Ing endi Falls Iguazu paling apik ditemokake: ing Brasil utawa Argentina?

Iguazú

Taman Nasional Iguazú minangka salah sawijining keajaiban alam sing bisa ditemokake ing Amerika Latin. Nganti diakoni dening UNESCO ing taun 1986 minangka Nilai Universal Luar Biasa lan salah sawijining Pitu Kaajaiban Alam ing donya.

Keunikan kasebut ora mung ana ing kasunyatan manawa luwih saka 480 spesies kewan lan luwih saka 2000 spesies tanduran sing ana, nanging uga dadi papan perlindungan kanggo conto penting alas Paranaense (bagean saka Alas Atlantik), salah sawijine ekosistem sing paling kaancam jagad. planet lan dadi salah sawijining sistem air terjun lan jeram paling gedhe lan paling apik sing narik ribuan turis saben taun. Opo maneh, Taman Nasional Iguazú minangka wates alami antara Brasil lan Argentina, saengga bisa dikunjungi saka salah sawijining negara.

Saiki, negara endi sing nawakake pengalaman paling apik ing Taman Nasional Iguazú? Pitakon iki bisa uga ditakokake dening para pelancong sing kanthi tegas pengin ngunjungi Falls Iguazu sing misuwur.

Brasil

Air Terjun Iguazu

Turis sing teka ing Foz do Iguaçu luwih dhisik kepengin ngerti Air Terjun Iguazu. Nanging, kutha iki duwe papan wisata liyane sanajan ora ana sing bisa mbandhingake.

Sisih Brasil mung duwe 20% air terjun ing kabeh Taman Nasional. Sisa 80% isih ana ing wilayah Argentina, nanging kasunyatan iki ora nyuda kabeh pengalaman ngerteni Iguazú saka Brasil, wiwit Ana ing sisih Rio de Janeiro sing bisa mbayangake tontonan alam sing apik iki nalika ngadhepi air terjun.

Kanthi tembung liyane, kothak pakurmatan kanggo ndeleng Grojogan Iguazu ana ing Brasil. Ing kene sampeyan bisa njupuk foto panorama sing apik banget kanggo nuduhake kanca lan kulawarga. Sirkuit sikil sing ngidini langkah-langkah pengamatan udakara 1.200 meter, kanthi pasang surut sing ngundang pengunjung lelungan ing saindenging papan supaya ora ketinggalan apa-apa. Ing pungkasan demo, sampeyan bisa ngerteni akeh banget banyu lan kekuwatane nalika tiba ing Tenggorokan Iblis sing misuwur.

Ringkesan, saka Brasil sampeyan ngujo ing Terjun Iguazu kanthi kamulyan kaya-kaya sampeyan mikir kertu pos lan pemandangan saka koridor ing jejere Tenggorokan Iblis iku apik banget. Kajaba iku, saka pihak Brasil ana kemungkinan bisa ngrasakake kamulyan air terjun kanthi nganggo elevator kanthi windows kaca.

Argentina

Air Terjun Iguazu 1

Saka sisih Argentina, sampeyan bisa ngakses Taman Alam Iguazú liwat kutha Puerto Iguazú, sing luwih siyap kanggo wisata tinimbang Foz do Iguaçu.

Kaya sing dakkandhani sadurunge, Pemandangan sing paling apik ing Air Terjun Iguazú saka Brasil, nanging warga Argentina duwe 80% air terjun lan bisa ngira manawa ing sisihane air terjun kasebut ora bisa dideleng, nanging dirasakake, wiwit saka pihak Argentina sampeyan bakal weruh dheweke tiba ing jejere sampeyan. Air terjun luwih cedhak lan sampeyan bisa ngrasakake gemuruh banyu sing tiba ing kekosongan lan kekuwatan gerakane.

Ing sisih Argentina, turis kasebut uga bakal nemokake sirkuit trotoar kayu sing bisa ndeleng Terjun Iguazú saka ndhuwur, saka ngisor lan uga nyebrang Kali Iguazú kanggo mikir kanthi cara panorama Tenggorokan Iblis sing ana ing sisih Brasil. . Ana sepur cilik sing nggawe lelungan iki nanging pengalaman luwih kuat yen sampeyan mlaku-mlaku.

Singkat, saka Argentina sampeyan ngrasakake kekuwatan musim gugur nalika mlaku ing sandhinge. Sampeyan uga nyabrang kali lan sampeyan uga bisa ndeleng kewan sing aneh kaya coatis.

kesimpulan

Air Terjun Iguazu

Saka sisih endi Air Terjun Iguazu paling katon? Pitakon iki duwe wangsulan sing angel. Gumantung saka apa sing digoleki nalika teka ing Taman Alam Iguazú: yen pengin mbahas tumiba kanthi cara panorama kaya kertu pos, sing paling apik yaiku Brasil. Saiki, yen kita pengin kedher ing jejere musim gugur, sing paling apik yaiku Argentina.

Ing jalur iki, Perlu dielingake yen urip kanthi pengalaman lengkap ing Air Terjun Iguazu, sing paling trep yaiku pindhah menyang loro-lorone wates lan nikmati kaluwihan sing diduweni saben negara. Kaloro bagean kasebut saling nglengkapi lan para plancong sing bakal nikmati ganjaran kasebut.

Yen sampeyan wis mutusake ngunjungi Falls Iguazú saka kaloro papan kasebut lan ing dina sing padha, luwih becik miwiti ing sisih Brasil amarga kunjungan mung butuh rong jam lan bakal ngidini sampeyan luwih akeh wektu kanggo sisih Argentina sing bakal njupuk kita patang jam.

Rega tiket

  • Puerto Iguazú: Sisih Argentina 170 peso saben wong (20 us, 17 €)
  • Foz do Iguaçu: Sisih Brasil 50 Reales saben wong (25 us, 20 €)

Cara menyang Air Terjun Iguazu

  • Saka Foz de Iguaçu: Ana bis umum sing nggawa sampeyan, godhong saben setengah jam lan regane udakara 4 reais, yaiku 1.5 € utawa 2 usd. Sampeyan udakara udakara setengah jam kanggo tekan kono lan titik mandheg pungkasan dadi gampang banget.
  • Saka Puerto Iguazú: Bis budhal saben 30 menit menyang taman, udakara udakara 40 menit; regane udakara 15 peso Argentina.
Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*