Georgetown

Gambar | Kristopher Anderson Wikimedia Commons

Biyen Georgetown dipisahake saka pusat Washington lan suwene pirang-pirang taun dadi papan dununge para diplomat lan wong sing kerja ing pamrentahan nanging, amarga cedhak karo ibukota lan paningkatan demografi, pungkasane dadi salah sawijining sing paling penting tetanggan ing ibukutha.

Dumunung ing sisih wétan kutha ing jejere Glover Park, cedhak karo Dupont Circle lan Foggy Bottom yaiku tetanggan Georgetown. Iki ditondoi dening dalane sing bunder, arsitektur saka abad kaping XNUMX lan XNUMX lan kombinasi lawas lan anyar sing apik. Lurung-lurung kebak urip lan swasanane grapyak banget.

Didhisiki ing pinggir Kali Potomac ing taun 1751, kutha Georgetown sadurunge didegake Washington, dadi salah sawijining kutha paling gedhe ing Maryland nganti asimilasi dadi Distrik Columbia. Mula, lingkungan iki duwe sejarah sing narik kawigaten supaya sampeyan bisa sinau liwat tur mlaku-mlaku ing dalan-dalan, mbayangake omah-omah watu Georgia lan omah-omah bata sing apik.

Ing plancongan liwat lingkungan, sampeyan bisa menyang Pusat Pengunjung Georgetown ing Jalan Thomas Jefferson kanggo njupuk peta lan njelajah nalika luang, utawa tur kanthi gratis nalika awan nalika musim panas. Kanthi cara iki sampeyan bakal ngerti bangunan paling tuwa ing Washington, Old Stone Houde, wiwit taun 1765 lan penampilane tetep ora owah. Dina iki dadi museum umum kanthi kamar sing dihiasi kanthi gaya kolonial kelas menengah.

Kunjungan liyane sing migunani yaiku City Tavern Club, papan sing asring dipangan bapak-bapak pendiri Amerika Serikat.: George Washington, Thomas Jefferson lan John Adams.

Uga Tudor Place House and Garden, papan sing diduweni dening sedulur saka George Washington ing ngendi sampeyan bisa ndeleng luwih saka 8.000 lembar seni lan prabot wiwit abad kaping XNUMX banjur mlaku liwat rong hektar kebon sing apik.

Tempat menarik liyane kanggo dikunjungi ing Georgetown yaiku Kantor Kustom lan Kantor Pos, salah sawijining bangunan kantor pos pertama sing dibangun ing Amerika Serikat.

Gambar | Marjord Wikimedia Commons

Lan ora adoh saka pusat pengunjung uga Chesapeake lan Terusan Ohio (C&O) Kali Potomac, sing ngubungake kutha Washington DC lan Cumberland (Maryland) antara taun 1831 nganti 1924. Iki dibangun kanggo ngeterake batu bara, kayu lan produk liyane minangka rute alternatif menyang Potomac, sing sejajar karo kanal. Cara sing apik kanggo ngerti kanal yaiku nganggo sepeda kanggo seneng saluran air, omah kunci lan pabrik sing bersejarah.

Saliyane, udakara telung kilometer saka pusat Washington yaiku Universitas Georgetown, pusat pendhidhikan Katulik paling tuwa ing Amerika Serikat sing didegake ing 1789.

Saliyane akeh titik sejarah, Georgetown uga dadi papan sing apik kanggo blanja lan nikmati panedhaan mewah ing toko lan restoran unik, utamane ing dalan Wisconsin lan M. Ora umum yen ketemu musisi lurung-lurung lan pagelaran ruangan.

Utawa, sampeyan bisa bukak taman kali Georgetown kanggo mangan santai nalika ndeleng Kali Potomac.

Kanggo panganan romantis ing papan sing luar biasa, coba 1789 Restaurant, restoran bersejarah ing dalan Georgetown sing sepi, utawa coba Petani, Fishers, Bakers, restoran ing pinggir banyu kanthi fokus ing keberlanjutan. Sajrone wulan sing luwih panas ing taun iki, restoran ing Georgetown Waterfront nesu banget, nyedhiyakake papan kanggo njobo ruangan kanthi pemandangan Kali Potomac sing apik.

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*