Huangluo, China: wanita kanthi rambut paling dawa ing saindenging jagad

Huangluo, China: wanita kanthi rambut paling dawa ing saindenging jagad

Ing saindenging jagad, wanita prihatin yen duwe rambut sing ayu, nanging kanggo para wanita klompok etnis Yao Huangluo, ing China, babagan liyane. Rambut minangka barang sing paling sampeyan larang, bandha sing dijaga sajrone urip, tuwuh nganti dina mati.

 Kaya dene masarakat Tionghoa liyane, Hunagluo nglestarekake akeh tradhisi kuna lan ing antarane yaiku budaya sing paling kepengin weruh para turis yaiku obsesi wanita nganggo rambut dawa. Nyatane, Guinness Book of Records nyathet dheweke minangka "wong sing rambut paling dawa ing saindenging jagad."

Huangluo, China: wanita kanthi rambut paling dawa ing saindenging jagad

Rata-rata dawa rambut 120 wanita sing manggon ing Huangluo yaiku 1,7 meter, sanajan sing paling dawa bisa ngluwihi 2,1 meter. Nganti sawetara taun kepungkur, ora ana wanita sing bisa nampilake rambut longgar ing ngarepe sapa wae kajaba bojone lan anak-anake.

Sajrone musim panas, para wanita lunga menyang kali kanggo ngumbah rambut kanthi cara tradisional, sanajan tansah ndhelikake saka mripat saka penasaran nganggo syal biru gedhe. Salah sawijining tradhisi sing paling aneh (untunge ora digunakake maneh) yaiku yen ana wong sing weruh rambut longgar wanita Huangluo, dheweke kepeksa nglampahi telung taun karo kulawarga.

Dina iki ana wektu liyane lan bocah-bocah wadon lan wanita kanthi bangga pamer lan gaya rambut ireng ing ngarep umum, tanpa kuatir karo akibate. Yen eyange weruh dheweke!

Informasi luwih lengkap - Tian Hao, Stylist Zen China

Gambar: China Daily

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*