong salah amarga sawetara jinis pizza asli. Ing sajian iki, ora penting banget apa sing ana ing ndhuwur, nanging adonan sing enak, sing dicampur karo ramuan, tomat lan minyak zaitun. Sawetara wong nggunakake roti iki kanggo nggawe roti lapis utawa sandwich.

Lasagna

Lasagna

Iki minangka salah sawijining sajian liyane sing misuwur ing saindenging jagad sing wis nyoba kabeh, nanging ora mesthi ana kualitas sing unggul ing Italia. Lasagna beku ora ana gandhengane karo sing digawe ing restoran ing negara kasebut. Sampeyan bisa nemokake macem-macem resep kanthi macem-macem isiSanajan sing paling misuwur yaiku saos tomat lan daging cincang uga béchamel.

Pasta Italia

Spaghetti

Apa sing kudu diomongake babagan sajian sing saiki umume disajikake ing meh kabeh omah. Minangka panganan utama utawa sajian, pasta wis bisa nemokake papan ing omah kita amarga gampang disiapake. Nanging kudu ati-ati, amarga nalika ngomong babagan pasta Italia, kita bakal ngomong babagan sing digawe kanthi tangan lan dudu sing komersial, sing aditif lan pengawet luwih akeh, dadi kurang sehat. Pasta Italia duwe macem-macem jinis spaghetti kalebu sing paling misuwur. Ing restoran, sampeyan bisa duwe spaghetti kanthi nganggo cara akeh, yaiku la putanesca, sing ditambahake iwak teri, tomat lan sentuhan pedhes, utawa karbonara, kanthi saus sing digawe nganggo béchamel.

Gnocchi

gnocchi

Iki minangka pasta artisan sing digawe karo kentang. Ora misuwur kaya spaghetti, nanging mesthi uga kondhang. Kanthi glepung kentang, endhog lan butter ditambahake kanggo nggawe tempel sing beda.

risotto

risotto

Sapa sing durung nyoba risotto sing enak? Ing pirang-pirang restoran, sampeyan bisa nyoba beda risottos sing bahan utamane yaiku beras. Risotto kasebut kalebu nasi sing ora bisa dipotong, uga ora sop utawa ora longgar. Sampeyan kudu ndemek sentuhan kasebut dadi risotto sejati. Biasane dipangan utamane ing sisih lor Italia, sanajan saiki wis misuwur ing saindenging jagad. Resep bisa beda-beda, kanthi bahan tambahan kayata kerang, jamur, utawa keju.

Carpaccio

Carpaccio Italia

Carpaccio ora bisa dideleng kaya kabeh wong, nanging kalebu panganan sing asli. Iki uga saka sisih lor Italia, kaya risotto lan irisan iwak utawa daging sing mentah lan diasinake Dheweke nawakake rasa sing enak. Kadhangkala diasinake nganggo lemon utawa keju, sanajan minyak zaitun mitos biasane digunakake, bahan dhasar ing gastronomi Italia.

Vitello tonnato

piring vitello tonnato

Iki minangka sajian sing durung diekspor menyang saindenging jagad, kaya sing kedadeyan karo risotto, pizza utawa pasta. Pramila salah sawijining masakan Italia biasane sing isih bisa kaget nalika teka ing negara iki. Sajian iki dikenal minangka tuna veal utawa vitello tonnato lan duwe asal Piedmontese. Iki minangka panganan khas amarga daging sapi disajekake ing saos sing digawe tuna, menehi rasa sing rada aneh.

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*