Milan, ibukutha fashion (Ia)

Kita terus lelungan lan kita bakal tetep ing Eropa, wektu iki kita bakal ngunjungi salah sawijining kutha Italia sing paling apik, sing dikenal kanthi jeneng "ibukutha fashion”Minangka salah sawijining kutha paling kosmopolitan ing kabeh dhaerah Italia. Kita arep menyang Milan! Ing kiriman kaping pisanan iki, lan kaya biasane, kita bakal sinau luwih lengkap babagan sejarah tujuan lan kanthi perspektif beda karo kabeh perkara nalika ketemu ing bagean pungkasan saka kunjungan.

Kutha iki dununge strategis ing ngarep lawang semenanjung Italia. Milan lan wilayah Lombardia dadi topik gelut tanpa wates nganti pirang-pirang atus abad kepungkur. Lan masarakat kayata Kelt, Roma, Goth, Lombard, Spanyol lan Austria wis liwati, mrentah kutha ing sawetara tahapan sejarah lan memperkaya budaya ing antarane aspek liyane.

Peta saiki ing wilayah Lombardia

Asal-usul kutha kasebut diwiwiti taun 400 SM nalika Gaul mapan ing wilayah kasebut lan ngalahake wong Etrus marang mungsuh Kelt sing arep nyerang kutha kasebut. Ing taun 222 SM wong-wong Roma ngrebut kutha kasebut lan ditambah karo Kakaisaran Romawi kanthi jeneng Mediolanum lan ing taun 89 SM dadi koloni Latin permanen sawise sawetara upaya pambrontakan.

Wiwit taun 42 SM Roma resmi ngakoni kutha kasebut minangka bagean saka wilayah Italia lan ing 15 SM kaisar Augustus digawe Milan dadi ibukutha wilayah Transpadania, kalebu uga kutha Como, Bergamo, Pavia, Lodi lan mengko Turin.

Amarga posisi strategis kutha (ing antarane semenanjung Italia lan wilayah-wilayah sing ngluwihi Pegunungan Alpen ing ngendi wong-wong Roma pengin nggedhekake kekarepane) jenenge diganti dadi Roma Kapindho lan wiwit taun 292 Masehi, kutha kasebut dadi ibukota Kekaisaran Barat.

Peta kronologis Italia

Sawise 313 Masehi, akeh greja dibangun lan uskup pertama diangkat dadi wong sing pengaruh banget jenenge Ambrose (Ambroglio) sing suwe-suwe dadi pelindung Milan (Sant'Ambroglio) sanajan kutha iki bobote ing Kekaisaran Romawi sing penting

Pungkasan bagean pisanan iki khusus kanggo sejarah. Ing angsuran sabanjure, kita bakal mboko sithik bakal sinau babagan pangembangan kutha wiwit jaman biyen nganti saiki.

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*