Geirangerfjord, fjord sing apik nalika film The Wave direkam

Siji luwih saka biasane film bencana film Amerika asring. Yen dudu gempa bumi super, mesthine alien, nanging meteorit, nanging wabah zombie. Tema kasebut yaiku bencana lan pemusnahan lan sapa wae sing bisa milih awake dhewe.

Apike tenan yen wong Norwegia melu genre film sing padha, nanging dheweke nindakake film kasebut Gelombang. Kita ndeleng ing bioskop ing 2015 lan sawetara sing nikmati mengko ing Netflix, mung kanggo ndeleng bilai thriller ing basa liyane kajaba Inggris. Lan paling ora, kanggo aku uga seneng pemandangan apik saka fjords Norwegia.

The Geirangerfjord

Norwegia duwe akeh fjord sing apik nanging salah siji sing paling turisme iku sing. Dumunung ing Kabupaten Romsdal, ing wilayah Liyane, lan udakara sekitar Dawane 15 kilometer minangka lengen saka fjord liyane, Sunnylvsfjorden lan siji iki minangka gantine liyane sing luwih hebat, yaiku Storfjorden.

wiwit 2005 iku Warisan Donya, penghormatan sing diwenehake karo fjord liyane sing cedhak. Nduweni sawetara air terjun sing apiks kaya sing misuwur Air Terjun Pitu Suster. Iki minangka pitung lepen kapisah sing dadi pitung air terjun, sing paling dhuwur tekan 250 meter. Dheweke duwe jeneng apik iki amarga ana legenda sing nyritakake pitung suster sing nari ing sangisore gunung nalika dheweke ngunggah-unggahi saka ndhuwur. Grojogan liyane sing misuwur yaiku Grojogan biksu. Kalorone adhep-adhepan.

Fjord nduwe tembok gunung sing curam lan landhep banget lan lengen segara sempit banget, mula kombinasi kasebut akeh banget. Yen kita nambahake air terjun ing kene, mula apik banget. Sanajan ing jaman liyane masarakat manggon ing kene, ing tegalan gunung lan desaSaiki akeh sing ditinggalake.

Sawetara bisa mlaku kanthi mlaku, ing plancongan kasebut njobo wong Norwegia seneng banget, utawa numpak kapal. Mlaku mbebayani amarga ora ana jembatan lan dalane asring macet ing tebing sing dhuwur banget. Sawetara sing biasane dibukak ing musim panas yaiku Knivsfla, Blemberg utawa Skagefla. Saiki ana feri kabelway sing dadi promenade turis sing mbukak dalan antarane rong pamukiman cilik kayata Geiranger lan Hellesylt.

Gelombang lan tsunami sing bisa ditindakake

Ngluwihi sing Gelombang minangka film adhedhasar kedadeyan sing bisa kedadeyan. Kasunyatane, kedadeyan sejatine dicritakake ing wiwitan sing kedadeyan ing wulan April 1934. Banjur rock slide saka gunung kasebut ngasilake tsunami sing ngancurake desa Tajford sing mateni udakara 40 wong lan sadurunge, awal abad kaping XNUMX, kedadeyan sing padha. Kasunyatane mesthi bisa kedadeyan maneh.

Sejatine yaiku desa cilik Geiranger, tujuan wisata, dibangun ing mburi fjord ing cangkeme Kali Geirangelva. Gunung Akerneset sing lagi mlebu ing fjord Babagan iki terus diawasi, kaya sing dingerteni ing film, amarga yen ambruk, mesthine bakal ngasilake tsunami gedhe sing bakal ngrusak ora siji kutha, nanging sawetara mung 10 menit.

Gunungan nduwe retak sing ngembang ing tingkat loro nganti 15 sentimeter saben taun lan dheweke ora mandheg nyoba ngetung kepiye carane, kapan lan apa akibat sing bisa diramal yen 1500 meter gunung dipisahake karo fjord.

Ahli geologi ngramal manawa longsor kasebut kedadeyan udakara 50 yuta meter kubik (kaping pindho kali loro longsor ing abad kaping XNUMX): watu sing ana ing njero banyu fjord bakal nyebabake gelombang gedhe, tsunami, dhuwure udakara 30 meter sing bakal ngrusak kabeh pesisir sadurunge.

Klompok bangunan sing bisa dideleng ing kadohan pancen apik tenan biyen ana peternakan ing kene sing saiki ditinggal. Lokasi kasebut nggumunake lan wis dijaga amarga nggambarake khas urip sing angel ing fjords, nanging sing sejatine lokasine cukup medeni: mung lara dening banyu, mung 100 meter ing ndhuwur segara lan ing lereng curam sing rentan kena longsor ... Sanajan para pembangun nganggep lan diamati kepiye atap bangunan ing pucuke lereng supaya longsor sing bisa diluncurake, isih medeni .. .

Kabeh nambah film bencana dadi salah sawijining hits box office paling anyar ing Norwegia lahir (malah dipilih kanggo dipajang dadi Film Luar Negeri Terbaik kanggo Oscar…). Film iki direkam ing Geiranger  lan bagean interior ing studio ing Romania. Investasi meh nem yuta euro lan yen kita mikir manawa ing Norwegia, adol 30% luwih akeh tiket film tinimbang Jurassic World ... iku sukses!

Kunjungi Geiranger

Yen sampeyan seneng film ing musim panas iki, sampeyan bisa tur saka fjords Norwegia. Pelabuhan Geiranger minangka plancongan plancongan nomer telu paling gedhe ing Norwegia lan ing musim turis patang wulan ditampa saka 140 nganti 180 kapal.

250 wong minangka penduduk sing stabil ing papan kasebut, nanging ing mangsa panas luwih saka 300 ewu turis teka ing wulan-wulan kasebut. Ana macem-macem tawaran akomodasi, kalorone saka hotel bintang lima saka kamp, dadi sampeyan bisa milih turu ing kanthong endi. Kepiye carane tekan kana? Haze nalika pelayaran iku pilihan: Hurtigruten minangka ekspresi pesisir sing ngubungake Bergen karo Geiranger.

Sampeyan uga bisa teka Kanthi pesawat saka saindenging negara utawa kanthi bis saka Bergen, Oslo utawa Trondheim. Uga sampeyan bisa numpak sepur saka Oslo sanajan perjalanane meh nem jam. Saka Trondheim, butuh sethithik kurang, nanging sampeyan kudu terus munggah bis munggah dalan gunung, nganti tekan kana. Lan kegiatan turis apa sing bisa sampeyan lakoni?

Sampeyan bisa kayak, ing catamaran cepet lan ngelu, lunga mlaku-mlaku, numpak prahu lan nikmati srengenge Eropa Lor sing mung padhang nalika musim panas. Lan patut diandharake, minangka tujuan sing bisa ilang sawayah-wayah.

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Komentar, ninggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1.   anonim ngandika

    Muga-muga ora kedadeyan kaya bencana Bendungan Vajont ing Italia, film kasebut sejatine kedadeyan ing kana.