Gastronomi Prancis

Francia Nduwe gastronomi legendaris, luwih seneng nampa sampeyan nalika sampeyan ngrasakake. Saka jajanan paling apik nganti sandwich sing sederhana lan pedesaan kanthi butter lan ham ing pinggire Seine, macem-macem kasebut ora ana enteke.

Plancong menyang Prancis lan ora nikmati masakan kasebut minangka dosa sing kita ngarep-arep ora bakal nindakake. Yen sampeyan ora ngerti banget babagan tawaran kasebut, aja ketinggalan artikel iki babagan macem-macem lan mesthi enak gastronomi Prancis.

Gastronomi Prancis

 

Protagonis gedhe yaiku anggur lan kejuLoro-lorone duwe asal-usul abad pertengahan, nanging biasane ana liyane. Masakan Prancis abad pertengahan duwe pengaruh Italia sing gedhe, nanging wis ana ing abad kaping pitulas, wiwit diwiwiti kanthi cara sing luwih pribadi, lan ing sawetara abad kaping rong puluh, masakan Prancis regional sing beda-beda padha teka ing masakan internasional sing dikenal internasional yaiku masakan Prancis, ngekspor ing cara pasugatan lan rasa.

Saéngga UNESCO (Organisasi Pendidikan, Ilmiah lan Budaya PBB) nambahake masakan Prancis ing dhaptar kasebut pusaka budaya sing ora ketara ing taun 2010. Sejatine saben wilayah nyumbang bahan lan cara masak dhewe, padha saben musim taun lan saben dina mangan, yaiku sarapan, nedha awan utawa nedha bengi. Tambahake ombenan, koki lan restoran. Iki minangka persamaan sing paling apik.

Apa sing bakal dipangan ing Prancis

Aku seneng menyang supermarket lan tuku kabeh, legi lan asin. Keju iku apik banget, sanajan ing pasar swalayan, lan nalika sore tèh utawa kopi karo jajanan Prancis iku rencana sing paling apik. Nanging mesthi wae, mesthi ana masakan khusus sing disaranake kabeh wong supaya nyoba, mula kita lunga.

Sampeyan bisa mangan siji kassoulet, luwih-luwih yen sampeyan mlebu musim salju. Iki minangka jinis panganan sing ana kacang putih, sosis lan daging babi confit. Iki minangka panganan khas saka sisih kidul-kulon negara kasebut, ing antarane Carcassonne lan Toulouse. Ana variasi lan mula ana wilayah sing ditambahake jamur utawa daging bebek, nanging yen sampeyan ngubengi bagean Prancis kasebut, sampeyan bakal bisa ndeleng ing menu.

Ing gaya sing padha, klasik klasik yaiku bourguignonne daging sapi: godhok karo anggur sing nyenengake.

El Foie gras iku ora liya yaiku sing enak pate sing enak disebar ing roti. Pepati pepati, sing pungkasane paté, asale saka kewan sing diwenehi pari-parian nganti pirang-pirang minggu amarga tujuane utamane supaya bisa lemu nganti sepuluh kali ukuran normal. Iki nyebabake sawetara protes saka lingkungan lan ngerti, apa ora? Nanging foie gras isih digawe ...

ing keong Iki minangka panganan klasik liyane nanging ora cocog kanggo kabeh weteng. Ora kanggo mine, diwenehi cilik. Babagan iki yaiku keong, siput sing dimasak nganggo peterseli, bawang putih lan mentegasing disedhiyakake nganggo cangkang lan piranti khusus kanggo ngilangi bug lan ngrasakake. Keong paling apik asale saka Burgundy lan persiapane, sanajan ora sithik bahane, nanging ora gampang.

Critter diwenehi panganan herbal sing resik lan dicuci kanthi apik sadurunge dipindhah menyang pot ing endi segara mentega, bawang putih lan peterseli ngenteni. Kabeh proses butuh telung dina mula regane ora murah. Aku kira sampeyan kudu semangat amarga rasane parsley lan papak paling enak nanging ...

Yen sampeyan luwih milih hamburger, sampeyan ora kudu entuk rantai panganan cepet. Sampeyan bisa nyoba ing boeut tartare, burger desa digawe karo daging berkualitas apik sing dicampur karo rempah-rempah, kanthi tangan, supaya kabeh bisa ngicipi rasa sing enak. Dadi karo kentang goreng, kombinasi sing sampurna.

Mesthi ana cheeses kanggo saben rasa. Favoritku yaiku Camembert, aku bisa mangan sedina muput sanajan kulkas ora enek ambune kaya bosok. Ana hard, alus, pedhes, susu sapi, keju susu wedhus ... Apa jenenge ratatouille? Yaiku campuran sayuran irisan, jinis rebusan, nanging rasane bakal gumantung karo juru masak. Miturut pendapatku, ora ana sing istimewa.

ing sikil babi Dheweke minangka panganan sing langka, nanging wong Prancis mesthi ngerti carane njupuk kauntungan saka kabeh kewan iki supaya ora bisa mlaku. Nalika sikile dipangan ing pirang-pirang negara liyane ing Prancis, mula cukup populer. Dheweke dimasak alon-alon supaya daginge empuk banget lan sithik gelatin. Ya iku panganan sing kotor, ya, nanging idhep yaiku njaluk balung dhewe.

Terus karo kewan ing Prancis, dheweke mangan ilat sapi, yaiku langue de boeuf, isi, lan weteng sing dimasak suwene suwe saya suwe saya suwe saya cilik kanthi anggur putih lan jamu. Ing endhas pedhet uga kalebu ing masakan Prancis, utawa otak liyane. Dikenal minangka tete de veau lan biasane disajeni karo saus sing digawe karo kuning telur, minyak lan mustar sing diarani gribiche.

Yen ilat, weteng, lan otak sampeyan ora cukup, kepiye pankreas? Piring iki diarani Ris de veau lan disiapake luwih dhisik kanthi ngliwati glepung lan mentega kanggo dicampur ing pungkasane nganggo jamur.

ing usus babi uga dipangan ing kene kanthi jeneng andouillette. Dheweke duwe aroma sing cukup kuwat lan rasa sing legi. Dheweke ujar manawa papan sing paling apik kanggo dicicipi yaiku Lyon lan dheweke dilayani bawang bawang. Panganan liyane sing alus kanggo indra yaiku couilles de mouton, testis saka wedhus. Biasane dikupas, ditinggalake ing banyu adhem suwene sawetara jam, diiris lan diisi nganggo jeruk nipis, anggur putih lan peterseli. Dheweke manis, lembut lan ora murah babar pisan.

Kepiye yen saiki kita pindhah menyang masakan sing padha kaya basa Prancis nanging kurang langka lan luwih enak? Aku ngomong babagan macarons, croissant, crepes lan baguette.  Macarons yaiku delicacies warna-warni, alus lan manis sing diisi karo krim kanthi rasa liyane. Ana patissery khusus kanggo para pandhita lan pangriptane minangka pengrajin sejati ing teknik iki sing angel dipelajari. Croissant kasebut apik banget lan kanggo aku ora ana sarapan tanpa sarapan lan crepe didol ing endi wae lan ing kabeh rasa, wiwit saka mentega lan gula nganti Nutella.

Baguette minangka ikon Prancis. Roti enak lan iringan sing sampurna kanggo bagean sing apik Keju Gruyère, Camembert utawa brie. Sandwich sing apik ing pinggir Seine, disebar karo mentega lan ham, ora bisa ditinggalake ing tinta.

Pungkasan, sawetara tips: coba panganan ing stasiun sing sampeyan lelungan amarga sampeyan njamin rasa sing enak lan rega sing apik. Yen sampeyan ndeleng wong ing restoran utawa ing kios cilik, buktekake ing kana manawa ana wong sing ngenteni. Aja mandheg tuku ing supermarket sing bakal entuk produk sing apik banget. Yen sampeyan mangan ing restoran, coba menu dhisik lan mesthi wae, yen ana sajian langka sing dakkarepake narik kawigaten .... aja ragu-ragu! Wani! "

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*