Informasi kanggo ngrayakake Minggu Suci 2016 ing Yerusalem

Yerusalem

Nyedhaki Minggu Suci, wayahe khusus kanggo wong-wong Kristen awit ana gandhengane karo sedane lan wungune Sang Kristus. Yen biyen dadi dina mundur lan pahargyan sing sepi, dina iki, bebarengan karo pariwisata, ewonan wong pindhah saka kene menyang kana kanthi nggunakake preinan kasebut kanggo ngaso lan yen religius, pindhah menyang papan sing istimewa.

Aku mbayangake manawa ana papan sing luar biasa, ana gandhengane karo pati lan pati Yesus, lan ora ana sing liyane sing istimewa tinimbang mbuwang minggu Suci ing kono. Aku mikir babagan Yerusalem, umpamane, pancen luwih becik nggunakake Paskah ing papan sing padha kedadeyane kedadeyan kasebut. Ayo ndeleng kepiye Minggu Suci dirayakake ing Yerusalem lan opsi akomodasi apa sing kita lakoni:

Minggu Suci ing Yerusalem

Minggu Suci ing Yerusalem

Telpon Kutha katentreman wis dinyatakake Warisan Donya dening UNESCO ing taun 1981 lan saben taun festival agama Kristen iki dipanggoni ing lurung-lurung. Ewonan turis teka lan ngetutake Passion of Christ ing saindenging kutha lan urip nalika dina Minggu Palm, nalika Yesus mlebu ing Yerusalem, lan Paskah, wungune. A minggu kanggo Kristen murni.

Minggu Palm iku Gunung Zaitun, ing lembah Kidrón, sisih wétan kutha. Para peziarah mlaku menyang Greja Betphage lan saka kana tekan lawang kutha, ngetutake langkah-langkah sing ditindakake Yesus luwih saka rong ewu taun kepungkur. Greja Santa Ana ing Getsemaní minangka halte sabanjure lan sawise sampeyan mlebu kutha nyebrang Puerta de San Esteban. Ing dina Kamis Suci Perjamuan Pungkasan dielingi, wayahe Ekaristi lan pengkhianatan Yudas, massa ing Sepulcher Suci sing dicuci piring lan kunjungan menyang Cenacle sing mung mbukak kaping pindho saben taun, dina Kamis Suci lan dina Pentakosta.

Minggu Suci ing Yerusalem

Para peziarah sing setya nerusake perjalanan menyang Basilika Sangsara, ing wayah sore ana massa. Ing dina Jumuah Kamis, ana ziarah gedhe ing Via Crucis liwat lorong-lorong menyang Gunung Golgota, mesthi mandheg ing stasiun penyesalan. Setu Vigil minangka wektu ngenteni sabenere, nggih dina Minggu Paskah dielingake Wungune Kristus lan ana ziarah maneh menyang Makam Suci. Massa lan kirab. Lan yen sampeyan duwe wektu, ritus pungkasan kedadeyan udakara sewelas kilometer saka kutha kasebut, amarga Al Qaibe minangka papan ing kana Yesus pisanan muncul ing para pandhereke.

Cara menyang Yerusalem

Bandara Tel Aviv

Un Penerbangan langsung Iberia saka Madrid menyang Tel Aviv mbutuhake meh limang jam Lan amarga kita wis tanggal, tarif dhasar wis larang kanggo penerbangan ing wayah esuk, nanging mabur jam 11 wengi, rega kasebut udakara udakara 165 euro. Tanpa ragad kasebut  regane luwih saka 200 euro. Banjur sampeyan kudu lunga saka Tel Aviv menyang Yerusalem, dalan sing butuh sakjam setengah liwat dalan amarga mung 65 kilometer.

Sampeyan bisa lunga saka Tel Aviv menyang Yerusalem nganggo bis, taksi utawa mobil sewaan. Yen sampeyan nginep ing hotel, sampeyan bisa ngatur karo hotel sing bakal dijaluk, kanthi biaya sampeyan dhewe.

Nginep ing Yerusalem

Yerusalem Pemuda Benteng

Gegayutan karo akomodasi wonten sekedik sekedhik, saka hotel bintang lima nganti akomodasi sing luwih murah. Sampeyan bisa tetep ing tengah kutha, ing sisih kulon, ing Christian Quarter utawa ing Nachla'ot, kayata. Aku lagi nggolek web mikir teka ing Yerusalem dina Rebo tanggal 23 kanggo mangkat dina Senen tanggal 28 Maret, dadi total limang wengi.

Hotel bintang telu kalebu 400 lan 500 euro limang wengi kalebu pajeg lan biaya. Hotel Palatin Yerusalem, Yerusalem Garden Hotel & Spa, Agrjipas Boutique Hotel, Hotel Victoria, kayata duwe rega kasebut.

Abraham Asrama

Kurang saka 100 euro sampeyan duwe asrama siswa: Asrama Pemuda Citadel, Asrama Abraham, Asrama Yerusalem. Iki minangka pilihan sing apik yen sampeyan isih enom lan pengin nemoni wong liya, kaya biasane.

  • Abraham Hostel: nduweni ulasan sing apik banget. Ora ana ing pusat kutha, nanging mlaku-mlaku 10 menit ora ana regane. Nduwe bar, agen perjalanan, pawon sing mesthi bisa digunakake lan teras sing nyaman karo kursi berjemur, sofa lan kursi. Ana toko barang, ruang santai, kamar TV lan kamar umbah-umbah. Tempat tidur iku dhasar lan ora ana kemewahan, nanging yen sampeyan ora pengin nglampahi dhuwit akeh, mula iku pilihan sing disaranake. Asrama bareng karo 10 kasur, campuran, regane 104 euro yen sampeyan tetep antara 23 lan 28 Maret. Ora ono sing elek. Limang wengi. Ing tanggal kasebut, ora ana pilihan ing kamar turu sing luwih cilik, kajaba ing asrama wanita enem kasur sing regane 127 euro.
  • Asrama Yerusalem: Asrama iki dununge ana ing jantung Yerusalem Kulon, sawetara menit saka kutha lawas lan atraksi. Nduwe WiFi ing saindenging bangunan, teras sing cerah, pawon, meja turis, supermarket 24 jam ing kanthong lan brankas. Kamar siji regane udakara 50 euro, tikel 70 euro. Kamar kulawarga wis didol kanggo Paskah, nanging amben ing kamar turu lanang regane meh 19 euro lan padha karo kamar tidur wanita.
  • Asrama Pemuda Citadel: asrama iki makarya ing bangunan sing umure 700 taun lan dibangun ing bukit sing dhuwur ing kutha lawas. Pandangane apik banget lan uga swasanane. Antarane 2009 lan 2013 hostel iki wis dipilih dadi salah siji saka limang hostel paling apik ing Yerusalem. Udakara rong menit saka pasar lokal, limang saka Greja Holy Sepulcher, Tembok Kulon lan akeh papan sejarah liyane. Tarif? Tempat tidur ing asrama 12 kasur regane 106 euro limang wengi. Sampeyan bisa milih turu ing teras lan mbayar luwih murah, udakara 57 euro. Siji nanging kanthi jedhing pribadi regane 215 euro lan dobel kanthi jedhing bareng, 359 euro. Yen sampeyan pengin kamar mandi pribadi, luwih larang: kamar turu kanthi rong kasur lan jedhing pribadi 431 euro.

Sampeyan isih duwe wektu kanggo ngatur perjalanan cepet menyang jantung Kristen. Nem dina limang wengi urip Kristen saben wayahe dina lan mengeti Paskah 2016 kanthi cara sing unik.

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*