Huayna Picchu, bandha ing Peru

Perú Minangka salah sawijining negara sing paling apik sing dikunjungi ing Amerika Selatan. Iki nduweni budaya kuno lan reruntuhan budaya sing beda-beda sing apik banget. Mungkin reruntuhan sing paling misuwur yaiku Machu Picchu, petualangan sing pengin kita lakoni, nanging kita ora bisa menehi ringkesan babagan Peru.

ing reruntuhan Huayna Picchu Dheweke minangka harta karun sing ora misuwur kanggo turis biasa, sanajan sampeyan uga bisa uga krungu bab kasebut kasebut nalika ngatur pendakian menyang Machu Picchu. Dheweke pantes dingerteni amarga, kaya sing liyane misuwur, iku reruntuhan sing didhelikake ing dhuwur gunung. Apa sampeyan arep menyang Peru? Banjur tulisake informasi iki supaya ora kejawab.

Huayna Picchu

Makna ing Quechua, basa asline, yaiku gunung enom. Yen mbandhingake gunung iki karo Machu Picchu, yaiku a gunung sing luwih cilik nanging apa nduweni dalan munggah gunung sing luwih curam, sempit lan mbebayani.

Gunungan duwe Dhuwur 2700 meter lan kanggo nggayuh pucuke, kudu liwat Machu Picchu amarga ana dalan rereget sing ngubungake loro gunung saka sisih lor sing pertama. Nalika sampeyan ndeleng kertu pos klasik saka reruntuhan katon ing gunung ing mburine, yaiku Huayna Picchu. Cukup ndeleng dalan cilik lan menehi vertigo nanging sampeyan kudu eling manawa Inca minangka tukang bangunan sing luar biasa lan yen nggawe dalan, amarga jalur kasebut bisa diliwati.

Ngerti gunung banjur dadi bagean saka dolan-dolan mlaku-mlaku apa sing bisa sampeyan lakoni saka Benteng Machu Picchu sing misuwur. Kanggo nindakake, sampeyan kudu tuku tiket lan ngerti sadurunge manawa ora kabeh sing munggah menyang Machu Picchu mengko teka ing Huayna Picchu. Ngopo Dadi, amarga dalane sempit lan tajem lan ora cocog kanggo sing nandhang vertigo. Untunge kabel keamanan wis diinstal nanging isih dadi tantangan.

Cekakipun, pendakian menyang Huayna Picchu meh vertikal lan mulane apik banget, minangka salah sawijining mlaku paling apik sing bisa ditindakake ing kene.

Kunjungi Huayna Picchu

Kaya sing wis diandharake ing ndhuwur kudu tuku tiket khusus lan ora akeh. Mung 400 karcis didol supaya sampeyan bisa entuk nem wulan sadurunge tanggal kencan sampeyan. Lan mung 400 wong sing ditampa saben dina, mula yen sampeyan mlebu ing musim kasebut kudu dieling-eling. Nalika ngatur sampeyan kudu mikir babagan tiket sepur, hotel lan sing khusus, bebarengan.

Dadi, luwih dhisik sampeyan kudu tekan Machu Picchu lan sawise ngubengi bètèng, sampeyan mlebu ing sisih lor, sampeyan liwat sektor Huayranas utawa Sacred Rock lan ing kana sampeyan bakal nemoni booth kontrol sing ngatur lawang mlebu gunung. Rong klompok mlebu saben dina: siji nindakake antarane 7 lan 8 esuk lan liyane antarane 10 lan 11 esuk. 400 wong diidini, yaiku 200 saben shift.

Ngetung a mlaku rong setengah jam antarane munggah lan mudhun tanpa ngetung wektu sing bakal sampeyan lakoni. Mlaku sedhengan nganti angel, saka segi kangelan, amarga kaya sing wis diandharake, gunung kasebut curam lan sanajan ana undhak-undhakan diukir ing watu lan kabel keamanan, sejatine ora gampang banget, apa maneh yen nandhang lara vertigo Apa sing diganjar?

Ing ndhuwur iki yaiku Candi Wulan, diukir ing njero guwa alam. Iki minangka salah sawijining konstruksi lemah paling luar biasa ing wilayah kasebut. Iki dudu guwa tunggal, nanging sawetara Inca sing ditutupi potongan-potongan tambang sing dipasang ing watu alami. Temboke dihias lan gampang dipikirake yen ora gampang mbentuk papan iki. Ora ana sing ngerti fungsi asline amarga akeh dekorasi sing dijarah. Wirang

Dadi, jeneng sing dingerteni guwa kasebut, candhi rembulanLuwih sewenang-wenang lan ora ana arkeolog sing ndhukung sanajan popularitas. Kosok baline, dalan sing nyambungake Machu Picchu karo garpu Huayna Picchu lan mung siji dalane sing tekan ndhuwur sing ana watu sing dikenal Kursi Inca lan sawetara pemandangan sing apik ing kastil Machu Picchu lan Kali Urubamba karo banyune sing rame.

Foto kasebut nuduhake manawa iku jalur sing angel, nanging miturutku, sampeyan ora kudu ketinggalan amarga saka ndhuwur kabeh tampilan panorama iku mung apik banget, njupuk napas sampeyan. Pikirake yen sampeyan udakara 400 meter ing ndhuwur reruntuhan Machu Picchu ...

Ing ndhuwur, kita ujar manawa sampeyan kudu tuku tiket khusus kanggo tur iki. Tarif beda kanggo wong Peru lan wong manca. Ing cilik saka kunjungan gabungan Machi Picchu / Huayna Picchu regane 200 sol saben wong diwasa manca (udakara 200 euro), lan 125 tlapak sikil saben mahasiswa asing (33 euro). Rega kasebut paling larang ing kunjungan kasebut amarga yen sampeyan mung tekan Machu Picchu, museum utawa gunung, regane antara 152 lan 174 sol.

Nalika mlaku-mlaku ing kene, elinga nggawa sepatu sing nyaman, sunscreen, kacamata, topi utawa topi, jas ringan sing nolak udan lan banyu. Jam pinten taun paling apik kanggo ngunjungi Huayna Picchu? Dadi, antarane Mei lan Oktober amarga ing antarane wulan November lan Maret yaiku musim udan lan rasa ora nyaman ing banyu ditambah dening bebaya longsor sing umume, asring banget.

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*