Gunung berapi Cotopaxi, tamasya saka Quito

gunung berapi cotopaxi, Ekuador

Umume wong sing lelungan menyang Ekuador nindakake perkara kasebut kanggo ngunjungi Kepulauan Galapagos, swarga pungkasan ing Bumi. Negara Andes iki isih kurang dikenal karo turisme Eropa lan dadi isin amarga daratan kanthi kaendahan sing luar biasa lan akeh tawaran.

Dina iki aku propose tamasya diwiwiti saka Quito, munggah menyang Cotopaxi. Iki minangka pengalaman sing aku saranake yen lelungan menyang Ekuador. Sampeyan ora bakal kuciwa (yen kegiatan vulkanik ngidini).

Umume lelungan, kayata sing rinci ing ngisor iki, bisa rampung wiwit saka Quito utawa Latacunga lan bali ing dina sing padha.

Gunung geni Cotopaxi (5897 masl) munggah kanthi megah mung 50 km saka ibukutha lan 35 saka Latacunga. Iki minangka gunung geni paling dhuwur nomer loro ing negara kasebut lan salah sawijining gunung geni aktif paling dhuwur ing donya.

Gunung geni Cotopaxi lan papan perlindungan gunung dhuwur

Kepiye cara ngakses gunung berapi Cotopaxi?

Kanggo ngunjungi lan mlebu Taman Nasional Cotopaxi Sampeyan kudu nyewa layanan agensi khusus. Sampeyan kudu dipikirake, lan penting banget, manawa Quito lan taman nasional dununge ana ing ketinggian luwih saka 2500 meter lan titik pungkasan sing bisa nggayuh mobil utawa van meh 4200 meter. Penyakit ketinggian minangka faktor sing kudu dipikirake sadurunge nindakake tamasya.

Kita kudu acclimatize sawetara dina sadurunge munggah, lunga saka kutha ing segara menyang Cotopaxi kanthi langsung, bisa mbebayani kesehatan.

Aku nyaranake sampeyan nggawa botol banyu, sandhangan gunung lan sepatu, sarung tangan lan sing paling penting: aja nganti kakehan usaha. Pendakian sing gampang nanging alon, ing dhuwure 4200 meter alon-alon, aja mlayu.

minggat menyang papan perlindungan lan gunung geni Cotopaxi

Ana rong pilihan utama kanggo ngakses:

  • Lelungan ing transportasi umum utawa pribadi saka Quito / Latacunga menyang dalan akses menyang taman ing dalan gedhe Pan-American. Sawise ing kana, kita wis nemokake akeh mobil 4 × 4 sing bisa dikunjungi. Dheweke kudu agensi sing duwe hak akses. Mesthi paling murah (udakara $ 50 saben wong) lan cara improvisasi, nanging mbuwang wektu luwih akeh. Titik sing bisa diakses pungkasan tanpa mbutuhake idin utawa pandhuan khusus yaiku Pusat Pengunjung Cotopaxi.
  • Nyewa rute saka Quito / Latacunga. Agensi kasebut nawakake 4 × 4 van kanthi supir lan pandhuan gunung. Wisata biasane rampung ing dina sing padha lan kalebu panganan lan sepeda kanggo mudhun saka gunung geni. Pandhuan kasebut tanggung jawab menehi 4 indikasi penting, sejarah gunung geni lan taman nasional kasebut. Regane kudu udakara $ 75 nganti $ 90 saben wong.

Aku nyaranake nyewa riko saka Quito. Biasane luwih larang, nanging jam 8 esuk udakara jam 11, sampeyan bakal tekan tengah taman nasional. Nalika nedha bengi sampeyan bakal bali ing kutha. Saliyane, keturunan Mountain Bike liwat gunung geni dianjurake 100%.

Menyang pucuk mbutuhake minimal 2 dina, menek menyang wiwitan gletser bisa ditindakake ing dina sing padha.

pemandangan taman nasional Cotopaxi

Apa sing kudu ditindakake lan apa sing bakal katon ing Cotopaxi?

Yen cuaca lan gunung berapi ngidini, sampeyan bakal bisa tekan parkiran pungkasan, sing ana ing dhuwure 4200 meter. Ing kana sampeyan mesthi bakal weruh owah-owahan suhu lan ketinggian.

Pandhuan kasebut bakal menehi katrangan manawa kondhisi optimal kanggo munggah lan kepiye bisa munggah. Sampeyan kudu ngetutake rekomendasi kasebut kapan wae.

Saka titik iki kita wis ndeleng papan perlindungan gunung dhuwur, dununge meh 4900 meter saka lumahing segara lan ing mburine glacer imposif diwiwiti.

Jalur sing apik kanthi lereng sing cukup bakal nuntun kita kanggo munggah 600/700 meter sing isih ana. Ing teori sajrone 1 jam utawa setengah setengah papan perlindungan kudu digayuh.

Pengungsian lan gletser Cotopaxi

Lemah biasane lumebu vulkanik lan lunyu. Kaping pirang-pirang langkah kudu dijupuk lan ora pengin ditindakake, telu liyane bakal mudhun. Sampeyan kudu sabar, aja mlayu lan maju sethithik. Penting banget kanggo ngombe banyu kanthi terus-terusan lan aklimatiasi ing ndhuwur.

Yen kabeh dadi apik, sawise sakjam kita bakal tekan papan perlindungan sing bisa mbayangake pemandangan biasa (taman nasional, laguna lan platform Andes) lan munggah (Gletser lan kawah Cotopaxi). Sawise ing kene, kita bisa njupuk sawetara keputusan gumantung saka wektu sing kasedhiya, kondisi fisik lan cuaca:

  • Aja munggah terus bali menyang parkiran.
  • Munggah menyang wiwitan gletser, sing dununge ana 5300 meter ing lumahing segara. Mlaku kurang saka sakjam lan bisa ditindakake manawa kita turu ing papan perlindungan utawa bali menyang titik wiwitan.
  • Menek munggah menyang kawah. Ing kasus iki, kita kudu mriksa manawa kanthi fisik bisa munggah lan ing sisih liyane, kita kudu wengi ing papan perlindungan, sampeyan ora bisa nindakake kabeh ing dina sing padha.

Downhill lan eksplorasi ing Mountain Bike!

Yen kita teka nggawa van lan sepeda, Disaranake nggawe dalan bali saka parkiran karo Mountain Bike. Meh 1 jam keturunan terus-terusan saka 4200 meter nganti 3500.

Lansekap sing luar biasa, alam kanthi kamulyan ing kabeh dalan. Rasa kebebasan angel dicocogake.

Pandhuan bakal nuduhake sampeyan ngendi arep ngrampungake keturunan. Saka kana lan nganggo sepeda sampeyan bisa njelajah kabeh Taman Nasional Cotopaxi. Lansekap, laguna, alam lan lanskap sing subur bakal dominasi mlaku-mlaku.

Sawise tur mancal wis rampung, bakal wayahe bali menyang titik wiwitan.

keturunan liwat gunung berapi Cotopaxi

Kanggo para pecinta alam, munggah menyang gunung berapi Cotopaxi minangka tamasya sing dianjurake lan gampang diakses yen lelungan menyang Quito. Andes Ekuador luar biasa lan ana rute kanggo kabeh selera, nanging iki penting.

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*