Informasi praktis kanggo blanja ing Beijing

Blanja ing Beijing

Beijing minangka ibukutha China lan ana ing sisih lor negara kasebut. Biasane minangka gerbang menyang China lan sanajan turis akeh liwat Hong Kong utawa Shanghai dhisik, dheweke mesthi ndemek, cepet utawa mengko, Beijing, kutha kekaisaran.

Beijing minangka pusat politik negara nanging ing wektu sing padha dadi titik transportasi neurologis sing penting kanggo ngubengi bangsa gedhe iki. Wis akeh papan wisata (sejarah, budaya, arsitektur, gastronomic), lan ing wektu sing padha iku tujuan sing apik kanggo blanja. Dudu swarga blanja sing dununge Hong Kong nanging duwe barang dhewe-dhewe, mula Yen sampeyan pengin blanja ing Beijing ing kene ana informasi praktis sing apik kanggo mbukak dompet.

Apa sing bakal dituku ing Beijing

Apa sing bakal dituku ing Beijing

Pisanan iku dhisik. Sampeyan kudu ngerti apa sing ditawakake kutha kanggo milih arep tuku saben barang. Sejatine, Beijing minangka kutha umur setaun lan kerajinan tangan tradisional Tionghoa ana ing toko-toko lan lokakarya ing kutha kasebut. Aku ngomong babagan ukiran ing giok, gading, barang-barang lacquered, sandhangan sutra, botol kaca karo tokoh ing, sulaman, renda lan kembang gawean, ing antarane penasaran liyane. Uga ana akeh kenangan babagan komunisme Tionghoa karo Mao ing ndhuwur.

Jade dianggep minangka watu sing larang regane ing China lan ing jaman liya duwe sawetara giok sinonim karo kekayaan lan keturunan. Sampeyan bisa tuku vas, kacamata, vas, tokoh kewan, nyata lan mitologis kayata naga utawa phoenix, lan akeh perhiasan. Objek enamel, kanthi enamel honeycombed, uga diarani cloisonne, minangka salah sawijining kerajinan tradisional Tionghoa. Ing obyek kasebut, biru lan emas cenderung menang lan biasane katon ing lampu, set udud lan prau.

Obyek Jade

Ukiran gading duwe sejarah ewonan taun lan wong-wong Tionghoa wis nyampurnakake teknik kasebut kanthi tingkat keunggulan sing apik. Knife nangani, nyisir lan sisir lan jedhing padha sing paling umum. Mesthine, saiki gading langka lan barang kasebut larang, kaya museum, nanging ana tiruan sing bisa dadi hadiah sing apik. Ing barang lacquered Dheweke dipérang ing Beijing dadi rong kategori: emas lan ukiran lacquered lan ya, kalorone apik.

Pungkasane, sampeyan bisa njupuk lampu ing omah, lampu khas Tionghoa sing madhangi kraton ing wektu liyane: ana lampu digawe saka kayu cendana, mawar, sutra warna utawa kertas. Botol kaca kanthi tokoh sing angel digawe, tradisional banget lan sing paling larang ngemot gelas, giok utawa watu larang utawa semi-larang regane.

Pasar Panjiayuan

Cekakipun, sawetara kerajinan khas Tionghoa sing dituku ing Beijing, nanging sampeyan kudu nambah klambi, barang elektronik, omben-omben khas Beijing sing diarani Omben-omben teratai kanthi alkohol 40%, kue tepung kecap karo tempel abang sing nyoba dadi manis (yen sampeyan seneng gulali Asia, enak banget, yen ora), lan sawetara permen renyah karo gula lan wijen sing paling populer (paling merek terkenal bentuke kaya lobster abang). Lan kaya sing dakkandhakake ing ndhuwur, sampeyan uga bisa tuku souvenir sing beda-beda kenang-kenangan komunisme Tionghoa.

Tuku ing Beijing

Blanja ing Beijing

Ing Beijing ana lurung-lurung blanja, pusat blanja, wilayah khusus kanggo artikel tartamtu lan pasar lurung-lurung. Lan uga toko bebas bea. Toko-toko kasebut pancen anyar banget ing kene amarga wis digunakake wiwit Juli 2015. Yen sampeyan mbayar luwih saka CNY 500, bakal ngasilake 9% saka tuku. Ana 96 toko Bebas Pajak lan umume ana ing dalan Wangfujing lan Xidan.

La Dalan Xiushui minangka pasar gedhe kanggo sutra sing makarya ing distrik Chaoyang. Sepuluh taun kepungkur, dalan lawas iki malih dadi pusat perbelanjaan, saiki sampeyan bisa nemokake luwih saka sewu toko sing adol barang sutra lan uga ana toko sing cocog karo sampeyan. Ana museum sutra ing lantai telu, nanging sampeyan bakal weruh sawetara toko uga adol teh, porselen, lukisan lan barang kaligrafi.

Qianmen minangka pejalan kaki sing misuwur banget. Dawane 840 meter lan ambane udakara 21 meter. Ana bangunan lawas ing loro-lorone lan akeh toko tradisional lan internasional. Iki sampeyan nemokake H&M, Zara utawa Haagen-Dazs, umpamane. Lan uga ana akeh restoran lan sing nyaranake yaiku naik trem lawas, Dangdang Che, sing diwiwiti taun 20an lan menehi tur sing apik.

Pasar ing Beijing

Pasar Hongqiao

Beijing duwe akeh pasar lan aku mikir sampeyan kudu ngunjungi umume. Pasar Mutiara utawa Hongflix ana ing distrik Chongwen, ing ngarep Taman Tiantan. Sangat populer lan kabeh wong tuku mutiara amarga iki minangka pusat distribusi mutiara sing paling penting ing negara kasebut, sanajan uga adol sutra, produk elektronik lan uga iwak lan panganan laut. Nduweni 4500 meter persegi lan wolung jubin.

Ana uga Pasar Penasaran, Kutha Curio, kanthi luwih saka 23 ewu meter persegi, 500 toko sing adol kabeh lan biasane ana pameran khusus: ing wulan Oktober ana Pameran Pameran, ing wulan Januari Festival Budaya Rakyat lan ing Mei Minggu Lelang. Ewonan wong mesthi ngunjungi. Yen sampeyan seneng pasar loak, ana Pasar Panjiayuan, pasar paling gedhe sing adol produk bekas ing sawijining kutha. Lan jinis museum, yen dipikir luwih apik.

Pasar Mebel Antik

El Pasar Liangma Wiwit taun 90an lan duwe 200 toko sing adol, kaya pasar liyane, porselen, giok, karpet, lampu Cina, lukisan, jam tangan lan uga kamera. Uga ana kamar kanggo wong lawas ing Lvjiaying Pasar Antik Mebel Antik lan karo 150 lokakarya sing gawe prabotan.

Pasar liyane kayata Pasar Gaobeidian Mebel Klasik Cina. Yen udan, sampeyan bisa menyang pasar njero candhi Fenzhong, uga kanggo prabotan. Pungkasane, sampeyan kudu ngerti ing sekitar candhi cina biasane ana pasar luwih becik dikunjungi.

Pusat blanja ing Beijing

Toko Persahabatan Beijing

Ora ana sing anyar ing sangisore srengenge pusat blanja raksasa kanthi merek internasional paling misuwur lan khas liyane saka Asia: Parkson, Istana Shin Kong utawa Beijing Friendship Store, kalebu sawetara. Dheweke adol klambi, alas kaki, elektronik, kosmetik, perhiasan, barang-barang rumah tangga. Sampeyan bisa mbayar nganggo kertu kredit lan dheweke duwe ATM ing njero.

Salah siji sing paling gedhe lan paling tuwa yaiku Beijing Friendship Store Dibukak ing taun 1964. Mal khusus iki bisa mlaku-mlaku.

Toko buku lan toko tradisional liyane ing Beijing

Toko Buku ing Beijing

Beijing duwe akeh toko buku nanging ora kabeh adol buku nganggo basa liyane tinimbang basa Cina. Akeh toko buku iki saiki uga adol CD utawa DVD. Xinhua minangka jaringan toko paling gedhe ing negara kasebut, ana ewonan toko ing saindenging negara. Sampeyan bisa nemokake buku liyane ing basa Inggris. Kanggo buku murah Toko buku Cina Toko liyane, luwih cilik, nanging uga diwenehi nutrisi. Lan adol kaligrafi lan buku seni Cina sing ora prelu ngerti basa Tionghoa.

La Perpustakaan Budaya lan Bahasa Universitas Beijing Toko paling apik yen sampeyan sinau basa Cina lan pengin tuku ensiklopedia, kamus lan buku tata bahasa.  Ana ing dalan Chengfu Lu ing Distrik Haidian. Saliyane, Beijing Book minangka toko sing adol buku nganggo basa Inggris lan basa liyane.

Ing Beijing uga ana pirang-pirang abad kepungkur lan toko tradisional: kita bisa ngobrol babagan Toko Katun lan Sutra Rui Fu Xiang, dibukak ing taun 1893, khusus kanggo adol sutra, kulit lan saiki nggawe pabrik setelan khusus. Sampeyan nemokake ing distrik Xuanwu, ing Dazhalan Jie Street. Kanggo tuku sepatu sampeyan bisa nyoba Nei Lian Sheng, toko sepatu Mao, ing wilayah sing padha, lan tindakake ing wilayah sing cedhak yaiku Toko sepatu Bu Ying Zhai, toko abad pertengahan XNUMX sing adol sepatu kulit lan sepatu sutra sing apik banget.

La Omah Teh Yuan Chang Hou Iki minangka toko tradisional sing misuwur lan adol teh sing enak banget. Kutha iki ana ing distrik Xicheng. Apa sampeyan pengin topi lan topi gawenan tangan? Sheng Xi Fue minangka toko, ing kabupaten Dongcheng.

Tips kanggo blanja ing Beijing

Haggling ing China

Ora ana akeh sing bisa diucapake nanging siji tembung: haggling. Wong Tionghoa seneng tawang-tawang. Haggling minangka bagean saka budaya komersial, mula coba banjur tindakake. Sampeyan bisa uga isin dhisik, nanging yen nyekel tangane malah nyenengake. Uga pikirake nalika tuku merek internasional, mesthine sampeyan tuku tiruan. Aja mikir yen barang kasebut asli, mula coba tiru sing paling apik.

Sampeyan uga trep menyang toko utawa kios sing beda-beda njaluk rega iki beda-beda, lan yen babagan produk elektronik, ati-ati!

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*