Horta Labirin

Gambar | Canaan Wikimedia Commons

Barcelona ora mung misuwur amarga bangunan gaya modernis sing apik, pantai sing apik lan penawaran budaya sing apik, nanging uga kanggo papan ijo sing nawakake warga lan pengunjung papan sing bisa kontak karo alam lan adoh saka rame. kutha .. kutha.

Taman Ciutadella, Taman Güell, Taman Cervantes, Taman Joan Brossa mung sawetara conto, Apa sampeyan ngerti manawa taman paling tuwa sing dilestarekake ing Barcelona yaiku Labirin Horta? Aja lali kirim iki sing bakal nemokake kabeh rahasia. Terus maca!

Sejarah Labirin Horta

Dumunung ing lereng bukit Collserola, Horta Labyrinth dirancang ing 1791 kanthi kekarepan nyata Joan Antoni Desvalls, Marquis saka Llupià, El Poal lan Alfarràs, ing lahan sing kagolong kulawarga bangsawan iki. Penyayang seni lan alam, dheweke pengin nggawe kebon neoklasik kanthi pitulung saka arsitek Domenico Bagutti lan tukang kebon Joseph Delvalet sing diilhami mitos Thisus: sapa sing bisa tekan tengah bakal nemokake katresnan minangka pituwase.

Kanggo iki, taman digawe kanthi labirin wit cemara, patung lan relief sing nggambarake karakter saka mitologi Yunani-Romawi lan sing nglambangake level katresnan sing beda-beda.

Ing tengah abad kaping XNUMX, Joaquín Desvalls y Sarriera, VIII Marqués de Llupiá, nugasake perpanjangan kebon ing wilayah torrente d'en Pallós menyang arsitek Elías Rogent, sing ngrancang taman gaya romantis karo alun-alun , kembang, grojogan lan wit gedhe. Kajaba iku, ing kebon neoklasik dheweke nambah saluran banyu ing antarane teras ndhuwur lan tengah. Ing pungkasan abad kaping XNUMX, Horta Labyrinth wis dadi papan kegiatan sosial sing kuat.

Ing taun 1968, kulawarga Desvalls menehi kasebut menyang dewan kutha, sing sawise nindakake macem-macem karya restorasi dibukak kanggo publik ing taun 1971. Pengunjung sing akeh banget wiwit taun 70-an nyebabake degradasi sawetara unsur lan tanduran hias, mula ana maneh lan dibukak maneh kanthi kapasitas winates 750 wong sekaligus, supaya ora musnah kanthi bertahap.

Apa sing diarani Horta Labyrinth?

Gambar | Canaan Wikimedia Commons

Horta Labyrinth duwe jeneng labirin kanggo wit cemara sing jembaré 9 hektar. Taman iki bisa dipérang dadi rong bagéan:

  1. Taman Neoklasik: Dipérang dadi telung ruang lan nyakup tema katresnan: tingkat ngisor, level ndhuwur lan labirin karo Belvedere. Ing kene sampeyan bisa ngunjungi kolam, banyu mancur monumental, paviliun, tokoh mitologis, guwa buatan, langkah-langkah palatial, lsp.
  2. Taman Romantis: kanggo mbantah sing sadurunge, tema utama kebon iki yaiku pati miturut rasa tragis gerakan seni ing abad kaping XNUMX. Iki minangka kebon sing luwih liar lan surem kanthi susunan wit sing ora teratur kayata wit yew, pinus, pisang lan jeruk, empuk karo ivy lan kembang katresnan lan uga kuburan palsu sing isih sawetara dina iki kanggo nambah gambar surem kasebut.
  3. Istana Kepinginan: dununge ing jejere lawang Labirin Horta yaiku bangunan iki sing awak utamane wiwit pungkasan abad kaping XNUMX, sanajan isih ana unsur-unsur kayata menara pertahanan abad ke-XNUMX. Ing wilayah sing ana ing sebalik istana kasebut ana Jardin de los Boxjes, dihiasi adegan mitologis klasik lan ditandai kanthi amben semak boxwood.

Horta Labyrinth Park minangka papan sing difoto kanggo pemandangan lan keragaman lanskap. Sawetara papan sing paling apik yaiku:

  • Tangga Belvedere: iki minangka akses menyang labirin saka level ndhuwur kebon neoklasik.
  • Labirin: tampilan panorama saka balustrade ndhuwur minangka salah sawijining papan sing paling sering dikunjungi. Patung sing didedikake kanggo dewa Eros ana ing tengah labirin.
  • Kuil Dánae lan Ariadna: Kanthi labirin minangka latar mburi, konstruksi kasebut apik banget, saengga ing pungkasan abad kaping-XNUMX, dheweke digunakake minangka panggung kanggo acara terbuka.
  • Jardín de los Bojes: utamane dalan tengah sing ana ing mburi kraton.
  • Kolam lan paviliun Carlos IV: gaya neoklasik Italia.
  • Taman Mosses: ing njero ana guwa kanthi sumber mancur kanthi endhas minotaur.
  • Teras pribadi sing ana ing ngarep istana Desvalls.
  • Kolam Taman Kebon: dihias nganggo rong vas kanthi motif laut sing dipasang lan endhas triton.
  • Saluran Romantis: ambane telung meter wiwitane bisa dilayari.
  • Air Mancur Piramida: banyu mancur sing ana ing endhas singa sing gedhe banget.
  • Lawang Cina: dununge cedhak karo Taman Romantis.
  • Kolam lan paviliun Carlos IV: gaya neoklasik Italia.

Alam ing Labirin Horta

Gambar | Pixel

Ing asale, fungsi Labirin Horta digambarake, kanthi tembung liyane, tujuane yaiku supaya alam luwih cedhak karo wong-wong sing mikir kanthi cara didaktis. Iki minangka sebab kenapa ana macem-macem keragaman biologis ing taman iki ing Barcelona.

Flora

Oak Holm, carob, oak, myrtle, pine putih, magnolia, pine Canary, wit kurma, linden, redwood, cemara, banana, akasia Jepang, chestnut jaran, boxwood, yew, laurel, abu, pakis ...

fauna

Minangka kanggo fauna, Horta Labyrinth minangka papan kanggo kéwan khas Sierra de Collserola kayata gen, bajing abang, mol, kelelawar, babi hutan, kodhok umum, badger lan sawetara jinis ula. Babagan manuk, taman iki dadi omah: manuk pipis, murai, dara penyu tucas, wagtail putih, robot Eropa, pigeon kayu lan tit biru, lan spesies liya.

Informasi babagan kapentingan

Kepiye carane njaluk menyang Labyrinth Horta?

Yen sampeyan liwat metro, stasiun sing sampeyan kudu mudhun yaiku stasiun Mundet (baris 3).

Yen sampeyan pengin mbukak bis, pilih jalur 27, 60, 76, H4 lan B19.

Apa jam riko?

Horta Labyrinth mbukak saben dina ing wayah salju wiwit 10 esuk nganti 18 sore lan ing musim panas saka 10 esuk nganti 20 pm.

Apa regane mlebu?

Tiket umum duwe rega 2,23 euro, nanging sing murah yaiku 1,42 euro. Rebo lan Minggu gratis.

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*