Ing endi tujuan Mei: 10 tujuan paling apik

Kita arep ngandhani ing artikel iki babagan plancongan ing wulan Mei: sepuluh tujuan utama. Alesané gampang banget: musim semi nggawa cuaca apik, awan-awan luwih dawa lan suhu wiwit saya mundhak. Kaya-kaya kabeh iki durung cukup, musim udan durung mandheg ing Asia lan musim salju durung katon ing Amerika Selatan.

Kabeh iki ndadekake lelungan ing Mei minangka ide sing apik. Kajaba iku, hotel biasane luwih murah tinimbang musim panas lan akeh papan sing dirayakake katelu menarik banget. Yen kabeh kasebut, sampeyan nambahake manawa wilayah turis kurang akeh tinimbang wulan Juli utawa Agustus, sampeyan duwe sawetara alasan kanggo mikir babagan plancongan ing wulan Mei. Kita bakal nuduhake sampeyan sepuluh tujuan sing paling apik kanggo nindakake.

Sing arep dituju ing wulan Mei: 10 tujuan sing paling apik, saka Spanyol kidul nganti pantai Filipina

Papan-papan sing bakal dilamar karo sampeyan kalebu lanskap kaya impen, pesisir sing ora ana tandhingane, akeh monumèn lan festival tradisional sing misuwur internasional. Kita bakal miwiti tur ing tujuan sing arep dituju ing wulan Mei.

Prague, tujuan musik sing bisa dituju ing wulan Mei

Prague

Kastil lan Katedral Prague

Ibukutha wilayah Ceko saka Bohemia Iki minangka situs pertama sing menehi saran. Kaya dene warisan monumental sing gedhe banget ora ana alesan, wiwit pertengahan Mei nganti awal Juni, dheweke ngrayakake Festival Musik Musim Semi Internasional. Orkestra lan konduktor gedhe ketemu ing kutha kanggo nindakake konser sing ora bisa dilalekake.

Mula, yen sampeyan seneng musik, saranake plancongan menyang Prague kanggo nikmati acara iki. Lan, kanthi cara iki, aja mandheg ngunjungi distrik Kastil lan Mala Strana, ing ngendi sampeyan bakal ndeleng monumen sing luar biasa kaya Kastil Prague, yaiku Katedral St. Vitus utawa larang regane Jembatan Charles. Uga aja lali mlaku Staré Mesto, kutha abad pertengahan ing ngendi sampeyan bakal nemokake Balai Kota Tua kanthi jam astronomi sing misuwur.

Porto: plancongan ing Mei yen sampeyan golek sing beda

Tampilan Porto

Porto, tujuan sing cocog kanggo plancongan ing wulan Mei

Bisa uga kutha sing paling apik ing Portugal yaiku Lisboa lan pantai paling apik ing negara kasebut Algarve. Nanging, Porto uga akeh sing ditawakake. Kanggo pamula, kutha lawas wis diumumake Warisan Donya kanggo konstruksi kayata katedral, istana Bursa Saham, gereja lan menara Clérigos utawa jembatan sing akeh liwat kali Duero.

Nanging, Kajaba iku, sampeyan bisa ngrasakake teras sing apik Sang Ribeira, ing endi bakal ditawakake kue krim sing populer lan anggur Port sing kurang terkenal. Sanajan, yen sampeyan pengin ngerti proses nggawe sing terakhir, sampeyan duwe akeh pabrik anggur ing sisih liya Duero.

Pungkasane, aja mandheg marani museum ing kutha Portugis. Kita menehi saran marang sampeyan Medieval, sing ana ing Casa del Infante, tanggal abad kaping telulas; salah siji saka Mobil listrik, kanthi kendharaan lawas, lan Soares apa Reis Nasional, sing nuduhake bagean apik saka karya pematung sing menehi jeneng, salah sawijining karya paling misuwur ing sejarah Portugis.

Normandia, laladan tebing sing luar biasa

Normandia

Cliff saka Étretat

Dumunung ing sisih lor Francia, Normandia saiki wis ayu. Yen sampeyan ngunjungi, sampeyan bakal nemokake tebing sing luar biasa kaya ta Étretat, nanging uga pantai liar sing ora ngerteni Saluran Inggris lan mujur nengen liyane.

Sampeyan uga bisa ndeleng kutha sejarah kaya Rouen, ing endi diobong Joan saka Arc lan sing duwe monumen kayata Katedral Our Lady, permata kanthi gaya Gothic; Abbey Saint-Ouen lan Greja Saint-Maclou sing nyengsemake, loro conto Flamboyant Gothic, lan bangunan Hotel de Bourgtheroulde sing apik, ganti gaya Renaissance.

Kunjungan liyane sing ora bisa dilalekake ing Normandia yaiku Le Havre, sing pusat bersejarah yaiku Warisan Donya kanggo katedral Renaissance sing khas, menara lantern ing gereja Saint-Joseph lan monumen liyane.

Nanging sing paling penting, sampeyan ora bisa ninggalake Normandia tanpa ngunjungi pulo Mont Saint-Michel, sing ninggali kahanan insular nalika pasang surut lan lokasi biara Benediktin sing apik banget kanthi jeneng sing padha, sing nggabungake gaya Carolingian, Romanesque lan Gothic.

Seville, kemewahan sing cedhak banget

Sevilla

Plaza de España ing Seville

Sampeyan uga ora prelu ninggalake Spanyol kanggo milih plancongan ing wulan Mei. Ibukutha Andalusia minangka tujuan sing apik banget kanggo nikmati musim semi. Ing Seville, sampeyan duwe monumen sing luar biasa kayata spektakuler Katedral kanthi ora kurang maksude Giralda; ing menara Emas utawa Alcazar Nyata, permata sing nggabungake gaya Gothic lan Mudejar.

Luwih modern, nanging ora kalah biasa Alun-alun Spanyol, dibangun kanggo Eksposisi Ibero-Amerika taun 1929 lan sing nduwe kesan lan ukurane. Kajaba iku, aja lali liwat lingkungan sing apik kayata Triana utawa sing saka Santa Cruz lan kanggo larang regane Taman Maria Luisa.

Nanging, Kajaba iku, Seville duwe daya tarik liyane saiki. Ing wiwitan Mei sing misuwur adil, kanthi lampu tradisional lan ing endi sampeyan bisa seneng anggur lan musik ing tanah kasebut.

New York mesthi dadi taruhan sing apik

Patung Liberty

Patung Liberty

Kita ngganti negara lan uga bawana kanggo ngajak sampeyan ngunjungi New York, taruhan lelungan sing ora bakal gagal. Sembarang wektu iku wektu sing pas kanggo "kutha pencakar langit." Ing kono, sampeyan bisa miwiti tur Times Square, alun-alun sing misuwur ing layar amba. Banjur sampeyan bisa bukak ing lingkungane, utamane Brooklin o Harlem, lan mlaku liwat tengah Park utawa ndeleng pertunjukan ing Broadway.

Nanging sing ora bisa sampeyan lakoni yaiku ndeleng Patung Liberty, ing pulau ellis, ing ngendi warga saka saindenging jagad teka golek impen Amerika lan minangka monumen kanggo emigrasi, lan museum kayata Metropolitan Seni, salah sawijining jinis paling gedhe lan paling penting ing planet iki.

Siprus, permata ing Mediterania

Siprus

Siprus Alam

Karakter sing beda banget karo sing sadurunge duwe tujuan sing saiki disaranake. Siprus minangka kombinasi pantai lan mujur apik sing apik banget kanthi warisan sejarah sing ora ana tandhingane. Babagan sing pertama, disaranake Nissi y Makronissos, ing ngendi sampeyan uga bisa latihan nyilem.

Minangka warisan, ing Siprus sampeyan bakal nemokake biara Orthodok sing luar biasa kayata Saint Irakleidios lan kedaton abad pertengahan kaya Kolossi, dibangun dening ksatria Pesenan San Juan, ing jejere iglesias kaya sing Troodos massif, dikenali minangka Warisan Donya.

Saliyane, ing ibukutha negara, Nicosia, sampeyan duwe museum sing luar biasa sing bisa digoleki kabeh sejarah pulau wiwit jaman Neolitikum nganti jaman Ottoman. Nanging sadurunge sampeyan bisa ndeleng tembok abad pertengahan dibangun dening wong Venesia, sing ngubengi kutha lawas sing bisa diakses liwat lawang kayata Famagusta.

La Palma, lelungan sing beda menyang Kepulauan Canary

La Palma

Roque de los Manyachos, ing La Palma

Kanggo mangsuli pitakon babagan plancongan ing wulan Mei, disaranake pulau liyane ing ngisor iki. Kita bakal ngandhani babagan La Palma, salah sawijining sing paling misuwur ing Kepulauan Canary, nanging kebak mujur nengen, pantai impen lan kutha-kutha khas.

Dikenal minangka "pulau indah", yen sampeyan ngunjungi, sampeyan bisa ngrasakake wilayah sing pasir kaya Pelabuhan Naos, Lopak ijo o Los Cancajos. Nanging uga alas laurel sing subur lan gunung geni sing spektakuler kayata Aku duwe pandhuan utawa Caldera de Taburiente, sekitar taman nasional sing digawe.

Pungkasan, ing Santa Cruz de la Palma, ibukutha pulau, sampeyan duwe monumen kayata greja San Francisco lan Santo Domingo, kekiyatan kaya ing Bèntèng Santa Catalina lan omah gedhong kaya dheweke Kraton Sotomayor utawa Omah Utama Salazar.

Bantayan, tentrem sawijining pulau Filipina

Pantai ing Bantayan

Pantai Sugar, ing Bantayan

Asia mesthi dadi pilihan sing menarik kanggo urip plancongan sing apik, negara-negara sing paling akeh dibukak ing bawana iki Dheweke dadi papan kanggo papan sing luar biasa, nanging yen sampeyan yakin yen tujuan plancongan ing Mei mesthine kudu duwe pantai, coba uwal menyang pulau Bantayan, Filipina. Antarane pantai sing diimpi-impi, disaranake Kota, kanthi ilate wedhi; Gula kang; sing saka Paradise utawa malah luwih kasar sing bisa ditemokake ing pulau perawan, sing bisa dituku kanthi nyewa salah sawijining prau lokal cilik sing diarani bangka.

Sampeyan pancen ora duwe tugas liya ing Bantayan. Loro saka wilayah wedhi sing wis kasebut, sampeyan bisa mlaku ing Omagieca Obo-Ob Mangrove Ecopark, papan alami bakau sing nyengsemake. Ing kasus apa wae, ing tujuan sing arep dituju Mei, iki minangka salah sawijining tujuan pantai luwih apik lan tentrem liyane.

Córdoba, pesona Kutha Caliphal

Córdoba

Mesjid Cordoba

Minangka wektu sing apik kanggo ngunjungi kutha Andalusia ing Cordoba. Ora muspra, iku salah sawijining sing duwe monumen paling akeh Warisan Donya ing saindenging jagad. Meh ora prelu, kita menehi komentar babagan sing luar biasa Msithik, saiki Katedral Asumsi Wanita Kita; warisan Roma; saka kuartal Yahudi lawas ing ngendi sampeyan isih bisa ngunjungi Omah Sepharad Lan papan pangibadah; saka adus caliphal utawa impose Alcazar saka Kraton Kristen.

Kajaba iku, ing njaba kutha sampeyan duwe kompleks kasebut Medina Azahara, salah sawijining pucuk, ing jejere Alhambra ing Granada, arsitektur Muslim ing Spanyol. Nanging minangka tambahan, sajrone wulan Mei Córdoba ngrayakake Pesta Patios, dinyatakake Warisan Kemanusiaan sing Ora Ketara, lan uga Festival Salib Mei.

Costa Rica, lahan taman alam

Costa Rica

Volcano Irazú, ing Costa Rica

Kita pancen ngganti jinis tujuan kanggo ngrampungake dhaptar plancongan ing wulan Mei. Costa Rica misuwur amarga sifat sing nyenengake. Sampeyan duwe bukti sing apik ing jaringan taman nasional, sawetara pegunungan lan liyane ing tengah dataran pesisir.

Babagan mantan, sampeyan menehi saran supaya sampeyan ndeleng sing saka gunung geni Arenal o sing saka Irazú, nalika, kanggo detik, wis ana si Cahuita, kanthi terumbu karang lan alas tropis sing lembab; sing saka Barra Honda, kanthi guwa-guwa kasebut, utawa Carara iku, karo wit asale.

Sing terakhir udakara satus kilometer saka San José, ibukutha negara. Ing njero, sampeyan uga bisa ndeleng bangunan neoklasik mewah kayata Kastil Moor, Pos lan Telegraf utawa sing saka Teater Nasional, uga Katedral Metropolitan lan greja ing welas asih, saka kasepen lan Carmen. Yen sampeyan pengin ngerti papan liya ing Costa Rica, disaranake sampeyan maca artikel iki.

Minangka kesimpulan, yen sampeyan kepengin weruh ngendi kanggo lelungan ing Mei, kita wis nuduhake sampeyan sepuluh tujuan sing paling apik nalika semana. Saiki pilihan sampeyan dhewe.

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*