Hal-hal sing penting kanggo dideleng ing Istanbul

Hagia Sophia

Istanbul iku sawijining kutha sing meh magis, kebak kontras budaya antarane Eropa lan Asia, lan antarane Timur lan Kulon. Papan sing meh kabeh wong duwe perjalanan sing nunggu atraksi sing digawe, kanggo monumen lan mujur nengen alam Bosphorus. Kaya ing kabeh tujuan, ana papan sing sampeyan aja nganti lali, sanajan perjalanan suwene rong dina.

Kutha Istanbul iki dadi ibukutha nganti telung kerajaan sing beda, Romawi, Byzantine lan Ottoman. Kutha sing dununge ing papan sing strategis banget lan terus dadi minat. Yen sampeyan Nasib sabanjure tulisake papan penting sing kudu sampeyan kunjungi supaya ora kliwat sing paling apik ing kutha kuna iki.

Hagia Sophia

Istanbul

Iki mesthi ing simbol istanbul manawa kabeh pengin ndeleng nalika tekan kutha. Iki dibangun kanthi mandhiri Romawi Kaisar Justinian, antara 532 lan 537. Iki minangka monumen sing makili seni Bizantium. Kajaba iku, ing wilayah paling dhuwur ing kutha, lan menara-menara lan kubah pusat sing gedhe narik perhatian saka bagean liya ing kutha kasebut.

Hagia Sophia

Nanging, sing paling apik yaiku nalika kita mlebu Hagia Sophia. Rincian dekorasi kanthi nada emas khas seni Bizantium, medali sing digantung gedhe, kubah sing gedhe banget lan mozaik bakal nggawe kita ngenteni pirang-pirang jam kanggo ngunjungi saben sudut.

Mesjid biru

Mesjid biru

Dibangun ing abad pitulas, yaiku mesjid sing paling penting kutha, kanthi enem menara sing dhuwur. Kanggo mlebu, kaya ing mesjid liyane, kita kudu nyopot sepatune lan mlebu kanthi pundhak. Kadhangkala sampeyan uga kudu nutupi rambut. Interioré uga paling ngagetne. Mesjid-mesjid kasebut kebak rincian, kanthi kubah sing ana ewonan jubin kanthi warna biru, lan cahya sing apik banget, amarga lampu sing digantung lan windows kaca sing diwarnai.

Istana Topkapi

Istana Topkapi

Istana iki duwé 700.000 meter persegi, lan minangka refleksi saka kekuwatan para sultan sajrone Kekaisaran Ottoman. Iki diresmekake ing abad kaping XNUMX lan banjur dikembangake dening para penguasa sing beda-beda. Ing istana iki, akeh sing bisa dideleng karo papat halaman lan kamar. Bandha Iki minangka salah sawijining bagean sing paling penting, ing endi sampeyan bisa nemokake obyek sing larang regane, kayata keris topkapi sing terkenal minangka senjata paling larang ing donya utawa berlian sing diduweni ibune Napoleon. Harem uga minangka salah sawijining papan sing akeh wong kumpul kanggo seneng kraton iki, papan sing ditemokake udakara 700 wanita lan Ratu Ibu, sing dadi pengurus harem.

Tambak Basilika

Tambak Basilika

Jeneng iki bisa uga ngejut luwih saka siji, lan iki minangka wadhah sing paling misuwur saka kutha. Tambak iki dibangun supaya kutha duwe cadangan banyu yen dikepung lan diserang mungsuh, lan saiki dadi bagean penting saka rute turis. Lakune turis ditindakake kanthi dalan sing ana ing ndhuwur banyu sing diselehake ing pungkasan abad kaping 336. Sadurunge, numpak prau wis rampung, ing antarane XNUMX kolom kanthi macem-macem gaya sing nyangga wadhah sumur. Yaiku papan sing tentrem ing Istanbul sing rame, mula ora bakal mandheg sadurunge umpamane menyang Grand Bazaar.

Menara Galata

Kanggo duwe pemandangan Istanbul sing paling apik Sampeyan bisa menek menara iki, sing salah siji sing paling tuwa ing saindenging jagad. Sing pertama dibangun ing kayu ing taun 528, nanging jembare tembok gedhe banget ana ing menara iki. Kanggo nggayuh sampeyan, sampeyan bisa njupuk Tünel Funicular saka Jembatan Galata.

Alun-alun Taksim

Alun-alun iki dianggep minangka jantung kutha, mula kudu dideleng. Ing kono kita bisa nemokake akeh bar, restoran lan uga toko mewah. Saka kana, sampeyan bisa njupuk salah sawijining dalan komersial utama ing kutha kasebut, kanggo seneng dina blanja, Istiklal Cadessi utawa Avenida de la Independencia.

Grand bazaar

Grand bazaar

Penggemar belanja ora bisa ngunjungi riko pasar lawas lan luwih gedhe jagad iki. Pasar sing udakara 45.000 meter persegi kebak toko lan artikel khas lan turis liyane. Ana 64 dalan lan 22 gerbang sing kudu dilewati, mula butuh wektu suwene. Ing papan iki, penting banget kanggo ngobrol karo para vendor.

 Spice Bazaar

Bazaar Spice Istanbul

Sing seneng gastronomi luwih akeh kudu ndeleng ing Spice Bazaar utawa Mesir Bazaar. Papan sing bisa ditemokake produk khas kayata kacang, rempah-rempah kabeh jinis lan permen. Pancen nyenengake rasa, lan ing njaba ana pasar manuk lan kembang, mula ora bakal kekurangan foto asli ing lelungan iki.

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*