Casa Botines saka Gaudí bakal pisanan dibukak ing wulan April

Karya arsitek modernis sing brilian Antonio Gaudí gegandhengan karo Barcelona. Amarga alasan iki, nalika ngomong babagan artis iki, kita bakal terus ngelingi Park Güell sing apik, Sagrada Familia sing apik utawa omah modernis. Nanging, Gaudí ninggali telung karya ing njaban Catalonia: Casa Botines, Capricho de Comillas lan Istana Episkop Astorga. Merata ayu nanging ora kondhang.

Casa Botines bakal mbukak lawang kanggo umum wiwit tanggal 23 April sawise karya restorasi intensif. Peresmian iki bakal menehi kamungkinan ngakses kabeh bangunan, markas Fundación España Duero saiki, sawijining prekara sing durung kedadeyan sadurunge ing sejarah 125 taun. Mula, yen sampeyan duwe rencana plancongan menyang León, disaranake sampeyan ngunjungi pribadi arsitektur iki kanthi cap Antonio Gaudí.

Sejarah Casa Botines

Arsitek Catalan sing misuwur ngrampungake Omah Episkopal Astorga nalika Eusebi Güell, pelindung lan kanca, nyaranake kanggo loro wirausahawan tekstil Leon yen dheweke golek wong kanggo nggawe markas perusahaan, bangunan perumahan lan gudang, ing tengah Singa

Gaudí ngrancang istana kanthi inspirasi abad pertengahan lan nambah fitur-fitur gaya Neo-Gothic. Botines House dilengkapi papat lantai, ruang paling ngisor lan loteng. Dheweke nyelehake omahe sing duwe ing lantai siji lan sisane arep disewa. Uga nyedhiyakake lantai ngisor kanggo kantor lan ruang paling ngisor bakal digunakake minangka pusat panyimpenan barang dagangan kanggo perusahaan tekstil sing ana.

Gaudí pengin ninggali tandha pribadine kanthi nambah ing sudhut papat menara silinder sing ditutupi puncak, patung Saint George lan naga, lan parit sing dilindhungi pagar besi tempa.

Karya kasebut diwiwiti ing taun 1892 sawise ngatasi serangkaian perselisihan karo dewan kota León lan Casa Botines rampung kurang saka setaun dadi gumun kabeh. Kacepetan bangunan kasebut rampung bakal nyebabake kontroversi amarga desas desus nyebar manawa ora dibangun kanthi apik lan bakal ambruk.

Cidra iki ndadekake Gaudí nesu amarga dheweke dadi arsitek urutan pertama lan prestise bisa rusak. Kasunyatane yaiku kanggo pambangunan Casa Botines, dheweke nggunakake teknik konstruksi sing inovatif banget kaya yayasan batu bata. Dheweke uga adaptasi istana karo iklim Leon sing adhem kanthi nggunakake tembok watu gamping sing kandel lan nggedhekake lampu interior liwat jendhela lan lampu langit neo-Gotik gedhe.

Kanggo mungkasi gosip kasebut, Antonio Gaudí nggawe laporan teknis lan para insinyur ora nemoni masalah struktural. Apa sing dituduhake kanthi tetep puluhan taun nganti saiki.

Pentinge rincian

Kanggo pambangunan Casa Botines, Antonio Gaudí sinau macem-macem monumen kutha kasebut kanggo nggabungake karyane. Katedral León pengaruhe banget marang arsitek sing nyelehake abu abu kapur, windows trilobed lan slate ing atap kanthi gaya Leonese ing njaba lan menehi karakteristik interior Barcelona sing ana ing karyane.

Mbukak kanggo umum

Ing taun 1931 Caja de Ahorros y Monte de Piedad de León angsal bangunan kasebut. Iki dinyatakake minangka Monumen Sejarah ing taun 1969, lan ing taun 1994 ana restorasi anyar. Lantai ngisor bangunan kasebut asring digunakake minangka papan pameran. Saiki mbukak telung jubin sing bakal nuduhake bagean saka 5.000 potongan sing diduweni, kalebu lukisan Casas, Sorolla, Madrazo utawa Tà Puppies. Ing tahap sabanjure, dheweke bakal ngresmekake sisane karo rekreasi toko kain lan sawetara omah. Kanthi iki, dheweke ngarep-arep entuk penghasilan sing bisa mandhiri. Kajaba iku, bakal dadi papan turis anyar sing bakal dikunjungi ing León.

Penasaran Casa Botines

Simbol singa

Ing lawang façade utama, Gaudí nyelehake singa wesi, simbol kutha, lan ing ndhuwur patung watu Saint George lan naga minangka pajeg kanggo Catalonia.

Patung saint george

Ing facade Casa Botines, kita nemokake patung Saint George, santo pangreksa Catalonia lan Aragon. Patung kasebut uga ditampa kritik ing León, amarga pecah karo ikonografi tradisional Saint George. Cetakan Saint George iki digawe langsung menyang pematung Lorenzo Matamala Pinyol lan naga kasebut mirip banget karo siji sing wis digunakake ing Sagrada Familia.

Sajrone karya restorasi ing taun 1950, para pekerja nemokake tabung timah ing njero patung kasebut, ing njerone ana rencana asli bangunan sing ditandatangani dening Gaudí, kontrak properti, koin, sertifikat rampung karya lan kliping koran nalika semana.

Patung Antonio Gaudí

Ing ngarepe Casa de Botines sampeyan bisa ndeleng bangunan sing lungguh ing jejere arsitek. Iki minangka patung tembaga digawe dening José Luis Fernández, sing nuduhake Gaudí lungguh kepenak lan nulis sawetara cathetan. Sajrone kunjungan menyang Casa Botines de León, lungguh ing bangku iki lan njupuk foto karo Gaudí minangka perkara sing kudu ditindakake para turis.

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*