Gulhi, Maladewa tanpa embel-embel

gulhi maldives

Dina iki aku bakal ngomong karo sampeyan Gulhi, sawijining pulau ing Maladewa tanpa kemewahan.

Nalika kita mikir Ldheweke kabeh wong Malad ing resort mewah, kolam tanpa wates, pantai pesisir lan plancongan sing ora iso dilalekake. Nanging, apa sampeyan nate mikir lunga menyang Maladewa tanpa menyang resort mewah utawa hotel?

Aku wis rampung, aku lunga menyang Maladewa nanging Aku nginep ing sawijining pulau lokal sing dipanggoni masarakat pribumi tanpa kemewahan, adoh saka pariwisata internasional sing golek plancongan mewah kabeh kalebu ing Maladewa. Ora pirang-pirang taun kepungkur, pamrentah nasional nyipta undang-undang sing ngidini pulau-pulau lokal mbukak akomodasi sewaan. Sadurunge ukum iki, mung pulau lan resort pribadi sing bisa dadi tuan rumah turis manca.

Gulhi minangka sawijining pulau cilik sing dununge sawetara kilometer saka ibukutha negara Malé lan sisih kidul Atol Kaafu. Kurang saka 1000 pedunung sing manggon ing sebidang tanah sing mung ukuran 200 meter dawane 500. Ora ana 10 wisma utawa hotel cilik sing bakal dipanggoni.

gulhi pulau maldives

Sanajan bisa kaget Islam mrentah ing Gulhi uga negara liyane. Agama Islam minangka agama resmi lan dominan, pedunung ngetutake kanthi bener lan turis uga kudu adaptasi karo agama kasebut. Mung ana pengecualian ing pulau utawa resor pribadi, sing ora ana Islam.

Salah sawijining perkara sing kudu dielingi sadurunge lelungan menyang pulau lokal ing Maladewa yaiku wanita mung bisa nganggo bikini ing wilayah sing spesifik ing pulau kasebut, umume diarani "pantai bikini". Ora ana alkohol ing kepulauan kasebut lan pedunung, kaya sing dipratelakake dening Islam, nindakake Ramadhan lan ndedonga menyang Mekah kaping pirang-pirang dina.

gulhi maldives lanang

Carane njaluk menyang Gulhi?

Kanggo njaluk menyang Gulhi Aku nyaranake sampeyan luwih dhisik ngomong karo staf hotel utawa hostel supaya setuju babagan perjalanan sampeyan menyang pulau kasebut. Ing pangertene iki, biasane ana 3 cara kanggo njaluk saka bandara menyang pulau apa wae.

  • Avion: cara paling cepet lan larang. Ana pulau-pulau sing luwih saka 100 km saka bandara, kanggo jarak sing adoh, aku nyaranake, ya regane udakara $ 150 nganti $ 300 saben wong.
  • Kaping cepet: Iki minangka pilihan sing bener yen lelungan lan / utawa wektu tekan pesawat ora cocog karo feri umum. Regane udakara $ 100 nganti $ 200 saben kapal.
  • Feri umum: iki minangka pilihan sing paling cocog kanggo pindhah menyang pulau ing atol sing padha karo Gulhi. Regane bener banget (saka $ 2 nganti $ 4 saben wong) lan frekuensi 1 utawa 2 saben dina sanajan ora budhal saben dina.

Ing pangertene iki, aku arep nerangake kepiye supaya bisa tekan Gulhi kanthi feri umum.

gulhi maldives dalan

Sawise tekan bandara internasional Malé, kita kudu numpak feri sing bakal nggawa kita menyang pulau Malé. Frekuensi saben dina pancen dhuwur banget kanggo nindakake lelungan iki lan regane $ 1.

Wis ing kutha Malé kita kudu njupuk feri umum saka terminal kapal sing nggawa kita saka Male menyang Gulhi. Biasane godhong udakara awan (1 utawa 2 sore). Perjalanan udakara 2 jam. Yen pengin lelungan menyang Maafushi (pulau lokal liyane), kita kudu nggunakake feri liyane utawa priksa manawa kapal sing mangkat menyang Gulhi banjur menyang Maafushi (sawise).

Apa sing kudu ditindakake ing Gulhi?

Gulhi minangka sawijining pulo ing Maladewa lan kita bisa seneng pesisir sing paradisak. Amarga kabeh pulau kalebu atoll induk sing nglindhungi saka ombak, salah sawijining kegiyatan sing paling penting sing bisa ditindakake yaiku snorkeling utawa nyilem ing pojok atoll. Ing kana kita bisa ndeleng kabeh jinis karang lan iwak, tontonan nyata.

Karo macem-macem iwak, mancing minangka pilihan liyane sing ditawakake Gulhi kanggo turis sing teka ing pulau kasebut.

wedhi maldives gulhi

Kegiatan sing nyaranake sampeyan yaiku delengen kepiye carane urip, apa sing ditindakake, apa sing ditindakake lan nyoba adaptasi karo gaya uripAja lelungan menyang Gulhi mung minangka turis!

Dheweke minangka pulau cilik ing sangisore agama Islam sing ketat. Penasaran (lan bisa diragukan) yen ndeleng kepiye wanita pasuryan nutupi urip ing sawijining pulau cilik sing kebak wit kurma lan pasir putih lan pantai karang.

Umume wisma utawa hotel cilik nawakake loro wisata sing dakanggep apik:

  • Nikmati pulau pribadi cilik mung kanggo kita. Dheweke nggawa sampeyan menyang pulau pasir ing tengah segara tanpa ana wong liya. Ing kana, kita bisa snorkel lan nikmati swarga cilik kanggo kita!
  • Seneng dina ing resor mewah. Ya, aku ngomong babagan lelungan menyang Maladewa, nanging menyang pulau lokal lan saiki aku propose lunga menyang resor ... Sanajan mangkono, dianjurake bali lan bali menyang resor mewah. Regane uga ora murah, nanging luwih bisa ditampa tinimbang tetep ing salah sawijine. Ana ing kene sampeyan duwe hak kanggo meh kabeh kajaba ngetik villa banyu utawa kegiatan sing ora kalebu, sanajan kanggo klien hotel. desa maluluk gulhi

Tanpa mangu-mangu, Maladewa minangka tujuan sing bisa nyopot saka stres saben dina lan nikmati plancongan sing pantes. Kaya sing wis dakkandhani, yen sampeyan rencana plancongan ing kana, aku saranake sampeyan lunga menyang pulau lokal lan yen sampeyan pengin lelungan menyang resor mewah 1 dina. Pulo-pulau lokal sithik banget, cukup saben 3 utawa 4 dina.

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*