Greja surem 40.000 tengkorak

gereja tengkorak kapel

Biasane wong seneng lelungan menyang papan sing ora biasa utawa paling ora ngerteni manawa ana ing sawijining dina kita pengin ngunjungi. Ing Spanyol lan ing saindenging jagad, ora ana kekurangan papan-papan sing aneh, kayata nalika sampeyan crita babagan sampeyan, sampeyan bakal nemoni angsa, lan sampeyan bisa uga ngipi elek mung ngrungokake crita. Sawetara, sing luwih seneng ngulandara, ora mung cukup karo crita ing papan kasebut, nanging uga golek cara kanggo ngunjungi lan ndeleng dhewe, yen kabeh crita sing dicritakake nyata utawa ora.

Dina iki aku pengin ngobrol karo sampeyan babagan salah sawijining panggonan sing bisa ditemokake ing saindenging jagad, nanging ora kabeh wong sing wani golek penerbangan sing paling murah kanggo ngerteni. Dina iki aku pengin ngobrol karo sampeyan babagan Greja tengkorak 40.000, utawa 40.000 mayit. Lan ya, swasana katon surem lan serem.  

Ing Republik Ceko

gereja tengkorak kapel

Yen sedina sampeyan pengin ngunjungi Gereja sing serem iki, sampeyan mung kudu lunga 90 kilometer saka Prague, ing Republik Ceko. Sampeyan kudu menyang Sedlec sing kalebu pinggiran kutha Kutna Hora.

Sanajan dudu papan sing paling apik ing saindenging jagad kanggo plancongan, iki papan sing kudu sampeyan lakoni yen sampeyan pengin ngunjungi greja unik iki ing saindenging jagad - lan sing paling ala kabeh.

40.000 tengkorak

tameng tengkorak greja

Greja iki ora kurang saka 40.000 tengkorak sing nuduhake para pati cedhak karo pati. Aja nganggep dheweke minangka tengkorak palsu, amarga tengkorak 40.000 mayit, yaiku balung manungsa sejatine. Kabeh balung lan tengkorak kasebut kalebu wong liya sing urip ing jagad iki lan duwe urip dhewe.

Sisa manungsa iki duweke wong sing duwe macem-macem bangsa, kayata Polandia, Jerman, Ceko, Belgia lan Walanda. Mesthine, nganti saiki sampeyan ora ngerti sapa tengkorak sing ana lan kemungkinan turune uga ora ngerti, sanajan dheweke arep ngunjungi greja sing surem iki.

Legenda dekorasi

makutha tengkorak greja

Sanajan dheweke ngomong babagan legenda, ora ana sing ngerti crita kasebut nyata utawa ora, sanajan mesthine ... sawetara panjelasan kudu duwe ornamen sing aneh banget kanggo greja sing ala lan unik ing saindenging jagad.

Crita kasebut diwiwiti ing taun 1.142 nalika ana bangsawan ing tengah perjalanan sing ditindakake saka Prague menyang Moravia, mandheg ngaso ing sacedhake alas amarga dheweke kesel banget lan ora bisa nerusake perjalanan yen dheweke ora ngaso sawetara panggonan.

Kesel banget amarga dheweke langsung turu, mlebu turu sing jero. Ing impene, ana manuk muncul lan mlebu ing cangkeme lan menehi ide kanggo nggawe biara ing papan sing lagi ngaso. Sawise tangi, bangsawan kasebut ngrungokake impene lan ngubungi biarawan saka urutan Cistercian Waldassen, ing Bavaria supaya impene bisa kawujud –surat-.

gereja tengkorak malaekat

Nalika taun 1278, biara biara, Jindrich, dikirim menyang Tanah Suci saka papan sing digawa saka Golgota kanggo nyebar ing kuburan. Akibate, dianggep minangka papan iki suci lan sapa sing ngaso sawise mati bakal tekan swarga.

Nanging mengko, wabah ireng ing wiwitan abad kaping 30.000 nyebabake pati luwih saka 500 wong lan ing abad kaping XNUMX ana XNUMX biarawan sing tilar donya ing biara kasebut amarga ana perang Hussite. Kanthi cara iki, panguburan ing papan iki tambah akeh, lan tekane nalika lapangan suci iki ora bisa dikubur maneh amarga akeh mayat lan dheweke ora bisa ngatasi.

Nalika semana balung saka wong sing dikubur wiwit digunakake kanggo tetep ana ing papan kasebut, yaiku ing Greja, nanging ing babagan iki digunakake kanggo dekorasi papan kasebut. Sanajan dekorasie rada macabre, iki minangka cara supaya kabeh wong sing dikubur ing kuburan Greja, bisa dilanjutake, sanajan ora dikubur, ing papan sing padha dikubur nalika semana.

Gereja 40.000 tengkorak

tengkorak greja

Dina iki, greja duwe 2 kapel, sing sisih ngisor dikenal minangka 'kuburan lan perawatan' lan sing paling ndhuwur sing dikenal lan diarani 'bening lan hawa', makili kekuwatan cahya langgeng. Greja tengkorak 40.000 mbukak kanggo umum lan dheweke uga ngrayakake akeh kajaba dina All Saints 'Day, sing kanggo ngurmati kabeh almarhum sing ana ing kana, dheweke ora nindakake.

Yen sampeyan pengin dolan ing greja sing surem iki, nanging sampeyan wis bisa mangertos amarga dekorasi sing aneh - ora ana gandhengane karo pembunuh utawa greja sing mateni wong kanggo dekorasi tembok -, sampeyan bisa ndeleng rincian sing rada surem , lan iku lampu balung sing ana.

Wong sing seda nalika semana ora bisa mbayangake manawa balunge bakal dadi kunci kanggo dekorasi greja, yaiku ing kapel utawa ing plafon kanthi bentuk lampu. Tokoh malah digawe saka balung, kanthi kreatifitas jahat.

Yen sampeyan minangka wong sing percaya marang crita paranormal, bayangake manawa ana 40.000 memedi sing ana ing tembok Gereja kanggo ngiringi balung sampeyan, nanging jiwa apa sing pengin tetep ana ing jejere ribuan balung? Mesthi ing Greja, saliyane kanggo wong sing ngunjungi utawa nganakake Misa ing njero, siji-sijine perkara sing bisa ditemokake yaiku bisu, tentrem, lan utamane ... balung manungsa Ya tenan, Kayane dudu papan sing apik kanggo ngrayakake manten utawa acara keagamaan, amarga sanajan pasamuan sing dianakake pahargyan saben dina, sapa sing pengin ngrayakake acara ing urip ing papan kaya iki? Mungkin kanggo njupuk film sing medeni ora apik, nanging ora liya. Apa sampeyan mikir babagan papan sing ora biasa iki?

Gereja galeri gambar 40.000 tengkorak

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

2 komentar, tinggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1.   kamulyan ngandika

    Kita arep lunga klompok musim semi iki, aku kepengin ngerti manawa sampeyan jadwal kereta sing bakal dijupuk saka Prague lan yen cedhak stasiun kutha iki.

  2.   Rurh ngandika

    Aku kepengin weruh sapa sing bakal nikah ing greja kasebut lan ing Halloween