Gastronomi Austria: masakan khas

Gastronomi Austria

Dina iki kita bakal ngumbara pikirane liwat gastronomi Austria kondhang. Jinis masakan iki akeh pengaruh, kalebu masakan Yahudi, Hongaria utawa Ceko. Iki minangka masakan sing misuwur kanthi pasugatan utama, kanthi daging sing enak lan uga kue-kueane.

Kita arep menyang ngerteni sawetara sajian khas masakan Austria, jinis masakan sing nyedhiyakake masakan sukulen sing kebak rasa. Pancen ngerti gastronomi ing papan sing dikunjungi amarga kalebu bagean budaya lan sejarahe.

apple strudel

apple strudel

Mesthi wae jeneng iki wis dingerteni kanggo sampeyan, lan pie apel iki uga minangka panganan khas Jerman sisih kidul. Babagan a gulung adonan sing tipis banget sing dadi jajanan puff. Ing njero kita nemokake apel, gula, kayu manis, kismis lan breadcrumbs. Sampeyan uga umume nambah sawetara kacang supaya bisa menehi rasa luwih akeh. Digawe ing oven lan biasane disiram karo gula es lan kadhang diiringi krim legi kanthi aroma vanilla. Singkatnya, panganan cuci mulut sing kudu sampeyan coba lan meh mesthi bakal disenengi.

Viener schnitzel

Scnitzel

Este steak gaya vienna nduwe pengaruh Arab ketoke. Ditulis manawa wong-wong Arab nggawa resep menyang Spanyol banjur menyang Italia lan pungkasane tekan kene. Dina iki minangka salah sawijining sajian sing kudu dicoba saka masakan Austria. Wis disiapake karo daging sapi sing dipotong dadi irisan lancip, amarga sampeyan kudu nambah adonan. Banjur dicelupake ing glepung, endhog sing diantemi lan roti panggang. Iki minangka ide sing cocog karo basa Spanyol Spanyol sing wis ngerti, mula panganan iki bisa uga akrab lan enak sekaligus. Nanging, ing masakan Austria biasane digoreng mentega lan dudu minyak zaitun. Minangka cara kanggo ngawula, biasane nambah kentang goreng utawa salad minangka sisihane.

Daging sapi rebus

Daging sapi rebus

Piring iki digawe nganggo Daging sapi gaya Wina. Daging iki dimasak ing duduh kaldu sayuran utawa banyu sing bisa menehi rasa tartamtu. Yen wis mateng banjur dipotong-potong banjur disuguhake. Biasane diiringi kentang tumbuk lan sawetara kompot utawa saos kanggo njupuk daging. Kabeh iku sajian khas lan tradisional sing pantes dicoba, luwih-luwih yen sampeyan seneng daging.

Sosis Viennese

Ora bisa ilang ing Diet Austria sosis Wina sing misuwur. Pancen bener yen daging duwe peran penting ing gastronomi, mula panganan iki minangka panganan liyane sing ora kudu kita lali. Biasane umume digodhog nganggo daging sapi utawa daging babi banjur dirokok. Pungkasane, dheweke disajikake kanthi macem-macem cara, sanajan bisa dipangan kanthi roti. Kita mesthi bakal nemokake akeh restoran sing bisa mangan sosis Wina asli.

Gulash

Sajian iki duwe pengaruh ing Eropa Wétan lan wis misuwur ing papan kaya Hongaria. Iki minangka panganan sing dianggep asor, nanging saiki kalebu bagean budaya ing negara iki mula bisa ditemokake ing akeh restoran lan coba. Iki minangka daging rebus sing gampang disiyapake. Salad kentang lan peterseli biasane ditambahake. Sajian sederhana nanging panganan sing mesthi kudu dicoba lan nikmati.

Pangsit

Pangsit

Piring iki kasusun saka bakso sing dimasak ing banyu asin. Bakso beda-beda ing kabeh bagean ing jagad iki, nanging kalebu panganan diet utama Austria. Iki bisa digawe saka kentang, roti utawa glepung utawa daging, padha banget karo bakso sing bisa dideleng ing endi wae ing jagad iki. Nanging ing Austria, bahan kasebut bisa beda-beda.

Plätzchen

ing cookie sing diarani khas kalebu musim Natal. Mesthi kita kabeh wis weruh jinis cookie bentuke ing panggonan liya, amarga wis misuwur banget. Resep biasane beda-beda gumantung saka siji omah menyang omah liyane, sanajan sing jelas yaiku babagan cookie manis sing digawe nganggo adonan cekak sing disebar banjur dipotong nganggo peralatan kanthi macem-macem bentuk. Coklat utawa potongan buah garing bisa ditambahake. Dadi, yen sampeyan tekan Austria nalika Natal, sampeyan bakal bisa ndeleng manawa cookie kasebut kalebu klasik.

Sachertorte

Jajan sacher

La Kue sacher wis dadi klasik jajanan ing umume jagad, salah sawijining permen sing enak banget ngliwati wates. Iki minangka kue coklat sing digawe saka rong lembar coklat lan kue bolu mentega sing dipisahake karo selai aprikot. Kabeh kue ditutupi karo frosting coklat peteng sing menehi tampilan sing enak.

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*