Gendera Wales

Gendera Wales

Apa ana sing nate kepingin ngapa naga katon ing gendera Wales? Akeh crita sing bisa ditenun kanggo nerangake pitakon kasebut; yen bener utawa ora, crita sing padha bakal mbukak.

Sing penting kabeh yaiku flag Wales wis duwe simbol, yaiku Draig goch, Naga Welsh utawa naga abang, lan sing paling misuwur ing Inggris Raya.

Sejarah gendéra Wales

Naga Bendera Welsh

La legenda gendéra Welsh nuduhake naga abang sing mesthi perang karo naga putih sing dadi crita ala.

Masalah kasebut wiwit saya jero nalika ditemokake swara sing dipancarake naga nalika gelut terus mbebayani kanggo masarakat. Piye carane Asile, sing diasilake pungkasane dadi makhluk steril, tanpa keturunan.

Raja ing Inggris Raya ing wektu iku Llud lan, motivasi kanggo nemokake solusi kanggo masalah sing dimaksud, dheweke mutusake njaluk pitulung saka Llefelys, adhine. Llefelys minangka watak kawicaksanan sing hebat lan ngadhepi masalah kasebut, dheweke mangsuli kanthi solusi.

Kaloro sedulur kasebut ngali bolongan ing tengah Inggris Raya lan ngisi cairan sing mabuk, mula kanthi cara naga, sawise mendem, dheweke bisa mungkasi rencana nyingkirake. Naga kasebut tiba ing jebakan, ing Snowdonia ing sisih lor negara kasebut.

naga-wales2

Dheweke tetep dikunjara nganti pirang-pirang atus taun. Wektu maju lan nalika raja Vortigen anyar nggawe kastil gedhe, gerakan terus-terusan teka ing sangisore pangkalan nyebabake raja nemokake naga.

King Vortigen mutusake konsultasi karo Merlin lan dheweke menehi saran supaya dheweke bebas naga. Sawise pirang-pirang abad ora duwe kamardikan, naga terus perjuangane, wektu iki wis nemtokake, ing endi sing menang yaiku naga abang, sing nglawan mbela wilayah kasebut.

Saka kedadeyan kasebut, naga abang dadi simbol gendera wales.

Gendera Wales, minangka simbol kebanggaan

Bendera Wales nglayang

Kanggo Welsh, bangga banget yen ndeleng naga abang ing bendera negarane, kewan hebat sing ditampa ing pikirane masarakat, mula popularitas kasebut.

Ana sing percaya naga abang minangka simbol saka warga Wales Sanajan ana kahanane, dheweke mesthi tangi karo mandheg ngrampungake apa sing isih durung rampung utawa diganggu. Legenda kasebut terus suwe lan diwujudake ing panji nasional.

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*