Gastronomi Jepang

La gastronomi jepang Iki minangka salah sawijining favoritku. Sawetara prekara sing ora disenengi lan aku ngajak supaya kabeh wong sing lelungan menyang negara sing akeh srengenge katon prasangka lan kasurung nyoba kabeh. Pancen kabeh.

Kasunyatane yaiku gastronomi Jepang iku luwih saka sushi, Dadi, yen sampeyan pengin plancongan utawa metu lan nyoba restoran Jepang, ing kene bakal dibahas babagan sing paling enak saka Panganan Jepang.

Jepang lan masakane

Masakan Eropa wis biasa karo daging lan meja sing duwe sawetara lan akeh panganan. Masakan Jepang beda: mung ana daging lan pasugatan sing akeh. Aku kelakon lungguh ing meja lan mikir yen aku bakal keluwen ... nanging ora ana sing bisa adoh.

Masakan Jepang wis akeh masakan mangsan, Keahlian regional lan akeh restoran sing duwe spesialisasi sajian, sing wis tekan level sing luar biasa. Sejatine, nalika ngomong babagan mangan ing Jepang, kita ngobrol babagan sushi, tempura, ramen, soba, udon, yakitori, sashimi, kari, tonkatsu, okinomiyaki, beras, tahu lan acar. Jeneng apa!

Sushi

Ayo miwiti karo sushi. Apa dheweke sajian sing paling populer ing njaba Jepang nanging ing negara kasebut, ana siji liyane, sing katon, utamane, ing acara-acara khusus. Piring duwe beras sing disiapake nganggo cuka sushi lan ngetrapake teknik tartamtu, lan iwak. Ana macem-macem jinis, nanging ing antarane sing paling populer yaiku:

  • norimaki: yaiku rol sing khas, macem-macem jinis, lan malah tuku kombini (Lawson, 7/11).
  • nigiri: werni pari sing paling akeh disigar nganggo iwak utawa kerang ing tutup. uga ana macem-macem jinis.
  • temaki: yaiku gulung dawa lan gedhe sing ditutupi rumput laut nori lan diisi nasi, sayuran lan iwak.
  • inari: iku sushi sing murah nuli pari dilebokake ing njero tas tahu goreng.

Tempura

Ing kene kita ngomong babagan sayuran goreng, iwak lan panganan laut. Iki minangka panganan sing asale saka Portugis sing muncul ing negara kasebut ing abad kaping XNUMX, ing Nagasaki, lan suwe-suwe nyebar menyang Jepang kabeh kanthi popularitas gedhe. Biasane panganan utama lan ana restoran khusus kanggo tempura, nanging kadang tempura kaya topping saka udon utawa soba.

Ana tempura iwak, udang, aubergine, jamur, waluh, ubi jalar lan malah ana macem-macem sing nyampur sayuran lan iwak lan panganan laut sing diarani kakiage. Tempura biasane disajikake, yen digawe kanthi bentuk individu, kanthi uyah sethithik lan diiringi saos utawa wasabi utawa mangkuk cilik daikon, turnip putih.

Udon

putra mie gandum, luwih kenthel tinimbang soba, putih lan enak banget. Bisa dipangan panas utawa adhem lan ana uga kombinasi sing luwih populer tinimbang liyane.

Antarane aroma panas yaiku kamage, diiringi saos lan sayuran sing kadang disajikake ing sajian sing dingerteni, yaiku kake nganggo duduh kaldu lan bawang bombay, populer ing Osaka, kari (kuat banget supaya sampeyan kudu ati-ati supaya aja diwarnai), chikara disajikake karo mochi (kue beras) lan nabeyaki Sing diwenehake karo topping tempura.

Antarane macem-macem jinis udon adhem ana ing zaru, disedhiyakake ing piring pring khusus, ing tanuki Uga bisa disajikake kanthi panas lan kanthi tempura, kitune lan tempura padha. Sejatine dheweke kabeh enak banget, sampeyan duwe aroma lan duduh kaldu sing paling apik, ora bisa ditinggalake mangkuk kosong.

Ana akeh restoran khusus ing udon lan uga akeh senar karo regane murah, antarane 500 nganti 1000 yen.

kompor

putra mie soba, luwih deso lan lengket. Apa dilayani panas utawa adhem lan dheweke uga misuwur banget ing saindenging Jepang. Malah ana restoran sing nyiyapake dhewe lan ora tuku, entuk massa khusus lan amarga iku, luwih misuwur tinimbang toko liyane.

Soba sing paling dhasar yaiku Aku seda soba, nganggo mi soba sing digodhog lan didhem lan dipangan nganggo kecap. Sawetara piring soba mung dipangan ing wektu tartamtu taun, umpamane ing Taun Anyar. Ing supermarket dituku kanthi kemasan, garing, kaya ing kene kita tuku pasta, nanging luwih apik yen seger.

Varietas soba liyane yaiku kake soba nganggo duduh kaldu saka bahan tanduran, ing kitsune soba karo tahu goreng, ing tanuki soba nganggo tenkatsu lan tempura utawa nanban sing duduh kaldu pitik utawa bebek.

Kaya restoran udon uga ana restoran sobaMalah ana panggonan sing nawakake menu loro kasebut. Regane padha lan sampeyan bisa uga ora bisa mbedakake macem-macem. Sampeyan mung kudu ngerti yen sampeyan bakal seneng.

Ramen

Masakan mi lan duduh kaldu rada diimpor saka China. Ramen minangka keunggulan par panganan sing murah lan populer, ora ana sudhut ing Jepang sing ora entuk. Ramen Diklasifikasikake miturut sup dhasar mula ana macem-macem jinis ramen, ana sing luwih populer tinimbang liyane.

Contone, sing shio ramen entheng, asin, nganggo duduh kaldu pitik utawa kadang daging babi. Ing miso ramen roso karo miso paste lan lair ing Hokkaido, ing shoyu ramen rasane kaya kecap lan bisa duwe kaldu iwak utawa daging babi. Lan pungkasane tonkotsu sing digawe nganggo balung daging babi kanggo ngrasakake duduh kaldu. Kandane luwih kenthel lan enak banget.

Mi digawe saka gandum lan ana sing dawa lan kandel nanging uga mi tipis. Ing ramen sampeyan bisa pesen daging babi panggang, pring, bawang bombay, tunas kacang, endhog rebus, diasinake utawa mentah, rumput laut, kue iwak diarani kamaboko, jagung mentega utawa butter garing. Lan kaya ora cukup, menu biasane ngemot piring minangka iringan kayata gyosas (pangsit enak), nasi ...

Yakitori

Yen sampeyan seneng daging lan dudu penggemar sup lan mie, yakitori kanggo sampeyan. Sederhana, murah, sedhep. Iku babagan tusuk sate ayam, daging lan viscera, sing dimasak ing panggangan. Menu kasebut wiyar ing restoran khusus lan murah banget, mula, kanthi bir adhem es asring dipesen.

Ana uga yakitoris populer minangka momo, paha ayam, ing negima, sing tsukune nganggo daging meatloaf, sayuran lan endhog, ing torikawa cukup greasy utawa ing reba, ati pitik. Kadhangkala, sampeyan bisa milih sing asin utawa legi. A bungah tenan!

Sashimi

Yen iwak iku duweke sampeyan lan sampeyan ora wedi mangan mentah mula sashimi kanggo sampeyan. Yaiku kondhang kaya sushi lan sanajan ing iwak iku temtu bahan utama Uga ana sashimi kanthi daging sapi, jaran utawa daging rusa.

Ana akeh restoran sashimi lan macem-macem jinis. Dheweke bakal nglayani nampan karo sawetara piring iwak mentah, potong irisan empuk lan diwenehi sayur-sayuran utawa daikon lan es sing akeh banget supaya seger. Biasane dipangan nganggo kecap, sampeyan udan udan lan tutuk, utawa nganggo jahe wasabi utawa parut.

Varian? Sashimi Sake, magurotaisaba, katsuo. Katsuo minangka iwak sing populer ing Jepang. Sashimi liyane dudu iwak nanging panganan laut kayata gurita, cumi-cumi, udang, kerang lan kaviar.

Okonomiyaki

Favoritku! Iki minangka sajian sing digawe panas panggang karo akeh kubis lan masi sing duwe bahan beda ing ndhuwur. Gumantung saka apa sing sampeyan duwe, okonomiyaki diarani beda lan asring banget misuwur ing Osaka lan Hiroshima, sanajan ing Tokyo sampeyan uga bisa mangan.

Saus peteng sing khas banget kanggo panganan iki duwe rasa tartamtu sing padha karo saus Worcestershire, nanging uga ana garis karo mayonis lan bonito parut kanthi panas sing dipangan panganan, obah kaya isih urip. Ana macem-macem papan sing bisa disiyapake dhewe, nanging umume sampeyan ndeleng juru masak sing masak ing ngarepe.

Kari

Apa sampeyan mikirake kari minangka rempah-rempah ing toples ing pawon? Ora ana sing bisa dideleng ing Jepang. Cukup sajian lan mambu banget yen ing nedha awan sampeyan kadang mlaku-mlaku ing dalan lan ngatasi sampeyan.

Ana restoran kari sanajan sampeyan uga bisa tuku kari ing supermarket. Piring kasebut iku beras lan daging karo kentang lan bawang. Saosipun kari lan iku kandel banget lan peteng lan rasane legi, ora pedhes kaya kari India sing asale. Daging bisa dipilih ing antarane daging babi utawa daging sapi lan sajian biasane diiringi sawetara pickle.

Tonkatsu

Pungkasane, sajian iki sing disenengi para penggemar. Is babagan irisan daging babi sing wis roti lan goreng sing kenthel. Dheweke ngawula marang sampeyan umume minangka bagean saka pesawat, saka menu, ing kana uga ana sup miso, acar lan kubis. Ana saos mustar utawa tonkatsu, jinis saus Worcestershire.

Uga disedhiyakake ing katsudon, sing luwih apik banget yaiku mangkok beras sing dicampur karo endhog lan bawang. Yen sampeyan luwe, iki piring sampeyan. Lan pungkasane umume ndeleng roti isi, katso sando, ing toko lan sepur.

Nalika sampeyan ndeleng, Masakan Jepang nawakake sethithik, mesthi wae kelangan, rampung apik. Sampeyan bisa ngrasakake sing luwih masak tinimbang liyane, nanging sanajan rantai sing paling populer lan murah ora nguciwani sampeyan. Priksa uga plancongan dadi plancongan gastronomi. Ing Jepang, sampeyan ora bakal getun.

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*